Únik před Houdinim

Únik před Houdinim https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507976/bmid_unik-pred-houdinim-QHY-507976.jpg 4 161 27

Střezte se půlnočních dohod... pokud si nedáte pozor, může vás tohle kouzelnické putovní představení stát život, nebo i duši...“ Audrey Rose Wadsworthová se se svým neúnavně rýpavým společníkem Thomasem Cresswellem nalodí na luxusní zaoceánskou loď RMS Etruria a vyplouvá do Ameriky, kde mají vyšetřovat další případ. Na lodi je čeká sedm nocí ve znamení cirkusové zábavy – zahrnujících též vystoupení mladého začínajícího varietního umělce, eskapisty. To slibuje žádoucí rozptýlení v očekávání neradostné práce na případu, jež na Audrey s Thomasem a strýčkem čeká v Americe. Jenže cesta se záhy zvrhne a loď se promění v učiněný dům hrůzy - to když se na palubě najdou těla mrtvých mladých žen. Podaří se Audrey Rose vyřešit i tuto záhadu dřív, než vrah dospěje do děsivého finále?... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , King Cool
Originální název:

Escaping from Houdini , 2018


více info...

Přidat komentář

pavlaK98Q
25.04.2024 4 z 5

No, hlavní hrdinka konečně nejde tolik na nervy, děj asi, jak by se dalo očekávat. Není to knížka od které bych se nedokázala odtrhnout, ale je docela čtivá. Chvílemi jsem jen měla strach, že jim na té lodi nikdo nezbude. Na můj vkus až moc mrtvol.

Mikik
17.04.2024 2 z 5

Tento díl za mě zatím nejslabší, prostředí mě nijak neuchvátilo a myšlení hlavní postavy bylo asi zastřené nějakým kouzlem, protože se chovala opravdu nesmyslně. Tak snad poslední díl napraví reputaci. ;-))


vera5841
25.03.2024 4 z 5

Musím říct, že tentokrát mě prostředí cirkusu příliš neoslovilo a především ze začátku jsem se nemohla začíst a děj mi přišel zdlouhavý.
Co ovšem musím vyzdvihnout je, že tentokrát jsem poprvé opravdu netušila, kdo je tajemný vrah.
Naopak Audrey je čím dál více moderní děvče a to mi do příběhu příliš nesedí.
V konečném důsledku nenáročný detektivní románek, kde je místy docela dost detailů od pitevního stolu.

Jaymay
04.03.2024 3 z 5

Přátelé, tak takhle ne. Jak moc jsem se na ni těšila, o to víc mě zklamala. Příběh je zbytečně dlouhý, obsáhlý, plný zbytečných rozhovorů Audrey a Mefistofela, přičemž většina jich je pro vývoj nepodstatná a nudná.
Audrey se zde chová jako trubka, která neví, co chce a myslí si, že jí lži projdou a všechny tím zachrání. Postava Mefistofela mi k srdci nepřirostla, spíše mě iritovala a Thomase mi bylo po celou dobu líto.

Velký zvrat přišel od cca 25 kapitoly, když autorka už konečně dala Thomasovi větší prostor, a zapojila ho, to už se příběh rozjel.

Opravdu jsem se musela zpočátku do čtení nutit. Mít o 10 kapitol méně, hodnocení vy bylo o stupínek výš.

Slezadav
04.03.2024 3 z 5

Naprosto průměrné pokračování série o Audrey Rose. Tentokrát se děj odehrává na palubě luxusní lodi, jejíž plavbu doprovází putovní cirkus pravidelně pořádající představení.
Co mi vadilo asi nejvíc je v některých momentech naprostá absence logiky ve prospěch příběhu a naprosto zbytečně akcentovaná romantická složka příběhu. Naprosto jsem nepochopil absolutní pasivitu strýce Audrey, který v průběhu celé knihy nedělá naprosto nic, zřejmě aby se příběh mohl točit kolem mládeže. Stejně tak mi připadá, že motiv principála uzavírat dohodu s Audrey byl přinejmenším zcela pochybný, spíše naprosto absentující. Zřejmě jen proto, aby se vytvořila živná půda pro milostný trojúhelník.
Stejně jako předchozí díly i tato kniha se výživá v dialozích, které nikam nevedou a jen omýlají, co vše je strašně "skandální". Na toto slovo už jsem začal být alergický.
Přesto se kniha dá číst dobře, je nenáročná. Detektivní část relativně napínavá (i když není problém vraha odhalit, pokud chcete). Romantická část zabírá podle mého zbytečně moc prostoru. Plusové body přidávám i za atmosféru cirkusu na palubě a jednotlivé artisty, ti mě docela bavili. Celkově dávám 3/5 a považuji tuto knihu za naprostý průměr dovolenkové četby.

Pavla79
27.02.2024 3 z 5

Ne, že by se mi tento díl nelíbil, ale asi zatím nejméně. Jdu na čtvrtý díl, ať mám celou sérii za sebou.

