Lonn Friend

Nové komentáře u autorových knih

Žhavá krev Žhavá krev

Problém této antologie je, že jde o antologii. Najdete tu tak povídky od každého trochu: vynikající, dobré, průměrné a také ty odpadní.
CharlesWard


Žhavá krev Žhavá krev

Tahle antologie mi přišla hodně slabá. Mám rád sex a horor, ale tady to moc nefungovalo. Jako nejlepší povídku z této sbírky bych označil Ménage Á Trois.
Eicherik


Žhavá krev Žhavá krev

Pěkné oddychové čteni.Moc příjemné odreagování .Knižku vám všem doporučuji.
lump23



Žhavá krev Žhavá krev

Gelb a Friend do první antologie "Žhavá krev" sesbírali povídky předních hororových autorů, kteří se v nich vyzpovídají ze svých niterných erotických nočních můr. A tak zde najdeme mimo jiné např. mírně úsměvnou povídku "Zuzi hulí", skvělou povídku o výměně "Podvržené dítě", takřka prorockou povídku "Má je pomsta", kterou její autor již v roce 1979 předpověděl něco velmi nepříjemně podobného AIDS, "Noc krve" o tom, jak je třeba si dobře vybírat čtivo před spaním a nebo takřka čistě pornografickou povídku "Tresty". Povídky obsažené v této knize byly nominovány na různé ceny za povídkovou tvorbu, které udělovalo společenství příznivců hororu a sci-fi. Mezi autory se sešla opravdu známá a uznávaná jména, např. autor knižní předlohy Hitchcockova trháku Psycho Robert Bloch, nejen scénárista televizního seriálu "Twilight Zone" Richard Matheson nebo scénárista Mouchy 2 a režisér Critters 2 a Sleepwalkers Mick Garris. Spojení erotiky, sexu, děsu, hrůzy a strachu opravdu funguje. Některé povídky jsou pravda slabší - není nic všednějšího a jednoduššího, než spojit erotiku a horor v upírské povídce, to se přímo podbízí samo a snad právě proto to u mě nefunguje (to je ale zřejmě má chyba, vyjma Stokerova Draculy a filmového Nosferatu mě upíři vůbec neba) - ale některé jsou nápadité, dobře napsané a občas i částečně šokující. Výběr povídek se jak po tématické a dějové, tak i po stránce jejich provedení zkrátka povedl. K těm velmi povedeným povídkám rozhodně patří Podvržené dítě, Juliina podoba, Menage a trois, Nepříjemný zákrok, Kroky, Teta Edita, Modelka, Dům z masa a kostí, Jdou si pro tebe, Zuzi hulí a nejlepší povídka z celé knihy Tresty. Nenechte se zmást případnými slabšími povídkami v začátku. Ty nejlepší jsou zařazeny na konec.... celý text
eraserhead

Lonn Friend - knihy

1996  73%Žhavá krev

Žánry autora

Literatura světová Horory Povídky

Štítky z knih

sex erotika milostné povídky antologie hororu

Friend je 0x v oblíbených.