Stephen Chbosky citáty

americká, 1970

Citáty (105)

Nevím, jestli ses tak někdy cítil. Že se ti chce usnout na tisíc let. Nebo prostě nebýt. Nebo si prostě neuvědomovat, že jsi. Nebo tak něco. Myslím, že chtít něco takového je dost morbidní, ale když to na mě přijde, tak si takové věci přeju. - Charlie; Ten, kdo stojí v koutě (str. 97)


Nevím, jestli ses tak někdy cítil. Že se ti chce usnout na tisíc let. Nebo prostě nebýt. Nebo si prostě neuvědomovat, že jsi. Nebo tak něco. Myslím, že chtít něco takového je dost morbidní, ale když to na mě přijde, tak si takové věci přeju. Proto se snažím nepřemýšlet.


Nic se nevyrovná hlubokému nádechu poté, co se člověk dosyta zasměje.


Nic se nevyrovná hlubokému nádechu poté, co se člověk dosyta zasměje. - Charlie; Ten, kdo stojí v koutě (str.160)


Nikdo uţ nebude takový jako Beatles, protoţe Beatles tomu celému dali „kontext“. Důvod jejich velikosti je v tom, ţe oni neměli nikoho, s kým by je mohli srovnávat, takţe rostli aţ do nebe.(Ten kdo stojí v koutě)


Noční můra není nic jiného než sen, který se pokazil. Imaginární přítel


Občas je o dost lehčí nevědět. - Charlie; Ten, kdo stojí v koutě (str. 146)


Občas je o dost lehčí nevědět. (Ten, kdo stojí v koutě)


Objetí. Polibek. Laskavé slovo. Tohle všechno dokáže úplně převrátit život naruby. Imaginární přítel


Ohleduplnost není slabost. Imaginární přítel


Potom jsem se otočil a šel jsem do svého pokoje a zavřel jsem za sebou dveře a strčil jsem hlavu pod polštář a nechal jsem ticho, aby všecko napravilo. - Charlie; Ten, kdo stojí v koutě (str. 33)


Potom jsem se otočil a šel jsem do svého pokoje a zavřel jsem za sebou dveře, strčil jsem hlavu pod polštář a nechal jsem ticho, aby všechno napravilo.


Prostě jsem si říkal, že tady, v mojí dlani, leží na jediné kazetě všechny vzpomínky a pocity a radosti a smutky. Zrovna tady, v mojí dlani. - Charlie; Ten, kdo stojí v koutě (str. 67)


Prostě přemýšlím moc rychle. Hrozně moc rychle. - Charlie; Ten, kdo stojí v koutě (str. 80)


Prostě si myslím, že když se kluk dívá na holku a má pocit, že způsob, kterým se na ni dívá, je lepší než ta holka samotná, je to špatně.


Prostě si myslím, že když se kluk dívá na holku a má pocit, že způsob, kterým se na ni dívá, je lepší než ta holka samotná, je to špatně. - Charlie; Ten, kdo stojí v koutě (str. 54)


Protože je v pořádku, že něco cítíš. A že jsi přitom tím, kým jsi.


Protože je v pořádku, že něco cítíš. A že jsi přitom tím, kým jsi. - Charlie; Ten, kdo stojí v koutě (str. 211)


Přála si, aby byl její syn natolik chytrý, že se jednou dokáže vymanit z téhle noční můry, ale ne tak chytrý, aby chápal, že v ní vězel. Imaginární přítel


Přijímáme tu lásku, kterou si myslíme, že si zasloužíme. (Ten, kdo stojí v koutě)


Říkal, že je to ten typ knížky, kterou čte každý po svém.


Sam a Patrick se na mě podívali. A já jsem se díval na ně. A měl jsem pocit, že vědí. Nic určitého, fakt. Prostě že vědí. A myslím, že to je všechno, co kdy můžeš chtít od kamaráda. - Charlie; Ten, kdo stojí v koutě (str.71)


Sam mi dokonce i poradila, jak se chovat k dívce na prvním rande, což bylo moc zajímavé. Řekla, že dívce jako Mary Elizabeth bych neměl říkat, že je hezká. Měl bych jí pochválit šaty, protože to, jak se oblékla, je její volba, zatímco obličej si nevybrala. (Ten, kdo stojí v koutě)


Snažím se zapamatovat si, jaké to je, cítit se tak skvěle jako teď, abych měl v zásobě co nejvíc detailů, až jednou přijde nějaký další příšerný týden, a mohl si je vybavit. - Charlie; Ten, kdo stojí v koutě (str. 107)


Stín vrhá jen člověk bez světla. Imaginární přítel


Stíny nebyly děsivé. Byly jen důkazem, že existuje světlo. Imaginární přítel


Strach není strachem. je to vzrušení, které se bojí vlastního světla. Imaginární přítel


Svět se může snažit sebrat ti úplně všechno. Ale vy se mu zase můžete postavit s hrdostí. Imaginární přítel


Tak podívej, jsou jistý pravidla, kterýma se musíš řídit, ne proto, že chceš, ale proto, že musíš. - Patrick; Ten, kdo stojí v koutě (str. 30)


Taky povídala, že lidé, kteří se snaží mít neustále situaci pod kontrolou, se vlastně bojí, že kdyby to tak nebylo, nic by nedopadlo tak, jak chtějí. - sestra Charlieho; Ten, kdo stojí v koutě (str. 132)