goldiex goldiex diskuze

☰ menu

Různé knižní kluby - zkušenosti s nimi

Jsem členkou KK už 21 let a nemůžu si stěžovat. Koupit si knížku z každého katalogu není pro mě problém, spíš se musím krotit. Nemají sice úplně nejnižší ceny oproti některým internetovým knihkupectvím, ale mají fajn akce v každém katalogu a průběžně na netu výborné výprodeje od pár korun. Zkušenost s tím, že bych si zapomněla z nějakého katalogu knížku koupit, zatím nemám; někdo říká, že člověka upomenou a pak případně sami něco pošlou, někdo říká, že nic neposílají, takže asi jak kdy.

09.04.2016


Detektivky z pohledu vraha

Ona je v tomhle směru výborná i klasika - Zolova Tereza Raquinová, Dostojevského Zločin a trest nebo Dreiserova Americká tragédie. Ale to už není styl J.H.C. a určitě jste to četl, tipuji :-) Ještě mě napadá Talentovaný pan Ripley, což je dílko, které jsem osobně viděla zatím jen zfilmované, zatímco na knížku se - pravděpodobně neprávem - zatím jen "práší" v knihovně, což budu muset brzy napravit... Nicméně výše uvedené a nejmenované dílko Agathy Christie je opravdu dobré počtení, tak vám přeji, ať na něj narazíte a nejste ochuzen o ten moment překvapení.

01.09.2015


PODVODNÍ UŽIVATELÉ

Prodávám i nakupuji přes tyto i jiné podobné stránky hodně (knížky i další věci), ale zatím nemám negativní zkušenost ani jako prodávající, ani jako kupující - zde ani jinde. Bylo by určitě dobře, aby na všech stránkách fungovalo hodnocení uživatelů, kde si můžete předem přečíst, s kým máte tu čest. Za sebe nesouhlasím s názorem uživatele jménem woodward (26.08.2015 v 13:14:42), který píše, že obranou proti nepoctivým praktikám je neposílat peníze předem. Osobně bych knížku či cokoliv jiného neposlala, kdybych neměla jistotu toho, že peníze za danou věc mám na kontě. Ale je to jiný úhel pohledu, což chápu. Proto je zapotřebí Heureka a právě ona hodnocení na stránkách, jako je tato.

01.09.2015


Básně, Poezie

Zkuste stránky www.poeta.cz ;-)

22.01.2014


Máte rozečteno více knih najednou?

Ke knížce (románu) můžu mít rozečtenou maximálně tak encyklopedii nebo něco na podobné bázi. Ale dva romány najednou bych těžko zvládala, měla bych v tom asi zmatek - i když je fakt, že jsem to ještě nezkoušela :-)

22.01.2014


Jak naložit s knihami, které už nechceme?

Lachenauerin: Tohle by bylo super. Jenomže u nás by to fungovalo tak, že by knížky hned někdo ukradl a snažil se zpeněžit. Takže i kdyby to úředníci povolili, nemělo by to kýžený efekt, bohužel...

22.01.2014


Jak naložit s knihami, které už nechceme?

Jeden můj kamarád strašně rád čte, ale přitom nemá doma jedinou knihu. Všechny vždy "nějak" získá (najde nebo dostane) a po dočtení je "nějak" odloží (věnuje nebo někde nechá). Já bych knížku jen tak nedala, ale je fakt, že se občas najdou ty, které se mi fakt nelíbí. Ty pak prodávám na netu na různých bazarech. Ale je to zdlouhavé, takže v případě, že bych chtěla "udat" najednou spoustu knížek, asi bych je zkusila dát do Domova důchodců. Protože běžná hláška moje i mých známých je často: "Teď nemám čas na čtení, nechávám si to na důchod."
Vyskládání před dům (nebo vedle kontejneru) ale určitě taky pomůže, staršímu synovi jsem takto pořídila celou sbírku letadel v osmi šanonech :-D

22.01.2014


Jak číst knihy?

Rozhodně v posteli. Večer před spaním a ráno, než budím kluky do školy. Když mě něco fakt hodně baví, čtu barbarsky i u jídla a u televize :-D

22.01.2014


Stephen King

Řekla bych, že filmy obecně málokdy dosáhnou kvalit knižní předlohy, natož aby ji předčily. Shawshank je ale jednoznačně lepší jako film. K výše uvedeným filmům ještě přidám Děs v prádelně, který byl natočený podle Kingovy povídky Šroťák (Mrtví se někdy vracejí), a tenhle film je docela děs :-D

22.01.2014


Hledám knihy na téma...

V poslední době mě zaujaly knížky Gillian Flynnové Ostré předměty a Zmizelá (Temné kouty budou taky určitě super) a Šmírák od Charlotte Linkové, takže doporučuju!

22.01.2014