Dokonalé děti

Dokonalé děti https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/473395/bmid_dokonale-deti-aB4-473395.jpg 3 133 38

Beth veze syna na zápas a dobře ví, že její bývalá nejlepší kamarádka bydlí nedaleko fotbalového hřiště. Avšak neviděla ji celých dvanáct let, tak proč by jezdila kolem a riskovala, že v sobě oživí bolestné vzpomínky? Jenže si nemůže pomoct. Zaparkuje před Flořiným domem a přes silnici pozoruje, jak Flora a její děti vystupují z auta. Až na to, že... Něco je strašně špatně. Flora je pořád stejná, jen vyhlíží starší, jak by se dalo očekávat. Problém je v dětech. Před dvanácti lety bylo Thomasovi a Emily Braidovým pět a tři roky. Dnes vypadají přesně jako tehdy. Jako by jim bylo stejně. Jsou to bezpochyby oni, ale vůbec se nezměnili. Zdá se, že nevyrostly ani o píď a ani o den nezestárly…... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Haven't They Grown , 2020


více info...

Přidat komentář

mario.nette
30.03.2024 2 z 5

Beth a Flora byly nejlepší kamarádky. Jenže něco se stalo a neviděly se celých 12 let.
Jednoho dne Beth uvidí Floru s jejími dětmi. Na tom by nebylo nic divného, kdyby Flořiny děti nevypadaly úplně stejně jako před 12 lety. Nezestárly.

No, říkala jsem si, co to bude? Nějaký scifi, časová smyčka?
No, vůbec. Beth mě štvala, jak byla posedlá. Co se sakra stará o cizí děti? Kdybych já měla řešit podivnosti s cizími dětmi v mém okolí, tak nedělám nic jiného :D

Každopádně já se ztrácela, v půlce knihy jsem nevěděla kdo je kdo.
Jako spíš to je psychothriller řekla bych. Magořina. Lidí zralí na to, je někam zavřít a už nikdy nepustit :D komedie hadr. Přečetla jsem to jen proto, abych zjistila jak to všechno dopadne a ve finále mě štvali všichni, jaký to byli cvoci :D

Danago
01.03.2024 5 z 5

Mě kniha chytla od samého začátku. Celou dobu jsem čekala jak to celé autorka ukončí a jestli to vůbec nějak důstojné zvládne. Opravdu jsem se celou dobu obávala ,že to
nějak pokazí, ale ukončila celou zamotanou zápletku věrohodné a uzavřeně.
Z mého pohledu taky uznávám, že dialogy byly někdy zvláštní a zmatečné , nevím zda to bylo překladem nebo to bylo tak napsané. Ale jinak až na pár maličkostí se mi kniha líbila a byla napínavá.


Rave
20.02.2024 1 z 5

(SPOILER) Nečetla jsem anotaci ani přebal, začátek knížky mě doslova uchvátil. Páni, o co tu jde? A pak šlo vše strmě dolů. Hlavní hrdince jsem za její urputnost a vlezlost postupně umazávala kladné body, několikrát jsem se až přistihla, že fandím záporakovi a v duchu ho obdivuju, že je stále ochotný vést s ní dialog. Příběh pak definitivně zabila scéna ve škole, s rasistickou učitelkou...To proč? Matka se vloupá do školy, dcera poruší, co může, vlastně je to spratek bez úcty k autoritě a nabízené pomoci, ale protože rasismus, tak fuj učitelka. A samotná zápletka pak tak blbá, že jsem poslední kapitoly přeskákala po odstavcích. Za mě ne.

p.pavlina
30.01.2024 1 z 5

Kniha mě vůbec nebavila. Velmi těžko se mi četla.

