klarkys klarkys diskuze

☰ menu

Nejbližší akce aneb Co, kdy a kde ve světě literatury

Ahoj všichni,

chystáte se na Svět knihy Praha? Já jedu letos poprvé (konečně!) a potřebovala bych poradit :-) Ráda bych si odvezla autogramy svých oblíbených spisovatelů a zajímá mě, jak to funguje- je lepší mít knihu už s sebou, nebo se dá (100%) koupit na místě?
Díky moc :-)

08.06.2022


5. Kniha, jejíž hlavní hrdina trpí psychickou poruchou

Dívky, které miloval.... doporučuju :-)

08.01.2020


7. Kniha o holokaustu

Šlo by V šedých tónech?

15.11.2019


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Ahoj všichni,
Prosím o pomoc-kdysi jsem četla zajímavou knihu- na děj si moc nevzpomínám, vybavují se mi jen detaily-vytetované vosy na dámském těle -asi i na hlavě, těch žen tam bylo víc, možná ale jen dvě. Jedná z nich byla švadlena, byl to zvláštní příběh, ty vosy měly nějaký význam, ale už nevím jaký. Dík za případné tipy.

10.08.2019


Co je to za knihu - IV

Ahoj všichni, kdysi jsem četla knížku (nejsem si úplně jistá, jestli to nebyla povídka:-( ), děj si moc nepamatuju, ale vystupovala tam žena, která si nechala vyholit hlavu a tělo si nechala potetovat vosami včetně hlavy. Měla tuším přítelkyni, spolu šily oblečení. Vím, že jsem toho o knize moc nenapsala, ale třeba si někdo na název vzpomene:-) Díky moc:-)

06.10.2013


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Ahoj všichni, kdysi jsem četla knížku (nejsem si úplně jistá, jestli to nebyla povídka:-( ), děj si moc nepamatuju, ale vystupovala tam žena, která si nechala vyholit hlavu a tělo si nechala potetovat vosami včetně hlavy. Měla tuším přítelkyni, spolu šily oblečení. Vím, že jsem toho o knize moc nenapsala, ale třeba si někdo na název vzpomene:-) Díky moc:-)

15.09.2013


Máte si s kým popovídat o knihách?

Bohužel ne, proto vyhledávám různá fóra, kde se o knihách diskutuje. Ale stejně to není úplně ono:-(

04.03.2012


Stephen King

Projela jsem si ty obálky ještě jednou, a musím říct, že Michal Kuba je na obálky nejlepší:-) Tomáš Kropáček s Dlouhým pochodem a Dolanovým cadillacem je hned za ním.

25.02.2012


Stephen King

Hezký výsledky zatím:-) S Černočernou tmou jsem tak nějak počítala, ty novější obálky podle mě přesně vystihují to Kingovo "temno". Super. A obálka ke Zhubni se mi líbí:-)

23.02.2012


Stephen King

Jsem moc zvědavá na výsledky:-)

23.02.2012


Oblíbený autor

King a Koontz u mě zatím vedou, ještě nikdo je nepřekonal a asi nepřekoná:-)

18.02.2012


Nakouknete při čtení na konec knížky?

Mně to dojem z čtení knížky nezkazí, spíš si ji v klidu dočtu, a jsem klidnější, že nemá blbej(nebo pro mě nepochopitelnej) konec:-) A nedělám to u všech knížek, max. tak u jedný z deseti:-)

08.02.2012


Nakouknete při čtení na konec knížky?

Ahoj všichni, zajímalo by mě, jestli je tady ještě někdo tak nedočkavej, zvědavej a trochu hloupej, že se připraví o konec knížky dřív, než ji dočte? Já teda někdy neodolám a nakouknu, ale nečtu celou stránku ani nijak velkej kus, spíš se jen podívám, jestli tam hlavní hrdina ještě je atd.:-D U knih, do kterých jsem fakt zažraná to nedělám, ty čtu jedním dechem, takže není třeba nahlížet. A co vy?

