evismaior evismaior diskuze

☰ menu

Pár nápadů na vylepšení webu

Připojuji se ke květnovému příspěvku uživatele chrz, co se týče vyhledávání autorů u antologií - příklad - před pár lety jsem četla Velkou knihu příběhů Sherlocka Holmese, která obsahuje přes 80 povídek. Pamatuji si, že se mi nejvíc líbily ty od Neila Gaimana a Stephena Kinga, ale už si nepamatuji jejich název a reálně bych v seznamu částí díla musela všechny prokliknout, abych se dostala k informaci, kdo danou povídku napsal. A vzhledem k množství povídek, které oba autoři napsali, je stejně tak obtížné příslušné povídky najít v seznamu povídek přímo u těchto autorů. Tedy u antologií doplnit možnost zobrazit seznam všech autorů a naopak u autorů, aby se zobrazovaly antologie, kde lze jejich povídky nalézt.

23.06.2023


Kombinácia vyhľadávania štítkov a žánrov

Po delší době navazuji na tuto diskuzi a musím říct, že vyhledávání při použití kombinace štítků by bylo vážně super zlepšení. Zrovna nedávno jsem totiž chtěla najít všechny dětské knihy, které se nějak týkají vlaků, a byl to tedy docela boj - bylo nutné ručně projít všechny knihy o vlacích a najít mezi nimi ty pro děti. A to jsem si v první fázi říkala, že asi něco dělám špatně, že taková základní možnost vyhledávání tady přece musí být - zaškrtnout víc štítků a zobrazí se mi jen průnik knih, které jsou označené všemi zaškrtnutými. Ale asi tomu tak není...?

24.05.2022


4. Kniha, která má na obálce květinu

Taktéž jsem pro Ptáky v trní, vydání z roku 1993, kde Meggie s Ralphem drží v ruce jedinou růži, která přežila požár Droghedy. Která zároveň i pěkně vystihuje symboliku názvu celého románu... https://www.databazeknih.cz/knihy/ptaci-v-trni-7959

28.01.2020