tessie_m tessie_m komentáře u knih

☰ menu

Smrt v domě Gillespieů Smrt v domě Gillespieů Darcy Coates

Hlavní část byla fajn, klasický příběh o strašidelném domě, ale bylo to za mě dost krátké, useknuté, jakoby autorce docházely nápady. A o povídkách ani nemluvím, ty se mi vůbec nelíbily, nebyly vysvětleny, za mě zbytečné.

02.05.2024 3 z 5


Šeptající mrtví Šeptající mrtví Darcy Coates

Nemohla jsem se odtrhnout. Každou knihu od Darcy miluju, a s každou další o něco víc!

04.02.2024 5 z 5


Hrůza na Šibeničním vrchu Hrůza na Šibeničním vrchu Darcy Coates

Asi nejlepší díl, přečetla jsem za dva dny, skvěle se to čte a nemůžete přestat. Ještě bych ale klidně četla příběh dál. A ten konec mě dostal.

09.11.2023 5 z 5


Tajemství pramenů Tajemství pramenů Jennifer McMahon

(SPOILER) Skvělá kniha, moje druhá kniha od autorky. Rychle se čte, moc mě bavila, nenudila jsem se, ale ten konec mě strašně překvapil a úplně jsem se ztratila. Kdy se jako stihla utopit?

05.09.2023 4 z 5


Pod hladinou Pod hladinou Darcy Coates

(SPOILER) Tým potápěčů s různými zkušenostmi se vydává natáčet dokument o tajemné, potopené a dlouho ztracené lodi Arcadia.

Musí se potopit do hloubky 90 m a to celkem 3x, aby splnili podmínky, které dostali od společnosti, která je sponzoruje. Zdá se to jako snadný úkol, ale opravdu tomu tak je? Nečeká na ně dole nějaké nebezpečí?

Kniha je popisována z pohledu více postav a prolíná se tam minulost se současností. Sledujeme příběh potápěčů, kteří se snaží zjistit, co se lodi a jejím
pasažérům přihodilo a zároveň se pomalu odkrývá příběh Arcadie, který vypráví člen tehdejší posádky. Co se ale s lodí stalo se dozvídáme až na konci, kdy se příběhy jakoby propojí.

Kniha se četla sama, jako všechny ostatní knihy od Darcy, bylo to skvělé, ale za mě rozhodně stále vede série Černá zima, kterou mi někdy tato kniha připomínala.

31.08.2023 4 z 5


Ve skrytu stínů Ve skrytu stínů Bianca Iosivoni

Skvělá kniha, strašně se těším na další díl. Podobné hodně Nástrojům smrti, které mám také ráda. Doporučuji.

06.08.2023 5 z 5


Únik před Houdinim Únik před Houdinim Kerri Maniscalco

Kniha je od začátku svižná, skoro hned se tam objevuje první mrtvá dívka a po ní další a další. Audrey s Thomasem se snaží přijít na to, kdo za tím stojí, přitom Audrey uzavírá dohodu s majitelem cirkusu, při které se s nim nebezpečné sblíží, to se nelíbí Thomasovi. Moc se mi to líbilo. Těším se na další díl!

27.07.2023 5 z 5


Balada o ptácích a hadech Balada o ptácích a hadech Suzanne Collins

Ach jo, asi budu jediná, které se tohle vůbec nelíbilo, strašně dlouhá kniha, Coriolanus je prostě strašně sobecký a všechno dělá jen kvůli sobě i když se neustále přesvědčuje o opaku. Ani nedokázal být s Lucy, co se vlastně stalo s ní, jsem se na konci knihy nedozvěděla. Hunger games miluju, ale tohle bylo vážně za trest a strašně mě to mrzí.

20.07.2023 1 z 5


Pozvaní Pozvaní Jennifer McMahon

Četla se moc hezky, ale místy byla kniha moc popisná a hrozně rychle ukončená, zajímalo by mě, co byl ten Hattiin poklad. Kniha má víc než čtyři sta stran, ale konec je na posledních asi třiceti, možná si zasloužil větší stránkovou dotaci.

20.07.2023 4 z 5


Sídlo hrůzy Sídlo hrůzy Lee Mountford

Jsem ráda, že jsem se do knihy pustila. Je napsaná ve stylu, ve kterém i píše Darcy Coates, takže jestli ji máte rádi, určitě si tuto knihu přečtěte. Je možná za mě ještě děsivější než jak píše samotná Darcy. Kniha je plná otázek a tajemství, ale také hrůzy a utrpení. Vážně mě to moc bavilo a doufám, že druhý díl bude také tak skvělý, jako tento.

15.07.2023 4 z 5


Ďáblovy dveře Ďáblovy dveře Lee Mountford

Kniha je vyprávěna z pohledu rodičů Chloe a Sarah, je to vlastně celé o nich, co oni zažili v domě a proč museli uprostřed noci s malou Chloe opustit dům. Kniha je velmi napínavá, postupně se odkrývají všechny otázky proč a všechno je navzájem hezky propojeno. Zjistila jsem, že v originále má tato série šest dílů, tak doufám, že u nás vyjdou také, protože to skončilo otevřeně a já potřebuju vědět, co se bude dít dál. Předpokládám, že další díl budou o Sarah a jejím pohledu na situaci. Moc doporučuju.

15.07.2023 5 z 5


Sídlo hrůzy Sídlo hrůzy Lee Mountford

(SPOILER) Dobré čtení, strašidelné, při nějakých scénách jsem se fakt bála. Je to dost podobné Darcy Coates. Konec mě hrozně překvapil, bylo to takové z ničeho nic a nečekala jsem, že se to stane. Těším se na druhý díl.

