MartinezZ MartinezZ diskuze

☰ menu

Pár nápadů na vylepšení webu

@Fifth Element: Děkuji za info. Ano, asi jsem se s tím už jednou možná setkal, ale jinak zřejmě nikdo mnou hlídané knihy nově do bazaru nepřidává, tak asi i proto jsem si toho moc nevšiml. OK, tenhle bod beru zpět :)

30.05.2019


Bazar na Databázi knih

PS A samozřejmě, pokud více knih za jedno poštovné, napíšu cenu a ta je taky konečná. A pokud se nelíbí, může si dotyčný zájemce přijet si vyzvednout knihu osobně. Cena za cestu většinou zabere víc času i peněz než doprava knih.

30.05.2019


Bazar na Databázi knih

Ano, zkušenost. Ale záleží, jak kdo prodává. Cena za knihu a poštovné je u mě pevně dána, posílám jen při platbě na účet předem a zatím jsem s tím nikdy za roky a roky posílání čehokoliv neměl problém. Takhle se vyvarovávám právě podobným šmelinářům, co si jsou schopni si vypočítávat cenu svévolí. Pokud se celková cena nelíbí a já nemám důvod ji měnit = no deal. Nejsme na arabském tržišti.

30.05.2019


Nový profil

Uběhl měsíc a nějak mi nepřišlo, že by se mi rozbitý profil opravil.

10.05.2019


SOE - Special Operations Executive (Oddělení pro zvláštní operace)

Díky. Že jsem tu skoro před čtyřmi lety položil dotaz už ani nevím :) Ale za odkazy díky, na některé jsem už narazil, na některé ne.

Jen stále platí, že o SOE operacích toho obecně moc není, Telemark budiž světlou výjimkou :)

02.05.2019


Nový profil

Zdravím. Věřím, že novinku s možností nahrání si obrázku s popisem do profilu do Kdo jsem uvítá mnoho uživatelů.

Osobně bych však asi více uvítal, kdyby se mi nerozbilo nastavené formátování textu a hlavně z něj nezmizely všechny odkazy :( Znovu už všechny ty odkazy do Databáze Národní knihovny ČR, Google Books a různé zahraniční knižní bazary hledat nebudu.

06.04.2019


Pár nápadů na vylepšení webu

Námět 1)

- Pokud je kniha už v DB, ale její vydání je teprve plánováno, rád bych si zatrhl, abych byl v notifikaci upozorněn, jakmile nastane nastavené datum vydání knihy.

Námět 2)

- Uvítal bych také možnost, nechat se notifikací upozornit na nějakou aktivitu v bazaru dané knihy - na vystavenou poptávku i vystavenou nabídku.

04.02.2019


Zobrazení informace o oblíbených uživatelích v profilu knihy

@Lector: Aha, vidím. Zrovna se mi podařilo si otevřít pro ukázku pár Oblíbeným uživatelem nehodnocených knížek - štěstí :)

Nic to ale nemění na tom, že nevidím, že Oblíbený knihu četl nebo nečetl, ale má v knihovničce (takže mu ji nemusím kupovat jako dárek), apod.

A notifikování, kdy Oblíbený ohodnotil a okomentoval knihu by také nebylo k zahození :) teď je na to sice přímo klikátko, ale že se něco změnilo se dozvím až po otevření,. Ne bublinkou jako právě u notifikací na nové komentáře u knih apod.

02.02.2019


Zobrazení informace o oblíbených uživatelích v profilu knihy

Až mě tak nějak překvapuje, že to tu dosud není.

Mám v Oblíbených uživatele. Tak nějak bych autolmarticky čekal, že když si otevřu profil nějaké knihy, kterou mnou oblíbený uživatel četl, hodnotil, komentoval, vlastní, chce číst apod., tak to u knihy také uvidím.

