Mashiiro Mashiiro komentáře u knih

☰ menu

Hračkář Hračkář Andrew Mayne

První díl byl rozhodně lepší. I tak by se ale dalo říct, že tato kniha patří k lepším.

03.08.2019 3 z 5


Oni Oni Mark E. Pocha (p)

To je neskutečná blbost.

02.06.2019 odpad!


Na vine sú hviezdy Na vine sú hviezdy John Green

Jediná kniha, která dokázala, abych se na smrt podívala i z jiné stránky..

19.02.2019 3 z 5


Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Pakliže oddechová literatura ve skutečnosti znamená oddech té časi mozku, kde se skrývá slovní zásoba, touha po smysluplném ději a nějakému ponaučení, v tom případě je tato kniha ideální.

18.02.2019 1 z 5


Ty Ty Caroline Kepnes

Naprosto nepřekonatelný debut, který jsem v novém roce četla. Opravdu krásně napsané, Du forma sedla.
Joe je velmi sympatický a ačkoliv je to velmi zvrácené, věřím, že většina žen by si přála jim jejich drahé polovičky věnovaly aspoň polovinu energie, kterou věnuje Joe Beck.

18.02.2019 5 z 5


Skrytá těla Skrytá těla Caroline Kepnes

Ty byla mnohem lepší kniha. Měla rychlejší spád, poutavější děj, věrohodnější příběh.
Kniha už nebyla psaná v tak poutavé Du formě, bylo to takové "obyčejné" vyprávění. Možná by se mi víc líbila, kdybych nepřečetla oba dva díly hned za sebou.

18.02.2019 3 z 5


Strach Strach C. L. Taylor

Průměr.
Na základě obalu jsem čekala něco jiného. Rada bych si přečetla něco syrového na tuto tématiku. Těšila jsem se na to, ale přijde mi, že většina chování v knize jsou nelogické.
.
.
.
.
.
SPOILER
Proč sakra Mike posílal svoji bývalou ženu k němu domů? Stačilo ji poslat pro štípačky, telefon by si vyřídil sám. Kdyby ji tam neposlal a ona se tak nedostala k hlavnímu důkazu, vše by skončilo jinak.

.
.
Od této autorky už si asi nic nepřečtu. Plácá páté přes deváté.

22.12.2018 3 z 5


Sběratel motýlů Sběratel motýlů Dot Hutchison

Kniha byla velmi čtivá, nikoliv však napínavá jak jsem očekávala. Děj byl dle mého poměrně strohý, nevykreslilo se příliš do hloubky. Profilace postav byla skvělá ale ,.. celé je to až nadpozemky neuvěřitelné. Zelý námět obrovského skleníku se mi hodně nelíbil, všemožné chodby, jídelna, skaliska, vodopád, jeskyně.. To vše je tak neuvěřitelné, že musím knize ubrat na hodnocení. Osobně v tomto žánru čekám nějaké napětí, děsivé scény, po kterých lapete po dechu, ale jakmila Vám tam nacpou toto prostředí tak je to prostě.. nereálné, nedokážete jakkoliv soucítit s danými postavami a .. za mě poměrně zklamání.

20.10.2018 3 z 5


Šelma Šelma Andrew Mayne

Velmi zajímavý námět. Je to neotřelé, velmi originální. S autistickým hrdinou se zžije snad každý. Velmi sympatická postava.
Kniha měla velmi rychlý spád. Osobně už se brouzdám thrillery už nějaký ten pátek, takže pro mě tam nebyla žádná extra "překvapivá" scéna, nebo "velké vrahovo odhalení". Vše má svoji logiku. A vsuvky z bilogie dodávají knize na věrohodnosti.

Dávám 4/5 kvůli konci. Na mě až moc "superhrdinské".

08.10.2018 4 z 5


Bílá těla Bílá těla Jane Robins

Knihu jsem přečtla na jeden zátah. Je velmi velmi čtivá, ale její obsah už se mi tolik nelíbí. Všechno mi přijde strašně zvrácené, už od začátku čtení, jsem začala strašně nenávidět hlavní postavu Callie. Děj se dal poměrně snadno odhadnout, už na začátku knihy nám autorka prozradila kam děj bude směřovat. Ke knize se nevrátím.

19.01.2018 2 z 5


Hlasy Hlasy Ursula Poznanski

Moje první kniha od této autorky. Kniha je napsána velmi čtivým způsobem, ale osobně si myslím, že nic závratného. Je.pravda, že až do posledních stran jsem neměla nejmenší ponětí o vrahovi, ale možná se mi to zdálo az příliš prekombinovane.

11.01.2018 3 z 5


Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Velmi úspěšný debut evokující zvědavost svým neotřelým námětem, který u nás byl vydán v roce 2017.

Původně jsem si knihu ani nechtěla kupovat, thrillery na téma manželství bývají dost nudné a většinou se točí okolo nevěry nebo ztráty/vraždy dítěte.
K mému překvapení se kniha k těmto tématum otočila zády a šla, takříkajíc, po svém.

