Klamm Klamm diskuze

☰ menu

Čtečky e-knih

Možná tam existuje možnost vrácení do továrního nastavení. To ale vymaže všechna data...
Zkuste napsat dotaz na stránku axos.cz, prodejce mi přijde jako nadšenec pro čtečky. Před lety jsem tam nakupoval a velice ochotně odpovídal na mé dotazy.

15.02.2022


Čtečky e-knih

Také se přikláním ke čtečce Pocket Book. Většinu knih v pdf zvládá dobře. Stačí jen upravit ve funkci Režim ( otevřít soubor - ťuknout buď na pravé tlačítko nebo do prostřed obrazovky - vybrat Režim).

19.12.2021


Stephen King

Lenka:
Holčička..., je sympatická svým rozsahem 180 stran. To asi doporučím. Později, zkusíme později:-).

Bucherratte:
Dračí oči, je první kniha od Kinga, kterou právě dcera dočetla a prý jí to strašidelné nepřišlo. Tak třeba něco v tomto duchu...
Co ta série Temná věž? Ta je prý super, ale na tento věk to asi bude ještě velké sousto, že?

Díky vám za tipy!

08.12.2021


Stephen King

Ahoj Kingovci!
Nevíte náhodou, jestli King nenapsal nějaké knihy pro děti? Osobně jsem od něho nic nečetl, jen vím, že je mistrem hororu. Těmi ,,dětmi" myslím věk 10 - 13 let, ale nerad bych je vyplašil.
Děkuji.

08.12.2021


Čtečky e-knih

A jaké, že to máte čtečky? Obecně kolem
Pocketbook, se vytváří fluidum, že praskají displeje. A to často bez nějakého pádu, či nárazu. Znám v mém okolí asi pět vlastníků Pocketbook, včetně mě, a prasklý displej jeden známý zrovna řešil. Reklamaci mu zamítli, že prý je to mechanická vada způsobená uživatelem. Nabídli mu opravu za cca 1200kč. Osobně mám Pocketbook asi už sedm let, zabalenou v koženém pouzdře (to považuji za zásadní) a jsem absolutně spokojen. Až budu pořizovat novou, zůstanu věrný této značce.

29.03.2021


Čtečky e-knih

Zdery: Tak to udělej přes PC. Připoj čtečku s vloženou SD kartou, přes USB kabel. V PC by se mělo zobrazit jak vnitřní úložiště čtečky, tak vložená SD karta. No a pak už zbývá jen překopírovat...

28.02.2021


Osobní rozvoj, duševní rozvoj, motivace, podnikání

Osobně na nastavení mysli věřím. A to nastavení se děje na základě podmíněnosti toho, co do nás bylo vloženo geny, výchovou, zkušenostmi, okolím atd., ale také vlastním seberozvojem. Účelem motivační knihy by mělo být pohladit, povzbudit a nakoupnout. Hledat způsoby, jak se zvedat. S tím, že jsou některé napsány sračkovským, manipulativním a sektářským stylem, asi nic nenaděláme. A s tím, že se snaží všechno malovat na růžovo také nesouhlasím. Když někomu umře jeho blízký, nebudu mu vyprávět, že je to v pohodě, krásný a že si to sám vysnil a hlavně ať netruchlí. Pro celistvost života je třeba přijmout i bolest, úzkost a utrpení.
Doporučuji též knihy nebo přenášky Ivo Tomana, kterého zmiňoval Eldar80. Jeho pohled není tak uhlazený, prošel si také kdečím a má na věc pragmatický pohled. Ale bacha, je dost na prachy :-))

19.08.2019


Sto tisíc knih v morbidním antikvariátu

Pokud chcete do antíku nahlédnout prostřednictvím kamery, tak zadejte na youtube:
STO TISÍC knih pana Jiřího Nováka - 21. 3. 2019.

Připravte se ale na nejapné tlachání Igora Chauna, které mě osobně, neskutečně iritovalo.

06.04.2019


Knihy o pozitivním myšlení, pohledu na svět a sebe sama - poraďte

https://www.databazeknih.cz/diskuze/o-knihach-7/kniha-o-osobnim-rozvoji-jaka-1734/str-1

01.10.2018


Kniha o sexu pro dospívající

Děkuji všem za zájem a příspěvky, kouknu na to.

