Ace_McIntosh Ace_McIntosh diskuze

☰ menu

VAŘÍME S LÁĎOU HRUŠKOU

Přesně tak, je to nezásadnější kniha letošního roku, sám již vlastním tři kopie a dalších deset jsem pořídil jako vánoční dárky iliterátům z řad mého příbuzenstva a přátel, k nimž se tato esenciální literatura ještě nedostala.

20.12.2014


Copak je to asi za knihu?

Správně, slovo tedy předávám zpět :-)

15.12.2014


Copak je to asi za knihu?

Titul další knihy v sobě ukrývá kus sušeného, avšak nezdrobnělého ovoce, název písmene čtený odzadu a občana vojenskou službou povinného.

15.12.2014


Copak je to asi za knihu?

Pokud mohu, tipnu si: Kvantová teorie nikoho nezabije?
http://www.databazeknih.cz/knihy/kvantova-teorie-nikoho-nezabije-31443

14.12.2014


Karel vs Miloš

Samozřejmě, že ne. Za všechno může Obama, Schwarzenberg a USA. Důkazy mluví jasně: http://aeronet.cz/news/vime-kdo-organizoval-rozdavani-cervenych-karet-proti-zemanovi-dukaz-o-bezprecedentnim-vmesovani-se-americkeho-velvyslanectvi-do-vnitrnich-zalezitosti-republiky-americane-organizuji-demonstrace-skrz/

06.12.2014


Jakou knihu právě čtete?

Pejsánku, ačkoli Váš příspěvek nebyl adresován na mou osobu, cítím imensní obligaci poděkovat Vám za, mnou velmi vítaný, tip na knížku jak má být. Velké a těžké knihy jsou podle mého gusta – obsahují mnoho vědění, skvěle se čtou v tramvaji, letadle i doma a nemůžu je smazat tlačítkem Delete. Ihned běžím do knihovny tuto knihu vyhledat a zapůjčit si ji.

Jinak, abych se neodchýlil od tématu, právě již potřetí čtu oblíbené a uznávané literární dílo „Vaříme s Láďou Hruškou levně a chutně“ od Ladislava Hrušky. Tento brilantní kulinářský elaborát jsem si pořídil ihned, jakmile začal být na trhu k disposici a již po prvním „začtení se“ do jeho podmanivých stránek mi začalo být jasné, že mám tu čest s nadčasovým literárním skvostem, ze kterého budou lidé čerpat vědění (primárně týkající se přípravy frugálních, byť výživných pokrmů) po celá staletí, ne-li tisíciletí. Také proto jsem nesmírně hrdý na to, že mohu stát u samého zrodu fenoménu, jenž bude formovat myšlení mnoha a mnoha generací našeho potomstva.

05.12.2014


Karel vs Miloš

binysku, prezident = reprezentant. Prakticky jediné, co se po prezidentovi chce, je, aby se choval slušně, nedělal v zahraničí ostudu a byl nestranný ve svém jednání.
Když prezident Zeman není ani jedno z tohoto schopen splnit a na úřadu si jen hojí své pošramocené ego, nelze se odporu vůči němu divit. Slušní lidé zkrátka nechtějí být ve světě reprezentováni hospodským hulvátem. A možná to bude pro vás jen těžko uvěřitelné, ale takoví lidé ani nemusí být příznivci Schwarzenberga.

03.12.2014


Karel vs Miloš

Děkujeme za kvalitní, výborně ozdrojovaný článek, se kterým nelze než jednoznačně souhlasit – čtouce jej jsem si div hlavu ve vehementním souhlasu neukýval.

Faceboková generace, naprosto neschopná jakéhokoli dialogu, vskutku nyní svými nepohodlnými názory na inkandescentní osobu našeho váženého presidenta, pana Ing. Miloše „Lukoil“ Zemana, vážně ohrožuje naši pracně vybudovanou demokracii. Ale budiž nám útěchou, že pan president si tak či tak z těch několika málo facebokových pomatenců s červenými kartami z americké ambasády hlavu nedělá.
Proč by také měl? Jednou byl demokraticky zvolen na pětileté funkční období, tak může na zhrzené Schwarzenbergovce (a podobné neosvícené burany) třeba vypláznout jazyk a ti nemají právo cokoli namítat nebo dokonce na presidenta nedemokraticky pořvávat!

Každý rozumný člověk, který má všech pět pohromadě, navíc ví, že za nedůvěryhodnými nařčeními, které nestydatě hlásají, že president Zeman se v úřadu chová jako mstivý, sprostý hulvát, ožrala a (Vrchním soudem prohlášený) lhář, stojí zejména Rakušák Schwarzenberg s jeho servilní kavárnou a US Embassy, jež latentně iniciuje českou obdobu Majdanu. Na tyto podvratné elementy si ukažme, to jsou totiž de facto původci veškerého zla a nenávisti k lidem unisono zvolenému presidentovi!

02.12.2014


Knihy a hygiena: špína, roztoči, salátové kousky aj.

Půjčování knih zlepšuje imunitu – osobně jsem nad tím takto nikdy nepřemýšlel, ale nyní si v retrospektivě uvědomuji, že na tom něco opravdu bude! Od doby, kdy jsem si z úsporných důvodů pořídil čtečku elektrických knih (k nimž mám jinak drahný odpor, neboť co lze smazat tlačítkem „Delete“, není dle mého soudu kniha), jsem mnohem více nemocný – tedy ve srovnání s časy, kdy jsem po knihovnách prolézal kvanta plesnivých, zaprášených knih prolezlých roztoči, jež se předtím protočily pod rukami (a zřejmě i jinými částmi těl) nespočetného množství čtenářů.

Takže jste mi nasadili pěkného brouka do hlavy. Další minus pro čtečku í-buků (musím otevřeně přiznat – lituji, že jsem si tento Luciferův vynález vůbec pořídil) a další plus pro knihovnu. Asi se plácnu přes kapsu a zase si zaplatím legitku do knihovny, abych se zocelil.

28.11.2014


Knižní parfémy používáte nebo se obejdete bez vůně papíru?

Vůni papíru žádný í-buk nemá nikdy šanci nahradit! To je prostě fakt. A žádný umělý sprej to nezmění.
Nehledě na to, že takové moderní vymoženosti jako elektrické čtečky a počítačové tablety jsou inhibitorem představivosti a pouze přispívají k všeobecné degeneraci společnosti. Není nad voňavou knížku, kterou můžu potěžkávat, ohmatávat, poslouchat její šustění a očuchávat od rána do večera. Jaký í-buk mi tohle nabídne?

A to jsem ani nezmínil hliněné destičky. Nádherná rurální vůně zeminy, ještě libější a pronikavější než v případě papíru – to je pak zážitek jak má být. Knihy na hliněných destičkách mají navrch větší hmotnost než papírové, takže mám vždy pocit, že čtu pořádnou knihu, ne nějaké virtuální nic z neviditelných jedniček a nul. Ba co víc – snadno s nimi mohu přetáhnout každého dotěrného í-bukáře, který mi bude pořád nutit ten diabolický vynález!

Mimochodem, souhlasím s uživatelkou knihomoli v tom, že přívlastek „analogový“ zní ve spojení s knížkami obzvláště otřesně. V tomto případě bych, vzhledem k faktu, že se jedná o živou knihu, použil spíše označení „biotický“.

26.11.2014