08.02.2012


Poraďte knihy podobného typu

Všem děkuju, určitě vyzkouším všechny, co jste tu jmenovali, chtěla jsem jen tip, nemám moc známých co čtou, tak se ptám tady:-)
Žádný speciální kritéria nemám, jen aby to bylo čtivé, napínavé(Kinga jsem dala jako příklad, protože ho čtu ráda, vím, že nemá moc srtovnání) a nebylo to sci-fi ;)

12.01.2012


Knížky o upírech

Petra Neomillnerová-
Sladká jak krev,
Doušek věčnosti,
Past na medvěda,
Smrt u archanděla,
Vlci Sudet

12.01.2012


Ilustrace a ilustrátoři

Taky bez. Docela důležitý je pro mě spíš přebal knihy, než obrázky uvnitř:-)

12.01.2012


Stephen King

Nedá mi to-chtěla bych znát názory na zfilmované knihy S. Kinga:-)
Takže stručné hodnmocení podle mě:-)
1) TO (IT)- Perfektní kniha, film na téměř stejné úrovni-z obou výborný zážitek
2) SVĚDECTVÍ (THE STAND)-Kniha i seriál super, nejdřív jsem četla knihu, u filmu mě překvapilo, jak byly postavy téměř totožné s těmi, které jsem si "představovala" při čtení:-)
3) VYKOUPENÍ Z VĚZNICE SHAWSHANK- tentokrát se mi víc líbil film:-)
4) DOLLANŮV CADILLAC- úroveň bych viděla tak nastejno:-)
5) PYTEL KOSTÍ (BAG OF BONES)- filmová novinka, kniha byla o dost lepší, ve filmu to nemělo takovou jiskru a spád, herecký výkon P. Brosnana nic moc....nejvíc na mě udělaly dojem ty olejové portréty, co malovala Johana:-)
6) ZHUBNI! -tady bohužel nemůžu srovnávat, protože knihu jsem ještě nečetla, nemůžu ji sehnat:-( Soudě podle filmu by to mělo stát za to!:-)
7) ZELENÁ MÍLE -i tady musím říct, že mě víc bavil film, ale jen o malinko...
8) CARRIE- řekla bych, že tak nastejno...
9) OSVÍCENÍ (THE SHINING) .tady moje hodnocení dost ovlivňuje Nicholson, to byl perfektní výkon:-) kniha i film na jedničku:-)
10) MISERY - skvělá knížka, skvělý film, kniha o něco lepší:-)
11) DOLORES CLAIBORNEOVÁ- kniha lepší než film...
12) CUJO - film i kniha super, čtení samozřejmě luxus, ale ve filmu se mi víc líbilo, že Tad přežil....byl by to na Kinga moc happyend, ale nemám ráda, když umírají děti, byť je to jen v knize, nebo ve filmu....
13) ŘBITOV DOMÁCÍCH ZVIŘÁTEK- film slabší, ale od knížky jsem se nemohla odtrhnout:-)¨
14) RUNNING MAN- tak tohle je katastrofa všech katastrof-myslím film....mým jediným štěstím bylo, že jsem nejdřív četla knížku...jinak bych na to snad ani neměla chuť:-D knížka skvělá, film s ní nemá skoro nic společnýho:-(
15) BEZNADĚJ- slabý oboje...:-(
16) CHRISTINA- kniha super, patří mezi mnou několikrát přečtené, ale film hrůza-v knize byl Arnie zezačátku takovej hodnej zakřiknutej "trouba", ve filmu arogantní a namachrovanej šereda...to mi dost vadilo, a taky nemusím tu slípku z Pobřežní hlídky, co hraje Leighu...:-) Ve filmu se mi líbily jen efekty s Christinou:-)
17) NADANÝ ŽÁK -kniha bezkonkurenčně lepší, ve filmu chybělo dost věcí, a to podstatných...
18) NEZBYTNÉ VĚCI - tady se to skoro nedá srovnávat, kniha o moc moc lepší, film neměl tu správnou atmosféru:-(


Ostatní jsem buď neviděla(zatím), nebo nečetla(zatím) :-) Tak doufám, že jsem vás tímhle tématem neznudila, a snad se někdo podělí o své názory-těším se! :-)

12.01.2012


Jak číst knihy?

Ve vaně, v posteli(ale to není na dlouho, brzo usnu), kdykoliv, když usne prcek a vždycky, když se nudím:-) Pokud je knížka tak dobrá, že se nemůžu odtrhnout, tak i u jídla:-)

12.01.2012


Nejhorší kniha, kterou jste četli

Čtu převážně Kinga, nejhorší byla Beznaděj a Strážci zákona....Temná věž je taky u mě mimo mísu:-) Jinak Děti z Dynmouthu
od Williama Trevora jsem zkoušela v rozmezí několika let a pořád bezúspěšně:-D

12.01.2012