Mashiiro Mashiiro diskuze

☰ menu

Knihy o vztazích

Já se snažím to mít v životě srovnané. Spíš jde o dvě věci - nechci skončit jako moji rodiče, za každou cenu se tomu snažím vyhnout. Ale výchova je výchova a já chci najít jiný pohled na věc.
+ přítel má Aspergerův syndrom, takže se mu v mnoha věcech musím přizpůsobovat o dost víc a myslím si, že kniha mi pomuže najít v tom trochu rozumu, nenechat se ovládat tolik city a snažit se prostě nějak projít tím vším. Nepokazit si to svými předsudky, svým nesebědomím atp.

15.08.2019


Knihy o vztazích

Doporučili byste mi nějakou knihu o vztazích? Chtěla bych se mentálně posunout někam dál, momentálně mě čeká docela velký krok v našem vztahu a nechci to podělat. Nikdy jsem nic takového nečetla, takže nemám sebemenšjí ponětí kam zapátrat.

15.08.2019


Thrillery vs Detektivky

B.A. Paris i Sarah Pinborough mám načtenou.
Za zavřenými dveřmi jsem četla, to se mi hodně líbilo. Ale v té Pasti lží se nějak nedokážu vypořádat s hlavní hrdinkou. Příjde mi straaašně nesympatická.

Ví o tobě se mi taky hodně hodně líbilo, od Tichých lží nevím, co čekat. Tak uvidíme .)

31.01.2019


Thrillery vs Detektivky

Zajímavé. o.O Třeba zkusím ještě něco. Podle mě se jim ten film Sněhulák hoooodně povedl. A mám už asi 3 roky staženou audioknihu přízrak..... :D

30.01.2019


Thrillery vs Detektivky

Jo to by bylo moc super!
Mě třeba strašně mrzí, že kvuli tomuto nemužu a nedokážu číst Jo Nesba. Protože vím, že je to kvalitní spisovatel podle všech (jednu knihu jsem překousala) a navíc píše fakt hojně. Takže bych aspoň měla zásobu a měla na dlouhou dobu co číst.. ale vzhledem k tomu, že je to v podstatě jedna dlouhá detektivka .... smutný :D

30.01.2019


Thrillery vs Detektivky

No, všem přítomným děkuji za příspěvky ohledně významu slova "nenávist" protože je evidentně strašně důležité ho nejdřív pochopit a pak teprve se zamyslet nad tím, že vlastně knihy NELZE NENÁVIDĚT. :) ....

Lenko, moc děkuji za tipy. Rozhodně se na ně podívám. A jinak Alekis - Vím jak funguje databáze. Jsem tady nějaký ten pátek a jsem tady ve dne v noci, ale jak bylo zmíněno. Ne všechny filtry jsou přesné a proto je lepší se zeptat někoho, kdo to četl. Já jsem poměrně vybíravá a proto se ptám. Navíc ty filtry znám už skoro nazpamět (s nadsázkou samozřejmě).

30.01.2019


Thrillery vs Detektivky

Jacck: Děkuji za tip. Rozhodně se podívám a už mám jednu z nich minimálně v hledáčku. :)
Encyklopedie: Nevím proč bych se měla nějak ostýchat s nějakým názorem na určitý žánr. O hudbě či filmech se taky dá velmi snadno říct co milujeme a co nemůžeme vystát. A jak psal Jacck, detektivky jsou plné klišé a zajetého mustru. Většinou.

30.01.2019


Thrillery vs Detektivky

Zdravím, .. Potřebovala bych poradit nějakou pěknou knihu. Ze všeho nejvíc miluju Thrillery ale naopak co nejvíc nenávidím jsou detektivky. Většinou jsou to jen dlouhé, nudné pasáže vyprávějící o průběhu vyšetřování. Ráda bych našla něco, kde se kniha zaobírá hlavně děním hlavních hrdinů popř. se tam detektivové vyskytují minimálně. Například - Zmizelá od Flynn, Vraní Dívka od Sund, You od C. Kepnes, La Loba. Nebo třeba - ačkoliv to nebylo tak pro dospělé, tak se mi hodně líbily knihy Nejsem sériový vrah a Já, monstrum od Dan Wells.

30.01.2019


Photoshop, edit - knihy

Jo to máte asi pravdu. Dnes jsem psala i na jedno formu, nikdo moc neodpovídal a jeden profík mi tam hodil odkaz na svoje sáhodlouhá videa asi za 6000........ c'mon ... Oni se to taky přece někde museli naučit. God damn.

02.11.2018


Photoshop, edit - knihy

Já už ve photoshopu pracuji asi 5 let, s tím že do minulého roku to byl pouze jako koníček a teď se jedná spíš o přivýdělek ke škole. Tzn. neživím se tím, ale něco z toho mám a zároveň prostě nemám peníze na to abych za jedno video vyplajzla 3000. Proto se ptám, zda-li má smysl investovat do knih. Jsou levnější, ale nevím jak je to obsahově.

02.11.2018


Photoshop, edit - knihy

Zdravím, chtěla bych se Vás zeptat, co si myslíte o knihách s Photoshopem. V dnešní době je nesčetně moc videí na youtube ale mnoho z nich je taky k proplacneí. Chtěla bych se naučit těžké manipulace a montáže. Problém je v tom, že jsem našla spoustu videí - ceny šplhaly až k deseti tisícům za jeden soubor. (Například Fstoppers a jejich Photographing the World). A proto se vás ptám, zda se někdy řídíte a zda má smysl investovat do knih s Photoshopem a úpravami fotek. ^^

díky za názory.

02.11.2018


Stephen King

Poradíte mi prosím Vaší nejoblíbenější knih od tohoto génia? Strašně ráda bych se konečně někdy bála a furt nic nenacházím.....

22.06.2018