Také také jsem zaznamenal tuto knihu:
https://www.databazeknih.cz/knihy/co-se-od-kamaradek-nedozvis-pruvodce-moderni-dospivajici-divky-o-sexu-liceni-i-zdravi-322809

24.01.2018


Kniha o sexu pro dospívající

Nemáte někdo tip na knihu, která by vedla k seznámení se s tímto tématem? Holce je devět let a začíná se zajímat. Nerad bych, aby lačně hledala informace na netu, kde na ní může vybafnout kde co.

22.01.2018


Knihy, které zanechají výraznou duševní stopu

Pokud se jedná o pozitivní duševní stopu, tak:

Lucius Annaeus Seneca: O duševním klidu
Nikos Kazantzakis: Chuďásek Boží: Život sv. Františka.
S. Rinpočhe: Tibetská kniha o životě a smrti
J. A. Larsen: Kámen mudrců

03.01.2018


Sto tisíc knih v morbidním antikvariátu

Výbornej chlapík, držím palce!

12.11.2017


Karel Kryl

Narazil jsem na něho poprvé asi v osmé třídě, konkrétně na píseň Bratříčku zavírej vrátka. Tehdy jsem nechápal. Díky Karlovi, se mi docela rozšířila slovní zásoba :-)

Obdivuji jeho sečtělost, naléhavost, poetičnost, údernost a něhu. A také jeho vytrvalost. Vždyť ono to není jendoduché, povzbuzovat lidi aby začaly přemýšlet.

,,Zkus hluchým vyprávět co píseň znamená a slepým co jsou křídla labutí..."

18.08.2017


Čtečky e-knih

V rybářských potřebách mají spoustu krabiček na háčky. Jednu jsem si koupil, vyřezal vnitřek na míru čtečky v koženém pouzdře a používám to na cesty. Je to sice větší rozměr, žádná krása, ale mám pak lepší pocit, že je čtečka v bezpečí. Ta moje krabička stála 72Kč. Pokud by měl někdo zájem, mohu poslat foto na email.

27.07.2017


Čtečky e-knih

LiLLu, upřímnou soustrast :-(
Zkus se ještě podívat na stránky http://www.axos.cz/.
I když jsi jí možná koupila jinde, přesto napiš dotaz majiteli obchodu a on ti jistě poradí. Kupoval jsem u něho dvakrát a ochotně mi odpovídal na všetečné dotazy.

13.07.2017


Čtečky e-knih

Užíval jsem pocketbook touch lux 3 asi rok a půl s velikou spokojeností. Jediná věc která mi na ní chyběla, je absence historie slovíček ve slovníku při čtení v AJ. Po objevení čtečky C-TECH Lexis, která jede na androidu a je tedy možno nainstalovat vhodné aplikace, jsem přenechal Pocketbook manželce. Ale to loučení bylo bolestné!!!

26.05.2017


Čtečky e-knih

rybizka: Také vlastním pocketbook touch lux 3 a oceňuji její kvality, stejně jako ty. Když někam jdu, tak nemusím přemýšlet, jakou knihu si vezmu s sebou, ale mám je pěkně všechny při jednom. Rozhodnu se až podle nálady, co si k četbě zvolím.
Oproti tomu ale pořád miluji vůni nově otevřené tištěné knihy. To je pro mě top 1. A také na jeden neduh jsem u této čtečky narazil. Při čtení knih v angličtině, slovník nemá funkci ukládat slovíčka ani historii :-(
JInak ale super.

26.03.2017


Knihy v angličtině

Pokud by to někoho zajímalo, tak nakladatelství Karolinium, vydalo v anglickém jazyce dvě knihy od Ladislava Fukse.
Of Mice and Mooshaber (i jako E-kniha) a k mé radosti, dlouho očekávaný titul The Cremator.

28.10.2016


Knihy v angličtině

Ivan8479: Ta metoda Imitum vypadá slibně, ale jestli se nepletu, tak je to za peníze. Alternativou by mohlo být toto: https://www.duolingo.com/
Mimochodem pokud neznáte Broňu Sobotku, tak doporučuji jeho videa:
https://www.youtube.com/watch?v=-PNV8rYy9f0

12.10.2016