JirkaKolář JirkaKolář diskuze u knih

☰ menu

Válka se stromy Válka se stromy Jan Tománek

Vzal jsem tuhle knihu do ruky na nádraží v Hrusicích - válela se na zemi u knihobudky, tak jsem ji při čekání na vlak skoro celou přečetl. Co to jako mělo být??? Tuhle prvoplánovou povrchní povídku snad nemohlo žádné soudné vydavatelství vydat. jako nějaký manifest nebo agitka na leták asi ok, ale jakože literatura? To nene, že ne? Je to doufám nějaká parodie nebo tak něco. Styl psaní jako ze základky z nucené slohovky před přijimačkama na střední. A nějakou zásadní myšlenku jsem tam za těch 93 stran (co jsem stihnul) také nebyl schopen zachytit. Snažil jsem se. Jestli to autor myslel cimrmanovsky tak, že se to má číst ze zvědavosti, jestli je to tak blbé až do konce, tak na druhou stranu respekt!

Edit: tak si představte, že se našel člověk, který mě prý nahlásí za úmyslné poškozování autora, jelikož v Hrusicích není nádraží :-). Tak to musím uvést na pravou míru. V Hrusicích nádraží opravdu není, zastávka s policemi s knihami je opravdu asi 1500 metrů od Hrusic ve vesnici, která se jmenuje Mirošovice - teď jsem se koukal na googlemaps. Bohužel jsem si to z výletu do Hrusic nepamatoval přesně. Je to bohužel jediná nepřesnost v původním textu :-). Až budu psát svůj názor na vesnická nádraží, dám si větší pozor.

Jelikož mě za tento můj názor na knihu začali velmi sprostě urážet někteří jedinci, dovolil jsem si reakci napsat do komentáře k panu spisovateli.

Edit2: Teď mi jedna paní poslala docela vtipné upozornění. Tuhle knihu si opravdu musel vydat autor sám, respektive jím vlastněná firma (jako svou jedinou publikaci:-))., takže to není na první dobrou vidět :-) Omlouvám se tímto všem nakladatelstvím, že jsem je podezříval, že by toto "něco" byla schopna vydat!

21.04.2023 odpad!