Andrew Mayne citáty

americká, 1973

Citáty (9)

JAK MŮŽE BÝT NĚKDO TAKHLE CHYTREJ TAK STRAŠNĚ BLBEJ? - Z knihy Hračkář


Jaké to je, způsobit tolik umírání? Myslíš si, že už nejsi člověk? Připadáš si jako bůh lapený v lidském těle? Cítíš ještě vůbec něco? Nebo se z tebe stala bytost, která čistě jenom reaguje - jako řádky počítačového kódu?


Jsem radši, když se oslovení doktor nechává jenom lékařům. Ušetřím ho své tirády o lidech s usmolenými doktoráty z pedagogiky nebo psychologie, s nimiž jsem se v akademickém prostředí setkal. Nezvládli by test z přírodopisu pro pátý ročník základní školy, a přesto trvají na tom, aby byli oslovováni se stejnou úctou jako primář onkologie ve fakultní nemocnici. Z knihy Šelma


Kolik lidí zmizí, a nikdo se to nikdy nedozví? Po světě by mohly pobíhat desítky sériových vrahů, a nikdo by si toho nemusel všimnout.


Naše válka s rakovinou je plná nesčetných možná. Miliardy dolarů a miliony člověkohodin byly promarněny v honbě za vzorcem, o němž ještě nemáme ani tu nejmlhavější představu.


Není to člověk. Je to monstrum, které umí dokonale předstírat, že je jedním z nás, ale ve skutečnosti touží jenom zabíjet.


Podle toho seznamu se právě teď v USA pohřešuje čtyřiaosmdesát tisíc osob. To je, jako by zmizelo město Boulder v Coloradu.


Příroda je s vámi, i když ji neberete na vědomí.


V jednu chvíli prostě musejí přestat říkat: Udělal to medvěd.