V pravém sloupci jsou informace o tom, kolik uživatelů má knihu v Oblíbených, kolik jich ji četlo apod, ale abych tam měl ještě kousek, ve kterém bude, jací moji oblíbení uživatelé mají s knihou co společného, to ne :(

Očekával bych tedy, že uvidím, že knihu mnou oblíbený uživatel četl, ohodnotil ji tolika hvězdičkami, má ji ve své knihovně a jako první se mi zobrazí jeho komentář, před komentáři ostatními, nehledě na jeho stáří vůči ostatním komentářům.

01.02.2019


Aplikace a mobilní verze Databáze knih

Vždycky mě baví diskuze s lidmi, co rozporují to, co jim někdo odkýve a potvrdí.

13.12.2018


Aplikace a mobilní verze Databáze knih

Ale no tak :) Vždyť to říkám. Mobilní responzivní web musí být stejně, jako aplikace. ta tabulka je nesmysl s uvedenými argumentacemi, takže i používat jako argument nelze, ale to neznamená, že responziv nedává smysl.

jenže z toho vyplývá stejně to stejné: Tedy že staré archivní telefony budou mít smůlu. Tlačítkové stejně jako staré dotykové (chytré), protože v těch starých ty prohlížeče stejně nebudou umět zpracovat moderní responzivní web. Nevím, jak u iOSu, ale u Androidu postrádá už nyní postupně smysl podporovat Android 4.x, protože prostě ladit web na tyhle archiválie je časově a tedy finančně náročné. Navíc každý telefon od daného výrobce má jinak chovající se prohlížeč s každou verzí a podverzí OS, takže proto vzniká aplikace, která různorodá chování stovek verzí prohlížečů nahradí univerzálním řešením. Tak to prostě je - můžeme se o tom hádat, můžeme o tom diskutovat... atd :)

Responzivní web ano, ale nečekat od něj plnou funkčnost jako na desktopech u starých zařízení. To čekat od appky, která ale bude udržovaná jen pro smysluplnou množinu zařízení a OS.

Furt to ale nic nemění na skutečnosti, že teď tu není ani jedno, resp. jen ta appka, ale funkční jen částečně. Nicméně: vývoj responzivu i appky stojí čas a nemalé peníze a návratnost takové investice od Dana fakt nebude velká. Pokud se Dan nevydá nějakou cestou spolupráce s někým, kdo to zaplatí, případně crowdfundingu, které by alespoň většinu nákladů na vývoj něčeho takového zaplatilo, tak v nějakou brzkou variantu řešení nevěřím - úděl netechnických komunitních služeb.

08.12.2018


Aplikace a mobilní verze Databáze knih

@včeluška: Odkazovaná tabulka srovnání je nesmysl, už je s tím, že je z roku 2012 :) Stačí příklad, hned první řádek:

Dosažitelnost
Mobilní web: Přístupný každému přes mobilní prohlížeč
Mobilní aplikace: Přístupná jednotlivcům se správným telefonem

... což je v roce 2018/19 skutečně úsměvná argumentace.

03.12.2018


Aplikace a mobilní verze Databáze knih

App je samozřejmost, stejně jako mobilně přívětivý web. U obou a najednou a vzájemně tady není o čem diskutovat. Že vývoj a progress aplikace a zároveň responzivní úpravy webu pokulhávají je holt už jiná otázka. Rozhodně ale není otázkou zda responzivní web a/nebo aplikace. Samozřejmostí u současného webu, který nechce být zapomenut a nahrazen i jakoukoliv budoucí konkurencí, je obé.

03.12.2018


Technické potíže?

Aha.. ony se zobrazují u jednotlivých přečtených knih... Já měl za to, že někde byl rovnou odkaz na zobrazení všech mých poznámek...

05.05.2018


Technické potíže?

Zdravím. Kde naleznu svoje soukromé poznámky? Nevidím nikde žádný proklik? Chtěl jsem si něco připsat a koukám, že nemohu Poznámky nikde nalézt.

