achilles achilles diskuze u knih

☰ menu

Rozkazy z Berlína Rozkazy z Berlína Simon Tolkien

Začátek knihy byl dobrý, zařazení historických postav a událostí vždy děj trochu vyšperkuje. Nicméně to bylo asi jediné, co mě upoutalo. Jedná se o lacinou špionážní detektivku, kde "agenti" dělají nemožné chyby a obyčejní lidé vynikají. Heydrich či Churchill by takové břídili asi nemohli zaměstnávat.
Klasický očekávaný konec tomu nepřidal.
Dále mě zarazila trapná reakce Avy, když ji Seaforth zastihl, jak čte deník. Do té doby do něj zamilovaná, od té chvíle najednou byl Seaforth zločinec?
Otevření trezoru zvláštního agenta či zachovávání super tajným zpráv, namísto jejich zničení...to jsou chyby, které té knize moc nepřidají.
Ale co, nakonec v té knize byli všichni byli spokojeni. Narozdíl ode mne.

19.10.2016 3 z 5


Láďa Hruška se vrací – Kuchařka pro samouky Láďa Hruška se vrací – Kuchařka pro samouky Ladislav Hruška

Ano, opět se vrací, kolikrát ještě? Papírů je dost a míchanic z jídla se dá udělat hodně.

27.06.2016 odpad!


Bible Bible neznámý - neuveden

Ačkoliv jsem ji přečetl již před dvaceti lety, nenapadlo mě, že bych ji mohl zařadit mezi běžné knihy. A přitom to běžná kniha je. Hodnotím ji jako historickou. Příspěvek ke křesťanské kultuře a historii. Některé pasáže jsou hrozné, některé dobré. Každopádně je dobré knih přečíst. Lépe se pak orientujete v další literatuře a všeobecně kultuře jako celku. Ať se jedná o stavby, sochy, obrazy či hudební díla. Lépe se pak chápou jednotlivá umělecká díla.

07.06.2016 4 z 5