tereziehl
24.10.2023 4 z 5

Strašně se mi líbil ten námět, byl asi jeden z nejzajímavějších, které jsem kdy četla. Proto jsem ale čekala i jedno z nejzajímavějších rozuzlení... Tohle pro mě bylo mnohem jednodušší a nudnější, než v jaké jsem doufala, ale stejně mě knížka moc bavila, přišla mi strašně zajímavá a kdyby v tom konci bylo ještě nějaké wow navíc, určitě bych dala 5 hvězd. Co bych kromě konce bez využitého potenciálu vytkla, byla velmi zmatečná přímá řeč. Něco mi ale nedovolí dát méně, než 4 hvězdy, asi se ještě nedokážu odprostit od toho skvělého výkopu.

micha-ella
22.09.2023 4 z 5

Chtěla jsem dát jen tři hvězdičky, nakonec jsem usoudila, že si ta knížka zaslouží aspoň tři a půl. Celou dobu budete netrpělivě hádat, jak se autorka vypořádá nebo přímo vylže z nastíněného námětu. Kdybych jen trochu tušila nějakou nadpřirozenost, tak knížku okamžitě odložím, nemám ráda fantasmagorie, ale tady je děj hodně reálný, bavil mě styl a kvůli vysvětlení celé té záhady jsem nic nevynechala a četla až do (bohužel thrillerového) konce. No, budiž. Najevo vyjde dost kotrmelců, některé postavy by se takto určitě nechovaly (např. rodiče Flory nebo ta podivná trojice z vily), taky se děj dost vlekl. Dobrá - čtyři.

jarin58
30.08.2023 4 z 5

Téma knihy bylo neobvyklé.Začátek až moc roztahaný,ale závěr byl skvělý.

Allla9
20.06.2023 4 z 5

Místy mi přišla kniha až moc rozvláčná, ale vydržela jsem, protože se postupně odhalovala další a další tajemství. Představovala jsem si, jak to dopadne, ale tento konec jsem nečekala.

mary2019
09.06.2023 3 z 5

Tak z téhle knížky mám smíšené pocity. Dostala jsem se na stranu 17 a knížku odložila. Přišla mi divná. Začala jsem číst jinou, kterou jsem ale zapomněla v práci a tak jsem se k této vrátila. A tady nastal ten obrat. Od knížky jsem se nemohla odtrhnout. Netvrdím, že je perfektní, ale je to přesně ten děj, co vás nutí číst dál a dál, protože prostě chcete vědět, co za vším je. A to mám na knížkách ráda. Že mě drží v napětí a zvědavosti. Tady čtenář do posledních stran netuší. Dávám ale tři hvězdy, protože jsem samozřejmě četla mnoho lepších knih.

Mikanadeta
02.06.2023 5 z 5

Fíha, tak to bylo něco. Jedna z mála knih, která mnou rezonuje ještě 14 dní po přečtení. Přečteno za 3 dny, ale schválně jsem si nechala napsání hodnocení na později, abych se ujistila, že je kniha opravdu tak skvělá, jak mi přišla hned po dočtení. A je. Osobně tedy vůbec nechápu tak nizké hodnocení, já bych dala i 10 hvězd kdyby to šlo. Opravdu ji řadím k jedné z nejlepších a nejnapínavějších knih, jaké jsem četla.

veronika9761
26.05.2023 2 z 5

Konec jsem vubec nepochopila, vubec mi to nedava smysl. Celou knizku sem premitala, jak tohle muze dopadnout, ale konec brutalne zklamal. Nevadil mi ani neposouvajici se dej, ani hlavni hrdinka. Snad za to 2*.

Janaves
06.04.2023 4 z 5

Pěkné, jen zbytečně natahované.

LinnyD
12.03.2023 3 z 5

Uuuuufff.... no celkem těžko se mi kniha četla, musela jsem se do toho skoro nutit, protože mi myšlenkové pochody Beth lezly na nervy, ale poslední čtvrtina je ok... Věřím, že se kniha může milovníkům tohoto stylu knih líbit, já raději jiné typy. Možná kdyby to vyprávěla Zannah, nebo Flora, bavilo by mě to víc.