Žádnou možnost nevidím ani ve svém profilu (https://www.databazeknih.cz/diskuze/napady-na-vylepseni-webu-2/soukrome-poznamky-302/str-1) ani v profilu knihy.

05.05.2018


Vyhledávání

Tak abych zas přispěl.

Dotaz: tři motory a modlitba

Výsledek: https://www.databazeknih.cz/search?q=tři+motory+a+modlitba&hledat=
Jenže hledaná knížka v seznamu nalezených není, musím tak hledat přes SITE na Google.

Čekal bych, že se najde shoda v názvu: https://www.databazeknih.cz/knihy/pul-kridla-tri-motory-a-modlitba-135591

16.01.2018


Bazar společné skupiny knih (trilogie apod.)

Nějak mi tu chybí možnost inzerování celé jedné, jak to říct, skupiny knih, které spolu souvisí, tedy trilogie, tetralogie apod. Mám 4 knihy v jednom souboru, díl 1 až 4 a všechny je chci prodat, ale dohromady. Není tu ale možnost to nějak provést. Protože jsou tu jen varianty:

1) Vystavím inzerát u každé knihy a podmínku prodeje jen celé tetralogie napíšu do popisku. Do ceny knihy udám cenu za celý komplet.
= Na inzerát nikdo neklikne, protože uvidí, že kniha (samotná) stojí neskutečnou pálku, nemá tak důvod takhle nesmyslně předraženou nabídku vůbec otevírat, aby si přečetl, že cena je za celý komplet a ne jen jednu knihu.

2) Vystavím inzerát u každé knihy a podmínku prodeje jen celé tetralogie napíšu do popisku. Do ceny knihy udám cenu, která by odpovídala jedné knize, kdybych ji prodával samostatně.
= Ti, kdož na inzerát kliknou, si a) budou připadat podvedení, protože si teprve přečtou, že cena je za komplet a úplně jiná, b) mě budou kontaktovat se zájmem o konkrétní knihu, protože popis inzerátu vůbec nečtou.

Ani jedna z variant není správná. Buď si zajistím, že se mi na inzerát nikdo nepodívá, nebo si zajistím zájemce "podvodem" s nízkou cenou a nějakou podmínkou.

Jak tohle řešíte vy?

01.10.2017


Bazar na Databázi knih

Ahoj, tak ještě námět k filtrování v Bazaru: Mám uživatele, který má v bazaru přes 3000 knih, procházet to ručně je skoro nemožné. Filtrovat sice mohu podle autora nebo konkrétní knihu vyhledávat, ale... osobně bych mnohem více využil možnost filtrovat knihy v bazaru podle žánru.

Hledám knížky z období WWII, nekonkrétní knihy od nekonkrétního autora, chci najít něco pro mě nového, případně se podívat, co dotyčný v nabídce má za další kousky k tématu.

Díky za zvážení :)

02.10.2016


Aplikace a mobilní verze Databáze knih

@Psax: Prosím, co má co aplikace Booxy, vytvořená pro ČBDB.cz, společného s DatabázeKnih.cz? Nemyslíte spíše právě zdejší aplikaci DatabazeKnih.cz?

https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.databazeknih.android

03.07.2016


Napsaná poznámka má u knížky zůstat

Mám knížku v "Právě čtené knihy" a napíši si k ní poznámku. Knížku poté ohodnotím, čímžto se přesune do Přečtených. Poznámka ale zmizí. A to je dost nemilé. Poznámka u knížky by měla zůstat nehledě na to, v jaké kategorii nebo vícero kategoriích se nachází.

Tedy nejen při přesunu ze čtených do přečtených, ale klidně by stejná poznámka mohla být vidět jak v Přečtených tak i v Doporučených, pokud ji tam mám zařazenu.

Z toho plyne: Poznámka u knihy je U KNIHY, nikoliv u kategorie, tedy je sdílená spolu s knihou napříč kategoriemi, ve kterých se nachází. A při přesunu mezi jednotlivými kategoriemi poznámka nemizí.

14.04.2016