Vzorná chůva

Vzorná chůva https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/448853/bmid_vzorna-chuva-NmE-448853.jpg 3 114 44

Věříte jí, pokud jde o vaši rodinu, svěřili byste jí ale svůj život? Mark a Melissa jsou nadšení, že našli Jade, chůvu, která to s jejich dětmi skvěle umí. Jade – jíž shořel dům do základů – je ale potřebuje stejně tak jako oni ji. Mark pracuje dlouhé hodiny jako policista a Melissa se právě snaží rozběhnout podnikání, takže je rodina na chůvě opravdu závislá. Mark ale brzy zjistí, že se v jejich domě děje něco špatného, a když si jejich zdánlivě dokonalou chůvu proklepne, nestačí se divit. Potkal se s Jade už kdysi a tuší, co po něm chce…... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Babysitter , 2018


více info...

Přidat komentář

Karin94
05.03.2024 3 z 5

Manželia Mark a Melissa nájdu pestúnku, z ktorej sú obaja nadšení, pretože to s deťmi naozaj vie. Keďže jej zhorel dom na popol, tak sa obaja rozhodnú, že ju u seba nie len zamestnajú, ale aj ubytujú. Mark pracuje ako policajt, a Melissa sa snaží rozbehnúť svoje podnikanie, takže sú na nej doslova závislí. Po čase sa v ich dome začnú diať fakt divné veci, a keď si pestúnku nakoniec preklepnú, nestačia sa diviť. Navyše sa s Markom údajne už raz stretla a nikto netuší, čo po ňom môže chcieť.

Ja ani neviem. Úplne priemerný thriller, ak sa to teda thrillerom dá vôbec nazvať, ktorý nielenže stojí maximálne za jedno prečítanie, ale ak by si knihu človek neprečítal, tak o nič nepríde.

Celé to bolo na mňa pridlhé, prekombinované, nudné a dosť predvídateľné. Autorka sa ani len nesnažila o nejakú napätú atmosféru, alebo aspoň to napísať nejak tak, aby to nebolo až také okaté. Možno ak by bol príbeh kratší, tak by to bolo pravdepodobne lepšie.

Musím ale uznať, že postava, ktorá za tým všetkým bola, bola naozaj riadne psycho. To, čo robila a ako mala všetko do detailov premyslené, mi hlava nebrala.

Kto chce nech vyskúša, ja osobne som sklamaná.

Fzuzik
17.02.2024 3 z 5

Přestože bylo poměrně brzy jasné, kdo zde bude záporná postava, dne byl čtivý. Občas absurdní.
Celkový dojem je, dobrá kniha. :)


Renatecka
03.01.2024 3 z 5

Knížka se mi dobře četla, ale příběh otřepaný, předvídatelný. Průměr.

Ronny97
25.05.2023 5 z 5

I když byl konec předvídatelný, tak mě čtení opravdu bavilo. Tento typ knížek mám ráda. A to, že byly některé postavy naivní nebo děj nereálný? Vždyť je to jen vymyšlený příběh.. :D

Kira747
22.05.2023 1 z 5

Tohle bylo hodne spatny, uz od zacatku. Neuveritelne hloupy a naivni postavy, bavila me akorat Herkules a trochu Poppy. Jade byla idiot. Ke konci jsem uz musela preskakovat, bylo uplne jasny, jak to cely bylo. Nikdy vic.

Viviana-Mori
15.04.2023 3 z 5

Mě to vlastně celkem bavilo. Dostala jsem od knihy asi zhruba to, co jsem očekávala.
Ze začátku se mi kniha četla hůře, ale pak už to jelo v pohodě.
Nicméně se jedná o otřepaný příběh s hloupými hlavními hrdiny - detektiv a všechno zbaští i s navijákem? Matka, která podezírá všechny okolo, ale jedinou Jade ne? Nikomu nedojde, že se jim vše začalo bortit po jejím příchodu? Ta psychopatka a Lisa tam měly snad jako jediné mozek.
Prostě dokonalá (psychopatka) chůva, které všechno do poslední chvíle prochází - jak prvoplánové.
Ale když to holt člověk bere jako takový přemrštěný thriller, kterých teď vychází hromady, s tématem, o kterém je toho napsáno i zfilmováno dávno hafo, nic nečeká a má rád tohle věčné téma, tak to zase taková hrůza podle mě není.
Za mě takový lepší průměr, vzhledem k tomu, že mě kniha nenudila, i přes všechny nedostatky dávám tři hvězdy.
Ale jsem ráda, že už to mám za sebou, neboť to co se v knize děje, je opravdu děs.

orinka3
29.03.2023 1 z 5

Nestojí za dočtení, nudné, roztahané, chaotické a bez jakéhokoliv náboje.