Celá má recenze - http://zivot-mezi-radky.webnode.cz/za-zavrenymi-dvermi/ .

04.10.2017 3 z 5


Ta přede mnou Ta přede mnou J. P. Delaney (p)

Kniha při začátku četby s sebou nese mnoho otázek. Rozhodně se to nedá zařadit do klasických "thrillerovek", které by byly nudné svým dějstvím nebo např. plochými nereálnými postavami. Nutno podotknout, že kniha rozhodně zaujme už na prvních stránkách. Děj je psaný velmi čtivým způsobem - neotřelý námět na příběh, myšlenka rozhodně nechybí, ale jako každá kniha, má i tato mnoho mínusů.

Celá má recenze: http://zivot-mezi-radky.webnode.cz/ta-prede-mnou/

03.10.2017


Ví o tobě Ví o tobě Sarah Pinborough

Tak toto ne. To bylo tak...
Kniha je rozdělená na 3 části. První část mne bavila hlavně z důvodu, že jsem původně chtěla oddych od thrillerů ale nikdy jsem nenarazila na správnou knihu "pro ženy". Takže kniha mne uspokojila ze všech částí.
Není to klasický thriller, je to taková kombinace,... všeho. V tomto případě mi to nijak nevadilo, vše na sebe navazovalo.
Každopádně ten konec. Dle mého názoru to bylo až příliš. Bohatě by stačila ta první.... nechci spoilerovat. Ale ten kdo četl, pochopí co myslím. Prostě, poslední dvě strany byly zbytečné.
I přesto dávám 5 hvězdiček, kniha nadchla, byla čtivá, velmi svižná, profilace postav perfektní. Nemám, co víc dodat. :-)

18.06.2017 5 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

No,.. zkráceně. Nechápu proč to byl takový hit. Je to o dvanácti ženách. Psychologie, vykreslení postav žádná. Placaté příběhy. Nevěra. Prostě nic.
Do knihy jsem se skoro nutila. Strašně mne irituje, že i přesto, že je to o 12ti ženách, tak styl psaní je všude stejný. Styl smýšlení. Vypadá to v podstatě jako jedna žena, jen se jmenuje jinak a přožívá jiný příběh.

06.06.2017 1 z 5


Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Upřímně. Nechápu proč jsem si jí kupovala. Z mého pohledu je to jenom další kniha, která se snaží navázat na dnešní "trendy", ale je to absolutně,.. přehnané. Mám ráda, když se v knize dějí zvraty, ale toto? Dalším takovým příkladem je Spálená obloha. Dle mého tak byly postavy málo vykreslené, autorka vůbec nezabrouzdala do psychologie postav, všechno bylo placaté. Jediným důvodem proč se kniha dobře četla byly krátké jednoduché věty....
Ne, že by kniha byla až tak špatná. Jde prostě jenom o oddechovku, když víte, že budete 3 hodiny sedět ve vlaku na cestách.

06.06.2017 2 z 5


Vraní dívka Vraní dívka Erik Axl Sund

Upřímně. Absolutně nechápu proč má kniha 75%. Já vim, záleží hodně na daném vkusu člověka, avšak mne kniha tak neuvěřitelně nadchla, že jsem se dala do studiíí psychologie. Nikdy by mne nenapadlo, jak svěle se dají vykreslovat charaktery postav, jak skvěle se dají propojit osudy lidí, jaký všechny motivy se dají zatáhnout do literatury. Od té doby, co jsem serii přečetla, se mi nepodařilo najít žádnou podobnou knihu. Strašně onu sérii miluju a ačkoliv se mi to neřiká snadno, sic s odřenýma ušima, ale tahle serie je v mé špičce oblíbenosti.

19.04.2017 5 z 5


Návrat z temnoty Návrat z temnoty Liz Coley

Je pravda, že knihu jsem přečetla jedním dechem. Tohle téma se mi líbí, naprosto ušité namíru, ale musim znat, že mi příjde, že autorka zcela neni vypsaná. Byla bych hrozně ráda, kdyby si toto téma vzal do ruky zkušenější autor. Ale jinak super!

06.04.2017 4 z 5


La Loba La Loba Alan Russell

Od téhle knihy jsem toho moc nečekala, ale naprosto mne šokovala. Jde o to, že mám v posldní době problém nacházet knihy, kde se nevyskytuje nadměrné množsví "vyšetřování". Ale v téhle knize jsem dostala skvělou dávku adrenalinu, prožívala jsem s hlavní hrdinou její utrpení. Nádherně vystihnuté prostředí, myšlenkové pochody oběti i trýznitele. Skvělá kniha.

15.03.2017 5 z 5


Spálená obloha Spálená obloha Gilly Macmillan

Podle mého názoru píše Flynnová lépe. Asi tak o 100% . Ale kniha byla celkově docela dobrá.

14.03.2016 3 z 5