Sási Sási diskuze

☰ menu

Jakou knihu byste doporučili? Vaše knižní tipy

Zdravím všechny čtenáře. Právě jsem dočetl Terapii a zjistil jsem, že psycho thrillery budou taktéž můj šálek kávy vedle fantastiky. Máte k doporučení nějaké tituly, které bych neměl minout? Cartera už mám a nějaké kousky od Nesba také, takže tyto dva autory prosím ne. Díky moc Všem

21.04.2022


Doporučte nejlepší scifi, co jste kdy četli.

Hezký večer, je to lehce mimo téma a přitom k tématu. Mohl by někdo prosím doporučit scifi a fantasy stránky, forum, discord prostě cokoliv, kde je možná diskuse na toto téma a není to tam "mrtvé"? Případně mě odkažte na nějaké vlákno zde, děkuji

14.12.2021


Doporučte nejlepší scifi, co jste kdy četli.

Přátelé, nehodlám pročítat celé vlákno, tudíž se omlouvám, pokud už zde podobný dotaz je. Mohl by mi někdo doporučit scifi podobné prvním dvěma dílům vesmírné odysey? Neznámá vyspělá civilizace, mysteriózní odkaz atd. V nedávné době jsem četl například Problém tři těles nebo Mise Saturn, a to mě zrovna nezaujalo. Jinak mě napadá třeba série Motory Boha nebo bych mohl dojet sérii o Heechee. Za každý tip budu nesmírně vděčný :)

12.11.2019


Hledám knihy na téma...

Zdravím všechny čtenáře,
rád bych Vás poprosil o tipy na literaturu z oblasti managementu a leadershipu. Proč danou knihu doporučujete a co Vás na ní zaujalo. Děkuji

20.12.2018


Fantasy pro muže

FrakCastle: já samozřejmě netvrdím, že se k Malazu nevrátím, možná jsem na to onehdá nebyl ještě psychicky připraven :D

11.04.2018


Fantasy pro muže

S tím Malazem je to asi fakt individuální. Já přečetl první dva díly a začátek třetího a tam jsem skončil. Prostě mě to nebavilo. Mám radši jiný druh fantasy. Záleží, co preferuješ.

11.04.2018


Fantasy pro muže

Zdravím, mně osobně teď momentálně neskutečně sedla Drenajská sága. Sem tam to říznu Legendou o Drizztovi a chci zkusit Trhlinové války. Jinak co říkáte na Koniáše a JFK, o tom teď také přemýšlím.

03.04.2018


Fantasy pro muže

Na světelném paprsku - což je pokračování příběhu Svět podle Prota. Nejedná se sice o lidské pokolení, ale o planetu K-PAX, kde tamní obyvatelé žijí dle Testerových požadavků.

24.04.2017


Fantasy pro muže

Zdravím, jaké jsou Vaše názory na Les mytág? A další otázka směřuje k Vašemu nejoblíbenějšímu hrdinovi, ať už se jedná o sci-fi nebo fantasy a proč :) pokud tu tato otázka již zazněla, tak se omlouvám. Pište klidně do zpráv :)

22.04.2017


Fantasy pro muže

Přátelé, a co knihy Gemmella a Eddingse? Jaké je Vaše doporučení, případně čím začít :)

09.04.2017


Největší filozof - vyjádřete názor

Dnes se hodlám pustit do knihy Člověk revoltující od Camuse, přestože Camus údajně odmítal být označován za filozofa.

11.07.2016


Kniha od veřejně známé osobnosti (ne spisovatele)

https://www.megaknihy.cz/romany-beletrie/175971-to-nemyslite-vazne-pane-feynmane.html Jooo, Feynman byl chábr :)

29.06.2016


Knihy, které dokážou člověka navést na správnou cestu

Eldar80: ono stačí pročíst nějakou tu psychologii a zjistíš, že to jsou lidi, který většinou nikam moc nezapadli a jejich ego dostávalo celej život na prdel. A protože vědí, že když budou rejpat do zájmů nebo koníčků ostatních lidí ve virtuálním světě, tak si jich konečně někdo všimne a bude se s nima taky jednou někdo bavit (i když negativně, to je jim už fuk, alespoň něco). Prostě na tyhle trapáčky nereaguj. V reálu jsou to šedý myšky, tak jim udělejme radost a nechme je blejt jejich moudra alespoň tady :)))))

17.06.2016


Fantasy pro muže

EvaTurner: to tady nepiš, teď dostaneš od matky zase kázání, že v tom neni rozdíl nebo tak něco :D

17.06.2016


Fantasy pro muže

Pokud ne, tak pevně věřím, že jednoho dne vznikne!

17.06.2016


Fantasy pro muže

Matka je tady :D :D

17.06.2016


Knihy, které dokážou člověka navést na správnou cestu

Zdravím, nevím zdali tady podobné vlákno už je nebo nikoliv. Proto se ptám, jestli je ve Vašem životě kniha, která Vám změnila život nebo alespoň velmi výrazně ovlivnila Váš pohled na život či na svět.

16.06.2016


Malazská kniha padlých

Koukám, že jsem stihl koupit první díl jen tak tak. Na druhý a třetí díl udělalo nakladatelství pár dní zpátky dotisk, ale na první ne...

16.06.2016


Fantasy pro muže

Já se třeba snažím nekecat do věcí, o kterejch moc nevim. Žil jsem v naději, že tady takových lidí moc nebude, avšak ta naděje shořela v plamenech nevědomosti. Ale což! Jen ať hoří, jen ať mýty boří! :)

15.06.2016


Fantasy pro muže

V tom případě ho škrtám ze seznamu a jdu dál :) každý vybírá dle jiných kritérií :)

15.06.2016