Leylah Attar citáty

americká

Citáty (28)

 Jsme písek a skála, voda a obloha, kotvy lodí a plachty ve větru. Jsme cesta na místo, které se mění pokaždé, když sníme, padáme, skáčeme nebo pláčeme. Jsme hvězdy, které zdaleka nejsou dokonalé, ale přesto nepřestávají zářit a třpytit se. Pořád budeme o něco usilovat, něco chtít, stále budeme mít víc otázek než odpovědí, ale občas zažijeme chvíle jako je tahle, chvíle plné zázraků a spokojenosti, kdy duše zalétnou až k Bohu a jednoduše ztratí dech.”  Sky (Papírová labuť)


” Ale Damian byl nepředvídatelný a to bylo mnohem horší než očekávané vzorce zneužívání, protože teď jsem byla ve stavu neustálé pohotovosti, obávala jsem se, co přijde,a zároveň měla strach, když nic nepřišlo. ”  Sky (Papírová labuť)


” Ale Damian se na mě nikdy nedíval svýma očima. Díval se na mě svou duší. ”  Sky (Papírová labuť)


” Byl tak zaslepený nenávistí, že kvůli ní přišel o lásku. ” (Papírová labuť)


” Je fascinující, co všechno člověk dokáže udělat, aby přežil. ”  Sky (Papírová labuť)


” Když vám svět neustále něco bral, když se vám pořád pod nohama hroutil a rozpadal, je těžké uvěřit, že to, co vám dává, je natrvalo. ”  Sky (Papírová labuť)


” Lidská psychika je něco křehoučkého, žloutek ukrytý ve skořápce – stačí jediná prasklinka a všechno se vylije ven: soused odejde na sebevražednou misi, kmeny se zmasakrují navzájem, země odvracejí tvář od nespravedlnosti. A tohle všechno začíná uvnitř, protože uvnitř se rodí úplně všechno. ”  Sky (Papírová labuť)


” My jsme otázka, na kterou prozatím neznám odpověď, skrýš, kterou ještě nenašli, bitva, co zatím neproběhla. ”  Sky (Papírová labuť)


” Nejsou ani grázlové, ani klaďasové. Každý má nějakej důvod. ”  Damian (Papírová labuť)


” Někdy se všechno rozpadne na malý kousíčky proto, aby z nich mohlo vzniknout něco lepšího. ”  Damian (Papírová labuť)


” Nic nedělá napůl. Když nenávidí, pak nenávidí každým kouskem svého těla, a když miluje… když miluje, Bože, vyslovil moje jméno jako – jako by promluvila jeho duše. ”  Sky (Papírová labuť)


” Oko za oko. To mu dávalo smysl. Ale tohle ne. Tam, kde očekával nenávist, našel laskavost. To mu obracelo svět vzhůru nohama. ”  Sky (Papírová labuť)


” Pomsta plodí jen další pomstu, další zmatek, další temnotu. Pomsta nás pohltí, uvězní a zmrzačí a my trpíme tak dlouho, dokud se nevymaníme z těch výhonků, kterými nás svazuje. ”  Sky (Papírová labuť)


” Pravda vás pokaždé neosvobodí. Pravda vás může zabít, rozříznout vaše vnitřnosti a celý jejich obsah převrátit naruby. ”  Sky (Papírová labuť)


” V tu chvíli mi došlo, že těsně před smrtí jsou všechna trápení, nevraživosti i omluvy pouhými přízraky, které se vznášejí jako bledí duchové tváří v tvář všem, které jste milovali, a všem, kteří milovali vás. ”  Sky (Papírová labuť)


” Vesmír řídí všechno. Napravuje to, co se pokazilo, Damiane. A nikdy ne naopak. ”  Sky (Papírová labuť)


A někdy se k nám dostanou příběhy jiných lidí, jindy ne, ale za každým příběhem se vždy ukrývá jiný příběh a za ním zase další. Všechny příběhy jsou navzájem propojeny, ale my z toho řetězu vidíme jen malinký kousek, protože ten řetěz tu byl před naším narozením a bude pokračovat po naší smrti. A copak lze během jednoho života pochopit všechno? (Skye - Papírová labuť)


Buď si vybereš lásku, nebo nenávist, protože tam, kde jedna žije, druhá umírá. (Skye - Papírová labuť)


Dva muži, které jsem na světě milovala nejvíc, celým srdcem, se chtěli navzájem zničit. Měla jsem pocit, že až k tomu dojde, přežije jen jeden z nich. (Skye - Papírová labuť)


Chvíli jsme měla pocit, jako by se zastavil čas. Po obloze poletovaly hvězdy, kolem nás vířily galaxie, a my i přesto seděli zamrznutí v čase a snažili se neporušit to kouzlo. Kouzlo, které přichází po celoživotním hledání, kdy narazíte na něco tak dokonalého, že přestanete dál hledat a řeknete: Ano. Tohle. Tohle znám. Cítím to. Už dávno jsem slyšela ozvěnu těchto kroků v zákrutech své duše. (Mlhy Serengeti)


Jestli dneska zemřu, chci zemřít s vědomím, že jsem měl v rukou celý svět. (Damian - Papírová labuť)


Láska k Damianovi mě možná zničí, ale nemilovat ho by mě zabilo. (Skye - Papírová labuť)


Láska mého života si nepotřebovala vytvořit místo v mém srdci, kam by mohla vklouznout. To místo tam bylo vždycky. (Skye - Papírová labuť)


Občas musíme lidi, které milujeme, opustit právě proto, že je milujeme - protože jejich naděje a sny směřují někam jinam. To je ten důvod, proč jsem tě nechal jít, proč jsem tě nikdy nepožádal, abys zůstala. (Mlhy Serengeti)


Proč máme takovou slabost pro lidi, kteří se k nám nehodí? Dokonce i potom, co jsme to zjistili a víme, že to pro nás není dobré? (Skye - Papírová labuť)


Stála jsem tam se sandály v ruce jako přimrazená a jen na něj hleděla. A najednou mi to došlo. Bylo to jako rána palicí. "Celou tu dobu žiju se zlomeným srdcem," zašeptala jsem sama k sobě. Konečně jsem si přiznala pravdu. (Mlhy Serengeti)


Vždycky jsem tě miloval. Dokonce i tehdy, když jsem tě nenáviděl. (Damian - Papírová labuť)


Žádné místo není natolik temné, rozsáhlé nebo neodčinitelné, aby nemohlo být zaplněno láskou. (Skye - Papírová labuť)