Zzofinka Zzofinka komentáře u knih

☰ menu

Za zamčenými dveřmi Za zamčenými dveřmi Freida McFadden

Knížku jsem přečetla za dva dny a nemohla jsem se odtrhnout. Od první stránky mě bavila,což se mi často nestává. Závěr pro mě velmi překvapivý, fakt si myslím,že se s celým příběhem autorka vypiplala. Hlavní figura mi také, ostatně jako mnoha dalším čtenářům, nebyla sympatická, chovala se jak káča. Ale proč by nemohla? Kdyby se chovala tak,jak bychom chtěli,tak by přece nikdy nemohl vzniknout takovýto příběh, no ne?! Nechápu, proč bych právě za to měla ubírat hodnocení. Za mě rozhodně plný počet bodů, stejně jako Pomocnice. Tahle autorka se rozhodně tímto postavila mezi mé oblíbené. Chválím také fantastický překlad, knížka je opravdu skvěle čtivá!!!

25.02.2024 5 z 5


Jablka ze stromu nepadají Jablka ze stromu nepadají Liane Moriarty

Knížka mě od začátku připoutala, do poslední chvíle jsem netušila, jak to celé bude pokračovat a rozuzlení a konec se mi taky líbily. Napsáno velmi čtivě a poutavě, nenudila jsem se a neměla jsem problém se začtením. Když příběh skončil, vlastně mě to zamrzelo :-)

23.02.2024 5 z 5


Šaty pro královnu Šaty pro královnu Jennifer Robson

Za mě v první polovině knížky pomalý spád,vůbec jsem se nemohla začíst,trvalo mi to několik týdnů.Druhou půlku jsem dočetla už rychleji,přišla mi zajímavější.

24.08.2023 4 z 5


Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Naprosto strhující čtení!Nemohla jsem se odtrhnout a ani na chvíli jsem se nenudila a do poslední stránky jsem nevěděla,jak to celé dopadne.Opravdu doporučuju všem!

24.08.2023 5 z 5


Šťastný nový rok Šťastný nový rok Malin Maria Stehn

Knížka se mi četla lehce,příběh mě bavil a rozuzlení překvapilo, takže za mě super:)

26.03.2023 5 z 5


Chaloupky Chaloupky Štěpán Javůrek

Do poloviny knihy jsem měla velký zmatek v postavách, je jich tam opravdu až moc, kdyby se to lehce proškrtalo, rozhodně by to nebylo na škodu. Ale když jsem se dostala do poloviny, knížku už jsem hltala. Příběhy jsou moc hezky vystavěny, zasazeny do historických souvislostí, nechybí mezilidské vztahy, romantika, láska, smrt, hořkost, pomsta. Poslední stránky jsem nakonec četla do dvou do rána, protože prostě nešlo přestat. I slza ukápla. A že Štěpán Javůrek píše text jako slohovku? No tak to pardon, sama se živím psaním a tenhle styl se mi četl moc pěkně. Ubírám hvězdičku za mnoho postav, jinak můžu knížku doporučit!

21.11.2022 4 z 5


Přitažlivost planety Krypton Přitažlivost planety Krypton Jiří Mádl

Knížka se mi četla velmi dobře, těším se na další :-)

28.08.2022 5 z 5


Dokonalé děti Dokonalé děti Sophie Hannah

Knihu jsem nebyla schopna dočíst, což se mi moc nestává...

05.08.2022 1 z 5


Nepečené dezerty Kateřiny A. Nepečené dezerty Kateřiny A. Andrea Čekanová

Od začátku jsem měla pocit, že čtu nějakou sladkou limonádu, ale byla jsem zvědavá, co se z toho vyvrbí. Mnohokrát mi vyletělo obočí nad absurditou dialogů, rozuzlení přehnané. Každopádně se to četlo docela lehce. Knížku ale nemohu doporučit a divím se množství kladných recenzí na ni...

05.08.2022 2 z 5


Nepříliš šťastná rodina Nepříliš šťastná rodina Shari Lapena

Už jsem od autorky četla lepší knížky,měla jsem pocit,že se to táhne,ale třeba je to tím,že jsem to četla jen po večerech a ne najednou. Konec opět honem honem,ať to máme za sebou...