Alíček83
04.01.2024 3 z 5

Taky mi přišla zatím nejslabší ze série. Hrozně se to vleklo, přitom se příběh odehrával pouze na lodi po dobu plavby. Dlouho trvalo než se odhalil pachatel, kterého jsem si tentokrát ani já netipla. Ten mezitím za tu chvilku vyvraždil tolik lidí. Rozčilovala mě Audrey, která laškovala s Mefistem, který ji lacině dostával a tím utrpěl vztah s Thomasem, kdy bylo míň jejich vzájemného popichování, co mě u prvních dvou dílů bavil.

zuzi1162
19.10.2023 3 z 5

Zatím mi přišla nejslabší ze série. Příběh na úrovni YA vlastně ok, i ten milostný trojúhelník, ale mohlo to být o půlku kratší. Takhle to bylo plné výplňové vaty, některé strany jakoby šly úplně přeskočit, a to mi i knížek s potenciálně zajímavým příběhem vadí.

KatChiss
15.10.2023 4 z 5

Únik před Houdinim je třetí díl série Po stopách Jacka Rozparovače od Kerri Maniscalco. Stále u mě vede Dracula, ale i tenhle příběh se mi líbil.
//
Odehrává se na lodi, kde se začnou objevovat mrtvá těla žen. Výhodou pro vyšetřování je, že vrah nemůže nikam utéct. Jenže to ani cestující, kteří jsou v ohrožení života. Hlavně ženy. Co když budou další obětí?
//
Naštěstí tu máme Audrey a Thomase, kteří vyřeší každou záhadu. Můžete se těšit na plno vtípků a pošťuchování těchto dvou. I když v tomto díle to mezi nimi dost skřípalo a poprvé jsem měla radši Thomase než Audrey. Také vás čeká spousta cirkusových kousků a samozřejmě nesmí chybět ani vraždy

Skippi16
09.09.2023 5 z 5

Stejně jako předchozí díly, naprosto skvělý a plný napětí. Jsem zvědavá na další díl a pokračovaní této dvojice.

bozena6557
08.09.2023 5 z 5

Třetí díl se četl stejně dobře jako dva předtím.Tak teď už jen vydržet na poslední díl

zsykorova
05.09.2023 4 z 5

Za mě teda trochu slabší díl. Příběh byl dobrý, ale na některých místech příliš natahovaný, konec byl zase naopak moc rychlý. Audrey Rose zde opět byla na facku, ale nakonec dostala rozum. Těším se na další díl.

PetraKysova
28.08.2023 3 z 5

Za mňa najslabšia kniha z danej sérii. Rozjazd bol skvelý, prvá kapitola a bum vražda. Veľmi sa mi páčili aj opisy vystúpenia cirkusu. Ale dohromady to nejako nepasovalo.
V tomto diele ma neskutočne vytáčala Audry Ross. Ako som ju mala rada, že sa nechovala ako hlupák nuž tak tu to úplne zaklincovala.
Neviem tento diel mi proste nesadol, nevedela som sa do neho začítať, nudil ma a vlastne mi bolo aj jedno kto je vrah. Zápletka dobrá, dobre vymyslené ale za mňa nedotiahnuté do konca.
Snáď bude ďalšia časť lepšia.

Ketfl
04.08.2023 5 z 5

Audrey Rose a Thomase Cresswella čeká další cesta za případy, tentokrát do daleké Ameriky, kam plují zaoceánskou lodí RMS Etruria. Zprvu poklidná plavba, která nabízí velkolepý doprovodný program v podobě cirkusových vystoupení, se ale brzy změní v noční můru. Na palubě lodi se totiž začnou objevovat těla zavražděných mladých žen. Dokáží Audrey Rose a Thomas vyřešit i tuto záhadu a odhalit vraha? Nebo je čeká příšerných sedm nocí na lodi, ze které není úniku?

Třetí díl autorka rozjela ihned ve velkém stylu. Brzy po úvodu se totiž začnou objevovat první zavražděná těla a naše ústřední dvojice, Audrey Rose a Thomas, se pouští do vyšetřování. Autorka pro tento příběh zvolila velice zajímavé prostředí zaoceánské lodi. Spolu v kombinaci s tématem cirkusu získal celý příběh tajemný a děsivý vibe, což moc chválím, protože to celé působilo nevšedně a originálně. Nenastala chvíle, kdy bych se u příběhu nudila. Všichni cestující byli navíc upozorněni, aby se střežili půlnočních dohod. Co se ale stane, když Audrey Rose jednu uzavře? Navíc s majitelem cirkusu, který ji zároveň svým způsobem fascinuje? Řekněme, že je zajímavé v tomto díle sledovat, jak se dále vyvíjí hlavní postavy a také jejich vztah. Na příběhu jsem si velmi pochvalovala to, že vrah není evidentní po pár kapitolách knihy. Já měla nějaké tipy, kdo by to mohl být, ale autorka dokáže čtenáře pěkně zmást. Závěr knihy přinesl velký zvrat a já se moc těším, jak příběh Audrey Rose a Thomase bude pokračovat.
Velice povedené. Doporučuji.