24.06.2023 4 z 5


Až se zase usmíříme Až se zase usmíříme Bianca Iosivoni

Krásný příběh, kdy se hlavní hrdinka vrací na léto domů a nečekaně tam narazí i na nevlastního bratra, který před lety zavinil smrt jejího otce, ona ho nenávidí, ale zároveň ji k němu něco táhne. Příběh plný bolesti a utrpení, ale zároveň lásky a naděje.

18.06.2023 5 z 5


Temné vábení Temné vábení Loreth Anne White

Složitý začátek, nemohla jsem se vůbec začíst. Četla jsem hrozně pomalu, ale zároveň jsem nechtěla knihu odložit, protože mě zajímalo jak to dopadne. Celou dobu jste v napětí a skoro nic nevíte, protože všechno se propojí až na konci.

18.06.2023 3 z 5


Čekanka Čekanka Julia Quinn

(SPOILER) Čekanka jakožto čtvrtý díl se mi už tolik nelíbil jako ty předešlé. Colin jako by najednou dostal ránu do hlavy a uvědomil si, že Penelope je krásná a že ji miluje. No, úplně jsem mu to nevěřila. Odhalení Lady W. se mi líbilo, i když jsem ze začátku nechtěla, aby se tak stalo, nakonec je to dobře. Další díl si ale přečtu.

30.05.2023 3 z 5


Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

(SPOILER) Úplně mě to neuchvátilo, začátek i konec se mi líbil, ale to věcné popisováni jiných životů, které si Nora vybrala mě nebavilo. Četla se dobře, ale chyběl mi tam nějaký wau efekt.

Nora je v depresích, má pocit, ze v životě všechny zklamala a všechno zkazila, proto se pokusí o sebevraždu. Hned potom se probudí někde mezi životem a smrtí. Je v Půlnoční knihovně, kde si může vybírat a zkoušet životy, které by vedla, kdyby něco udělala jinak a když se ji nějaký zalíbí, může v něm zůstat napořád. Asi po 150 pokusech si Nora uvědomí, že nejlepší je život, který vedla předtím a vrátí se zpátky do svého vlastního života a zjistí, že ne všechno je tak černé, jak se zdálo.

23.05.2023 3 z 5


Skryté obrázky Skryté obrázky Jason Rekulak

(SPOILER) Tak toto bylo něco! Přečetla jsem to za dva večery. Tato kniha je velmi silný adept na nejlepší knihu roku. Jakmile začnete číst, nedokážete přestat, potřebujete vědět, co bude dál.

Mallory je mladá dívka, která nedávno opustila léčebnu, teď je ale už 18 měsíců čistá a její mentor ji sežene práci i s bydlením. Jedná se o hlídaní pětiletého chlapce, když budou rodiče v práci. Mallory tuto práci získá, malý Teddy se zpočátku zdá bezproblémový, kreslí nevinné dětské obrázky, které se ale postupem času mění. Jsou více propracované, jako by je nemohl nakreslit pětiletý kluk, co je ale horší, znázorňují smrt nějaké ženy. Mallory s tím jde za rodiči, ty nad tím ale jen mávnou rukou a později zakážou Teddymu, aby obrázky Mallory ukazoval. Mallory je ale začne nacházet před svou chatkou a začíná se pídit po tom, co se v domě děje.

Neuvěříte, co za tím stojí, já koukala s otevřenou pusou a byla zděšená. Prosím, přečtěte si ji!

17.05.2023 5 z 5


Ti, co vidí Ti, co vidí J.R. Erickson

(SPOILER) Sophie a Hattie mají stejný dar, obě jsou schopné vidět a mluvit s mrtvými. Ale ve skutečnosti mají spolu společného mnohem víc, aniž by to Hattie tušila, ale postupem času pravdu zjišťuje.

Rok 1935 - Malá Sophie najde tělo své kamarádky, kterou někdo zavraždil, přivedl ji k ní duch její mrtvé kamarádky. Kvůli tomu musí Sophie zmizet ze své rodné vesnice, od své rodiny, protože za smrt její kamarádky, prý může ona, což není pravda, proto Sophie mizí a tady pravě začíná příběh.

Rok 1965 - Hattie, Judd a Peterovi zemře matka a krátce po tom i jejich otec, který se těsně před smrti snaží říct Judd nějaké tajemství, tajemství, které musí Judd a Hattie společně rozluštit a zjistit pravdu, kterou před nimi ostatní tají..

Kniha se četla dobře, byla zajímavá, ale děj uprostřed knihy byl nezáživný a zdlouhavý, konec napůl překvapil, proto dávám 3/5

12.05.2023 3 z 5


Co ukrývá jezero Co ukrývá jezero Barry Hutchison

Moc mě to bavilo, dobře se to četlo, stejně jako první díl, nečekaný konecskvělý

Trochu mi to připomíná Cartera, otevřený konec každé kapitoly, brutální popis mrtvoly, a Logan mi lehce připomíná Huntera, i když cely Carter je mnohem lepší, i tohle mě bavilo.

30.04.2023 5 z 5


Neohlížej se Neohlížej se Ben Cheetham

Dobře se četla, ale ten konec? Žádné vysvětlení proč. Bylo to takové useknuté, rychle ukončené, par stránek na víc by kniha ještě unesla.

19.04.2023 4 z 5