MichaelaS081
08.03.2023 5 z 5

Naprosto úžasná kniha. Napínavá od začátku do konce. Měla by mít vyšší hodnocení.

kniha
27.02.2023 5 z 5

Knížku jsem přečetla téměř na jeden zátah. Napínavá, čtivá.

Pavlína2019
20.02.2023 1 z 5

Již párkrát se mi u této autorky stalo, že "to prostě není ono".
Ale zkouším dál.

Zde opět.
Začátek mě zajímal velmi.
Pak se vše velice táhlo, omílalo dokola a tím nudilo.
A výsledek, bohužel, "ach jo".

Zkrátka mám hodně proti, takže - za mě ne.
Ale posuďte sami...

Parwana
18.02.2023 odpad!

Na knížku jsem se moc těšila, bohužel jsem se nedostala přes první kapitolu. Naprosto nečtivé, zmatené skákání z jednoho do druhého, vůbec jsem nevěděla, co čtu. Musela jsem odložit, prostě to nešlo.

dencazrnu
16.02.2023 2 z 5

Tak tohle bylo hodně velké špatné. Přijde mi, že jsme se s autorkou absolutně nepochopily. Celou knihu jsem jen kroutila hlavou a marně jsem se snažila zorientovat v příběhu. Bylo to zmatené, moc postav, skákání z jedné strany na druhou. Beth mi neskutečně lezla na nervy svojí urputností a umanutostí. Celkově mi všechny postavy vadily. Kniha byla nudná, nezáživná, zmatená a už nikdy víc. Za mě obrovské zklamání, protože kniha Pusinka byla celkem dobrá, tak jsem doufala, že i Dokonalé děti mi udělají radost, bohužel, opak byl pravdou...

Gracinka
03.02.2023 1 z 5

Dost jsem se přemlouvala číst pořád dál a po přečtení příběhu si říkám, že jsem ho měla rovnou odložit.
Jedna z nejnudnějších knih, co jsem kdy četla. Nuda, nuda, nuda a k tomu neskutečně nesympatická hlavní hrdinka.

Aiden888
25.01.2023 5 z 5

Asi jsem už na thrillery poměrně náročná. Jelikož je to můj nejoblíbenější a nejčtenější žánr, jen tak mě něco nenadchne a jakmile kniha začíná tím, že ,,někdo umřel a detektiv s tajemnou minulostí se pouští do pátrání" automaticky mě to přestává bavit. Proto vždycky sáhnu po knize, která má v anotaci něco WOW, něco, co jsem ještě nečetla a neviděla, něco nového, originálního... Když jsem byla naposledy v knihovně, měla jsem asi pět minut času, proto jsem sáhla po téhle knížce, která mě zaujala názvem. Z popisu příběhu na obálce mi bylo jasné, že tohle jsem tedy ještě fakt v ruce neměla. Co uděláte, když po letech potkáte kamarádku a její děti, které ale nezestárly ani o den? Bombastické vykopnutí příběhu, kdy pořád tak nějak nevíte a po nocích vymýšlíte důvody, proč asi hlavní hrdinka viděla to, co viděla. A když už nějaký důvod vymyslíte, stejně vás hned napadne 5 důvodů, proč to tak určitě být nemůže. A tak tápete, lámete si hlavu a nemůžete se odtrhnout, protože čekáte, jak to celé dopadne. Perfektní knížka, opravdu.

Autorovy další knížky

Sophie Hannah
anglická, 1971
2015  64%Pusinka
2014  65%Vraždy s monogramem
2015  57%Bludná sdělení
2022  65%Dokonalé děti
2008  71%Ztráty a lži

Kniha Dokonalé děti je v

Právě čtených7x
Přečtených186x
Čtenářské výzvě18x
Doporučených5x
Knihotéce124x
Chystám se číst147x
Chci si koupit42x
dalších seznamech3x