21.07.2022 3 z 5


Žena bližního tvého Žena bližního tvého Tony Parsons

Knížka mě bavila moc, bylo to napínavé, do poslední chvíle jsem nevěděla, jak to bylo. Už se těším, až si od Tonyho Parsonse přečtu něco dalšího.

31.01.2022 5 z 5


Ochránci Ochránci John Grisham

Knížka se mi líbila moc, i když v některých chvílích tam bylo moc právničiny a popisu logistiky, jak to ve světě práva funguje. Ale kostra příběhu a zápletka super. Jen mi chybělo rozuzlení kolem nalezené kostry :-D Ale pst...

02.01.2022 4 z 5


Coura Coura Jana Bernášková

Za mě trošku slabší, než autorčina prvotina Jak přežít svého muže, která se mi líbila moc. Pasáže se Šedivkou mě moc nebavily už tenkrát a tentokrát k tomu přibyly i pasáže z divadla, kde autorka popisuje cestu k postavě. A při oslovení Kájo nebo větě Kája je boží mi bohužel vstávaly chlupy. Také mě mrzí, že nevím, co Denisa, ale věřím, že se dozvíme v pokračování :-) Stejně jako byl náznak Zuzčina příběhu už v jedničce :-) Rozhodně se na další knížku těším a tuto hodnotím jako průměrné vtipné čtení pro holky a ženy.

02.01.2022 3 z 5


Zrušený rok – Deník 2020 Zrušený rok – Deník 2020 Michal Viewegh

Bohužel má LadyCharlene pravdu. Michal se dost lituje, strašně plive na Veroniku i bývalého kamaráda a nedodržuje vládní nařízení (tady mi chyběl doslov, jak to nakonec dopadlo s testy). Dost pije, fetuje a dost odpouští dcerkám, které jsou podle deníku rozmazlené vypočítavé potvůrky, které ho neustále ždímají o hadříky a kabelky. Jo a docela mě vytáčí jeho neustálé snobské - měli jsme drahý oběd, vypili jsme drahé víno a pes má drahou konzervu... Možná jsem si měla dělat čárky, kolikrát o sobě napsal, že je nejčtenější uznávaný spisovatel, to už taky přehání. Přitom nevím, co blázní, vždyť je to fajn chlap a psát umí. Snad se zase zvedne a bude líp :-)

25.10.2021 3 z 5


Vzorná chůva Vzorná chůva Sheryl Browne

No nevím, jako přečetla jsem to, ale žádná velká bomba to nebyla. Docela mě to bavilo na konci. A úplný konec je takový honem honem.

25.10.2021 3 z 5


Tanečnice Tanečnice Michal Šefara

Nedokázala jsem to dočíst,skončila jsem před polovinou,strašně mě to nebavilo,a to hlavně ta současná část.Flashbacky se mi líbily víc, skoro jako by je psal jiný autor...

27.08.2021 2 z 5


Modrá Modrá Lucy Clarke

Líbila se mi,nenudila mě a fakt jsem byla napnutá,jak to celé dopadne.a konec mě taky potěšil,takže za mě urco pět

24.07.2021 5 z 5


Její konec Její konec Shari Lapena

Bohužel se musím přidat k Lucaaa a dalším, za které kniha nesplnila očekávání. Autorku mám ráda, ale tuhle knížku jsem četla snad dva měsíce po večerech po pár stránkách a vůbec mě nevtáhla do děje. Konec mi přijde takový honem honem a vlastně tomu po charakteristice postav moc nevěřím. Těsím se ale, že příště to zas bude ta moje oblíbená Shari :-)

07.07.2021 3 z 5


Jeden plus jedna Jeden plus jedna Jojo Moyes

Moc se mi to líbilo. Mám ráda vyprávění z pohledů různých postav, navíc tady mi byly postavy sympatické, přestože každá byla svým způsobem vlastně looser :-) Asi nejlepší knížka, kterou jsem od Jojo četla. Děkuji!

17.04.2021 5 z 5


Setkání v Opeře Setkání v Opeře Hana Marie Körnerová (p)

Ale jo, já mám její knížky fakt ráda :-) Ale tentokrát mě teda extrémně vytáčela hlavní hrdinka, úplně zbytečně se furt cukala a některé její motivy jsem fakt nechápala. Ale vzhledem k věku, kdy asi spousta devatenáctiletých holek neví, co se sebou, se to asi dá pochopit :-)

30.03.2021 4 z 5