přehled
Agentka Jessica Blackwoodová vyřešila už dva velké případy a jako vycházející hvězda FBI se stále musí vyrovnávat se svou nekonvenční minulostí iluzionistky. Pravidelně se teď také radí se svým excentrickým dědečkem, někdejším skvělým kouzelníkem, jehož vnímá jako svého učitele, přestože ho kdysi nemohla vystát. Zničehonic se ovšem rutinní sledovačka změní v drama a Jessica musí bojovat o život, když se na místě objeví vyšinutá žena s dítětem v náručí a vyhrožuje, že ho zabije. Téhož dne se krátce po silném zemětřesení, které zasáhne východní pobřeží, začne po internetu šířit podivné video, na němž fyzik Peter Devon, nositel Nobelovy ceny, který už je však osm let po smrti, předpovídá místo i datum zemětřesení. A nedlouho poté je nalezena mrtvola neznámé ženy, která popisem odpovídá útočnici, s níž se Jessica střetla. Vyšetřování série zdánlivě nesouvisejících, ale stejně tak bizarních a temných zločinů zavede Jessicu do coloradské pouště a do vísky, po níž se jednoduše slehla zem, a mladá agentka zjišťuje, že se bude muset popasovat s něčím chmurnějším a mocnějším, než by kdokoliv čekal. S něčím tak zvráceným, že za tím může stát jen jediný člověk – Čaroděj.... celý text
Originální název: Black Fall, 2017
Co říkají o knize uživatelé?
Názory na tuto knihu se značně liší. Někteří čtenáři oceňují napínavý a čtivý příběh, zatímco jiní kritizují nedotažené závěry a nelogické prvky. Hlavní postava Jessica je oblíbená, ale její situace bývá považována za přehnané. Čtenáři si užívají zvraty a akci, avšak konec často zanechává otázky bez odpovědí. Celkově je série hodnocena jako zábavná, ale s výhradami k některým aspektům vyprávění. Více v komentářích.
Komu by se kniha Pád do temnoty mohla líbit?
- Fanoušci napínavých thrillerů
- Čtenáři, kteří mají rádi silné ženské postavy
- Milovníci neobvyklých zápletek a zvratů
- Ti, kteří ocení kombinaci akce a humoru
- Čtenáři, kteří preferují sériové příběhy
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pád do temnoty. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 39 komentářůSouvisející novinky - Pád do temnoty (2)
Nový případ agentky Jessicy Blackwoodové
14.06.2024
Ignis fatuus, Host a další knižní novinky (23. týden)
02.06.2024
Kniha Pád do temnoty v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 2x |
| v Přečtených | 247x |
| ve Čtenářské výzvě | 19x |
| v Doporučených | 7x |
| v Mé knihovně | 157x |
| v Chystám se číst | 102x |
| v Chci si koupit | 32x |
| v dalších seznamech | 2x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
Andrew Mayne také napsal(a)
| 2018 | Šelma |
| 2019 | Hračkář |
| 2019 | Teorie vraždy |
| 2020 | Temný vzorec |
| 2021 | Dívka pod hladinou |

100 %
76 %

Není to špatné, čte se to moc dobře, vyvolává to zajímavou otázku, zda by bylo skutečně tak jednoduché vyvolat protirežimní protesty, jen si k hrdince nemůžu nějak najít cestu a připadá mi např. oproti Sloan málo zakotvená... prostě se tak nějak chaoticky pohybuje z místa na místo a náhodou tam naráží na jednotlivé dílky skládačky. Škoda, že se více nepracuje s její bývalou kouzelnice - resp. hodně se o její předchozí kariéře mluví, ale postrádám tam to příjemné odkrývání magična z prvního dílu. Kdybychom za všechny výskyty spojení "slavná kouzelnická rodina" dosadili "slavná hudebnická rodina", nemělo by to na nic moc vliv. Upozaděn Damian, který je dalším prvkem, se kterým se mohlo zajímavě pracovat. Tím neříkám, že je to nějak špatné, nemohl jsem se odtrhnout, ale rezervy to prostě má.