Finskej Finskej diskuze u knih

☰ menu

Waldemar Matuška: Snům ostruhy dát Waldemar Matuška: Snům ostruhy dát Michal Bystrov

V rozporu se zcela nesmyslnými tezemi uváděnými ID lynxir v recenzi pravý opak je pravdou: Michal Bystrov si dal práci a dohledal materiály tak podrobně a pečlivě, jako nikdo před ním. Logicky je výsledkem kniha, ze které se dozvíme věci, které jsme doposud nevěděli. MB vylíčil život známého zpěváka ve světle, jehož jsme si dosud nebyli vědomi, a způsobem, který zaujal dokonce Olgu Matuškovou, která s ním pak spolupracovala - což se taky ještě nestalo. Teze o nekritičnosti Michala Bystrova je zcela haluzná, na což přijde každý, kdo nahlédne do jeho Příběhů písní. Že zdravíme.

23.11.2022


Na Rio de La Plata Na Rio de La Plata Karel May

Jellus: máte správný pocit. Osnovy příběhů a zápletek se u Maye opakují velice často a po přečtení určitého počtu knih stane se tato skutečnost nepřehlédnutelnou. Proto to chce číst ty, které něčím (postavičkami, popisem prostředí, hláškami atp.) nad zbytkem vynikají. Bylo by lží tvrdit, že všechny mayovky jsou stejně dobré a zábavné, člověk si halt musí vybrat.

24.08.2022


Meč a píseň Meč a píseň Václav Cibula

Jadran: říct, že mi ty abstraktní ilustrace vadily, je slabé slovo – vysloveně mi lezly na nervy :-) Zrovna tahle kniha nabízela skvělou možnost na spoustu neabstraktních ilustrací a la Burian, které by to krásně dokreslovaly a personifikovaly, takže mě to "umění" vytáčelo nemálo už jako dítě.

20.08.2022 3 z 5