andrejci
31.07.2023 5 z 5

Toto bylo opět skvělé. Hned ze začátku jsme se do hledání vraha pustili naplno a moc se mi líbilo. Atmosféra lodi byla kouzelná a děsivá a cirkus k tomu skvěle seděl. Bylo to krásně děsivé a tajuplné. Ideální prostřední.
Co se týče postav tak nemám opět žádnou výtku. Moc se mi líbily. Audrey Rose byla opět úžasná a moc se mi líbilo čím si prošla v tomto díle. Stejně tak Thomas. Byla jsem překvapena čím si jejich vztah prošel. Nejvíce pozornosti na sebe ale v tomto díle strhl Mefistoteles. Moc se mi líbil a dodal dějí takovou tajuplnou energii. Jeho rozhovory s Audrey jsem si moc užívala.
Musím říct ze tentokrát jsem odhalila vraha a mám z toho radost. A i když jsem věděla vraha tak konec byl skvělý. Se vším všudy. Málem jsem uronila i slzu. Bylo tam všechno - napětí, naději, strach, láska prostě všechno co by měl správný konec mít.
Musím rict ze jsem se trošičku na začátku bála protože druhý díl byl za mě trošku slabší než první. Naneštěstí autorka mé chmury rychle odehnala.
Na další díl se neuvěřitelně těším. Naštěstí se ho dočkám brzy. Obálka byla opět skvělá a moc se mi líbila.

tessie_m
27.07.2023 5 z 5

Kniha je od začátku svižná, skoro hned se tam objevuje první mrtvá dívka a po ní další a další. Audrey s Thomasem se snaží přijít na to, kdo za tím stojí, přitom Audrey uzavírá dohodu s majitelem cirkusu, při které se s nim nebezpečné sblíží, to se nelíbí Thomasovi. Moc se mi to líbilo. Těším se na další díl!

Mája777
09.07.2023 5 z 5

Tak kdo před kým vlastně uniká? Velmi zajímavá zápletka. Ne že bych vyhledávala cirkusy a varieté, ale tady se autorce povedlo mě zaujmout. Audrey jsem většinu příběhu proklínala a Thomase litovala. Ale i to je život. Jak to s nimi dopadlo, to si přečtěte sami. Já se těším na jejich další, snad společné, dobrodružství.
(9. 7. 23 - 15 673 - 43)

Knižní střípky
18.06.2023 3 z 5

Musím říci že tento 3.díl byl pro mě prozatím z celé série nejslabší. Nicméně to bylo hlavně asi proto, že mě prostředí cirkusáků a různých varietních umělců nijak extra nezajímá. Neříkám, že tam nebyly určité zajímavé momenty z této oblasti, ale není to prostě můj šálek kávy. Ale bylo to součástí série, kterou mám ráda, tak jsem to prostě překousla, protože jsem chtěla vědět, co dál čeká Audrey s Thomasem. A Thomas je stále můj velký miláček, Audrey mi v tomto díle místy trochu lezla na nervy, ale dalo se to přežít.

Tato série je primárně určená mladým a tak k ní i já přistupuji. Jsou tam věci, které mi chybí, ale v rámci cílovky je to naprosto v pořádku. Úplně nejraději mám to historické pozadí, které ve všech třech dílech je perfektně zachycené, a samozřejmě všechno to pitvání, které já prostě miluju, a to bylo obsaženo i v tomto dílu, z tohoto úhlu pohledu jsem tedy spokojená.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.

dam.si.knihu
15.06.2023 5 z 5

Třetí díl vynikající série Po stopách Jacka Rozparovače opět nezklamal. Autorka nás tentokrát bere na dobrodružství na luxusní loď, která míří do Ameriky. Nicméně tohle nebude jen poklidná platba. Zážitková vskutku ano, protože na lodi se stane několik po sobě jdoucích vražd a kdo jiný než Audrey a Thomas by je mohl řešit.

Autorka nás ihned vezme po hlavě do příběhu a jízda začíná již na prvních stránkách a nenechá nás vydechnout téměř do konce. Opět jsem neměla ani tušení, kdo by mohl být vrah a za to smekám, protože o to víc mě to baví!
Nechybělo detailní popisováni pitvy, skvělé vykreslení prostředí, super detektivní linka, ale také romantická linka, která nám začíná gradovat - v jakem slova smyslu si budete muset zjistit tak, že si to přečtete, protože já Vám to neprozradím.

Nicméně půl hvězdičky jsem musela odebrat, protože první dil je za mě prostě fenomenální a tady mi trošku nesedělo chování hostů. :)

Kristulda
11.06.2023 4 z 5

Tak tu máme další díl, hodně se mi líbí jak každý díl má svůj osobitý nápad, tentokrát měsíční cirkus a Houdini. Líbily se mi i dobové obrázky. Jinak celkově je to oddechové čtení, takové romantické, detektivní. Určitě si přečtu další díl.