Maki21
14.01.2023 5 z 5

(SPOILER) Ze začátku mi kniha přišla jako průměrná, podobných v posledních letech vychází mnoho. Ale závěr byl fascinující, kam se posunuli hlavní postavy, jak se doopravdy vykreslí chůva a závěr který naznačuje že není všemu konec. Autorka nádherně popsala psychologii ženy která byla v dětství zneužita, následně měla problémy se kterými jí nikdo nepomohl a ona jediný způsob řešení znala násilí. Knihu ke konci nelze odložit.

micha-ella
20.12.2022

Lákavý název a to je tak všecno. Nedočetla jsem, nedalo se. Prvoplánové, špatně napsané, naivní.

Emma27
01.10.2022 3 z 5

Pruměrný thriller,napínavé, předvídatelné.

ivusse
22.08.2022 3 z 5

Tak trochu jsem se po zdejších komentářích obávala, že to bude ztráta času. A naštěstí to tak nebylo. Příběh je jednoduchý, s celkem předvídatelným dějem. Ale jako odpočinek proč ne.

momo.kg
22.07.2022 3 z 5

Kniha celkem dobrá. Jediné co mi vadilo, že 7mi letá holčička byla podle autorky tak na úrovni 4-5letého dítěte,ale pak jsem si zjistila,že sama dítě nemá,tak chápu, že o tom asi nemá ponětí... ale mohla si to zjistit :))

Sabina335
27.03.2022 4 z 5

Kniha se mi docela líbila, námět mě zaujal od prvních stran. Chvílemi mi přišla knihu trochu zmatená, ale na konci se vše vysvětlí.

Januli
07.03.2022 3 z 5

Za mě nemastné neslané. Tak nějak i jasně dané od zacatku jak kniha bude probíhat a o co vlastně jde.

maryska09
21.11.2021 1 z 5

Nedočteno. Buď je kniha špatně napsaná, nebo jí ublížil překlad. Věty mají podivně krkolomný slovosled, obrovské oči se vyskytují snad na každé druhé straně a malá miminka se neobjímají ale chovají. Možná zajímavý děj, ale číst se to nedá.

Zzofinka
25.10.2021 3 z 5

No nevím, jako přečetla jsem to, ale žádná velká bomba to nebyla. Docela mě to bavilo na konci. A úplný konec je takový honem honem.

Olcab264
21.10.2021 3 z 5

Úplně mě neuchvátila,od začátku mi bylo jasné o čem to bude..

L.Helena
09.09.2021 3 z 5

Téma knihy je ideální pro psychothriller, jenže při čtení jsem vůbec neměla to mrazení, které by příběh tohoto žánru měl ve čtenářích vyvolávat. V mnoha situacích jsem měla pocit jako by nebyly pořádně vykreslené, musela jsem přemýšlet, o co vlastně právě jde. Nebylo to ale tím, že by zrovna tato pasáž měla působit záhadně, jen to prostě bylo nedokonale vykreslené. Jindy mi zase přišlo, že schválně není popsáno, co přesně se děje, protože pokud by to bylo zpracováno detailněji, tak by bylo jasné, že to hrozně skřípe (viz např. zmizení malé Daisy, místo jejího pobytu, péče o ni apod.).
Psychothrillery s podobnou tematikou čtu ráda, bohužel tento ke špičkám ve svém žánru rozhodně nepatří.

Mikako
19.08.2021 3 z 5

Kniha je za mě takový slabší průměr. Přečetla jsem jí, ale za týden nebudu vědět o čem byla. Celou dobu si jede ve stejném tempu až dokonce. Nic moc.

Péťa1950
22.06.2021 3 z 5

Hned po prvních stránkách jsem poznala, že jsem viděla kdysi film. Asi proto mi vše připadalo příliš rozvleklé. Vyhovovaly mi krátké kapitoly, pohled na situaci za tří stran. Děj bych charakterizovala asi takto: "Důvěřuj, ale prověřuj!" Přečtěte si .

Štítky knihy

psychologické thrillery chůva

Autorovy knížky

2020  65%Vzorná chůva