Dámaskloboukem Dámaskloboukem diskuze u knih

☰ menu

Má rodina a jiná zemětřesení Má rodina a jiná zemětřesení Ivan Kraus

Knizku jsem četla před lety a jedine, co mi z ní zůstalo je závan humoru. Už bych si nevzpomnela, o čem jednotlivé povídky jsou.
Dnes mi došlo, ze i my jsme poměrně vtipná rodina.
Mít u nás někoho jako pan Kraus, mohla vzniknout další úspěšná kniha.

Před nedávnem poslali jednu mou příbuznou do Ostravy do vazební věznice.
Ne, nejsme zatím rodina veselých delikventu, a tak radno dodat, ze poslaná je čerstvě vystudovaná právnička. Jela do věznice jako obhájce ex offo.
Pujcene auto musela rychle vrátit. Jeho majitelka s nim jela za 3 hodiny na seminář. Tak hodně spěchala.
Po pohovoru vystřelila obhájkyně z věznice směr Olomouc. Záhy zjistila, ze to na jeden zátah nedá a musí si odskočit.
Jak jela Ostravou, uviděla jakysi bar. Zastavila a vběhla nepozorovaně dovnitř. Dopoledne zde kupodivu nikdo nebyl. S úlevou našla vzadu kýženou místnost.
Když chtěla zpět, zjistila, že nemůže, bo se zasekl zámek ve dveřích.
Tak do nich začala mlátit, volat o pomoc a vše ostatní, co se v tomto případě běžně dělává.
Marně.
Ze zaměstnanců o ní nikdo nevěděl. Možná, jen zapomněli včera večer, jak odcházeli zamknout a v baru ještě nikdo není.
Na malém zděném záchodě nebylo okno a mizerný signál na telefon pouze, když vylezla na mísu a vztyčila paži ke stropu. S problémy se dovolala majitelce pujceneho vozidla, ze to asi nestihne.
Co teď??
Holky vymyslely, ze Ostrava - záchod pošle mobilem lokalizaci, kde je. To, po jednom téměř pádu do mísy, klaplo.
Přímo na bar kontakt nenašli, ale naproti byla pekárna. Tak tam z Olomouce zavolali:
“Dobrý den, mate naproti nějaký bar?”
“ Jojo, to je ten Ital. “
“Víte, tam na záchodě je zaseklá mladá právnička z vazebky “
Ticho.
Nic.
Pani v pekárně si myslela, ze je to Mrázek ústředna nebo skryta kamera.:)

Po nějaké době ji Olomouc pracně přesvědčila, ze se nejedna o vtip.
Paní z pekárny, ne úplně ochotně slíbila, ze se tam vydá, jakmile jí dopeče trouba. Mezitím na záchodě chytila vezenkyne raptus, ze se udusí, protože jí zákonitě musí dojít v tom malém prostoru kyslík.
Na to konto Olomouc vymyslela, ze když bude pořad splachovat, tak se z vody v záchodě bude uvolňovat kyslík dostačující k přežití. Něco na způsob přilepšování kyslíkem kaprovi na Vánoce, jak se dělají sprchou bublinky do vany, kde ryba plave.
Opakovane splachování přimělo zaměstnance baru podívat se na rozbity záchod. Když vešla, pořad trosku nedůvěřivá pekařka odnaproti do baru, zaměstnanec zrovna vyváděl s fanfarou a potleskem nebohou ( jistě mírně přidušenou ) dívku z WC ven.

Tímto bych chtěla poděkovat neznámé, ale přesto velmi ochotné pekařce z Ostravy, za projev dobré vůle při záchraně mé příbuzné a vysvětlit, ze opravdu nešlo o kanadský žertík.

15.07.2022


Očkování - hrozba nebo záchrana? Očkování - hrozba nebo záchrana? Tomáš Kašpar

Nejaktuálnější z aktuálních!
Náš (teď myslím národní) problém je v uchopení demokracie. Spousta lidí si ji vysvětluje jako možnost konečně nesouhlasit, stát v opozici. Tak toho využiji,, ať mne to třeba zabije.
No a důvod se vždycky najde…
Pár skromných příkladu z praxe:
Jedné osmdesátileté pani se zvětšila po druhé vakcíně prsa, jiný muž začal po třetí vakcine urgentně močit. Jen dopije sklenici vody, už musí letět nebo by se po…, točení hlavy, hučení v uších, bolesti kloubů, ztrátu menstruace a neschopnost se rozmnožovat už nepočítám. Část lidí se nechá naočkovat jedině Sputnikem, protože Sověti dobyli vesmír, tak musí mít nejlepší vakcínu ( když jsem to slyšela poprvé, tak jsem se smála, u dalších jsem pochopila, ze to není vtip). Pak jsem potkala šikulu, který počká, až to nařídí vláda rizikovým skupinám (kam Šikula patří a je si toho vědom). Poté hned zažaluje stát za poškození zdraví, protože už ted ví, ze bude mít spoustu nežádoucích účinku a vysoudí odškodné. Jak dodal - to víte, na důchod se člověk musí zajistit.
Mám k tomu dvě poznámky:
1. Četli jste někdy příbalový leták od aspirinu?? Ne? Myslím, ze není nikdo, kdo by ho aspoň jednou v životě neužil. Tak si ho přečtěte, schválně, první nežádoucí účinek je náhlá smrt a ta je vědecky u kyseliny acetylsalicylove podložena. Odborně se tomu říká risk to benefit ratio.
2. Proč jsou v Evropě země, které jsou mnohem lépe proočkované než my? Mají snad jiné vakciny nebo jinou demokracii…

Spíš nemají tak příšernou mediální masáž.

A pak jsou ti, co se z těch dýchacích přístrojů obohacení trombózami, emboliemi, poškozenými játry nebo odešlými ledvinami, vrátili. Když dojdou těch 10 metru z čekárny, padnou na židli a 5 minut lapou po dechu, než jsou schopni pozdravit ( dnes ani ne třicetiletá maminka dvou malých dětí).

Covid je ruleta a nikdo z nás neví, co na nej vyjde. Kdybych věděla že …., tak se ne…
Ale to nikdo z nás neví.

Je mnohem menší statistická pravděpodobnost, ze mne v budoucnu zabijí pozdní nežádoucí účinky vakcíny, než teď aktivní virus. Risk to benefit ratio.

Demokracie je možnost užívat svobodně svůj vlastní ZDRAVÝ rozum.

14.01.2022