any333 any333 diskuze u knih

☰ menu

Příběh draků Příběh draků Rachel Hartman

Další nádherná fantasy o dracích ve zvláštním pojetí, která se mi ještě na notnou chvíli vryje do paměti. Určitě sáhnu po dalším díle.
Setkala jsem se už s mnohými postavami, ale Serafína mi mnohdy připadala, že mi čte myšlenky nebo prostě smýšlí jak já. Pomyslím si, že tady určitě to měl na svědomí Imllan a co se objeví v dalším odstavci? Úplně stejná myšlenka.
Dále ji taky úplně chápu při zlosti na matku, když kvůli ní byla jiná. A úplně jsem se na chvíli zastavila, jak si ze vzpomínky Serafína uvědomila svou chybu. Je to hrozně důvěryhodné.
Co se týče hlavního záporáka, rozhodně bych ho nečekala tam, kde se objevil. Jistě, jak se říká, pod svícnem je největší tma. Jenom tam tak úplně nevysvětlili, jestli Rufuse tedy zabil Imllan nebo někdo jiný. Nebo mi to jen uteklo?
A nakonec, těším se na druhý díl. Fína pořád nenašla všechny příšerky a jejímu strýci přece nemůžou ořezat mozek, ne? Pokud na ni zapomene, jsem zvědavá, co bude Serafína dělat.

09.01.2017 5 z 5


Zaklínačka koní Zaklínačka koní Tamora Pierce

Nádherný příběh plný nečekaných zvratů. Například jsem vůbec nečekala že se z jestřába vyklube Numair. Taky musím pochválit vztah Dainy se zvířaty. Při jejím přístupu se jí ani nedivím, jak se chtěla přidat k vlčí smečce a zapomněla kdo je.

08.04.2016 5 z 5