Království obávaných

Království obávaných https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516629/bmid_kralovstvi-obavanych-51F-516629.jpg 4 285 62

Emilia je otřesená šokujícím zjištěním, že je její dvojče Vittoria naživu. Ale než se postaví démonům z minulosti, Emilia se touží zmocnit svého krále, svůdného prince Iry. Emilia neprahne jen po jeho těle, chce jeho srdce a duši. Jenže to je něco, co jí tajemný princ nemůže slíbit. Když je zavražděn vysoce postavený člen rodu Avaro, Emilia a Ira jsou zavoláni ke konkurenčnímu dvoru. Usvědčující důkazy ukazují na Vittorii jako na vraha a je rychle prohlášena za nepřítele Sedmi kruhů. Navzdory její zradě udělá Emilia všechno proto, aby tuhle novou záhadu vyřešila a zjistila, kým její sestra skutečně je. Emilia a Ira spolu hrají hříšnou hru klamu, zatímco pracují na tom, aby zabránili nepokojům, ke kterým se schyluje mezi čarodějkami, démony, měňavci a nejzrádnějšími nepřáteli ze všech: Obávanými. Emilia byla varována, že když dojde na Hříšné, nic není, jak se zdá. Copak byli skuteční padouchové celou dobu mnohem blíž? Když je pravda konečně odhalena, mohla by stát Emilii srdce.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , King Cool
Originální název:

Kingdom of the Feared , 2022


více info...

Přidat komentář

Petra-1
17.04.2024 3 z 5

Tuhle knihu mám doma už od jejího vydání v originále. Vždy jsem skončila do sté strany a odložila ji. Konečně jsem ji dočetla a já tedy nevím. Padouši se střídali,jak na běžícím páse, jakoby se autorka rozmýšlela,jak to vlastně tedy všechno bylo .A nakonec to vlastně celé nedávalo smysl. A jak už bylo napsáno, i na mě tu bylo příliš erotiky na úkor děje. Když si vezmu jazyk a styl , kterým byl psaný zejména první díl, tak si říkám, jestli třetí vůbec psala autorka.

Cejinka
15.04.2024 3 z 5

A stále jsme v pekle. Jenže tohle peklo už nebylo tak dobré jako předtím. Ačkoliv celkové mé dojmy z této série jsou dobré, tak závěrečný díl mě příliš nenadchl. V tomhle díle se toho totiž stalo TOLIK, že jsem se úplně ztrácela v tom kdo s kým a proč. Vlastně dochází tu k naprosto velkém a šokujícímu odhalení a zároveň to rozšesává zamotané klubko intrik a různých plánů a spojenectví, ale bylo to alespoň pro mě tak nepřehledné, že jsem fakt chvílemi tápala. Co mě potěšilo byli pikantní scény mezi Emílií a Irou (Wrathem). Mám ráda peprné scény a autorka mě nezklamala. Byly napsané opravdu dobře a já cítila tu chemii mezi hlavními postavami a také jsem si jí užívala. Na to, že v předchozích dílech to byla jen taková nějaká přitažlivost, tak tady se urvali z řetězu a to já mám ráda :D Bohužel však si pamatuju spíše tyhle scénky než ten příběh jako takový a to je fakt škoda. Také mě mrzí, že někteří princové vlastně neměli moc šanci se ukázat a do teď mám fakt problém jejich jméno spojit s hříchem kterým vládnou.. prostě si to nepamatuju. :( Nemůžu říct, že by závěr byl nějak velkolepý, ale užila jsem si ho. Jsou určité věci které by mohli být lépe vysvětlené, některé mi i trošku přišli přetažené za vlasy, ale dá se to.


Baru7
14.04.2024 3 z 5

Za mě osobně nejlepší díl celé trilogie, ale kdyby to autorka spojila do jedné knihy, tak by to bylo ideální.

nonameperson04
06.04.2024 3 z 5

Po předchozích dílech jsem byla celkem zklamaná, ale četlo se to celkem vpohodě. Příběh byl za mě poněkud zvláštně zmatený a né úplně logicky postavený. Postavy byli jednou takové jednou makové (hlavně Vittorie). Celkově mi to přišlo takové neukončené.

KatnissLavender
30.03.2024 3 z 5

Má přání byla vyslyšena a konečně se do příběhu dostal i zajímavý děj a nebylo to od začátku do konce jen o sexu. Sice jsem prakticky všechno odhalila mnohem dříve, než autorka zamýšlela a nečekala mě žádná velká překvapení, ale i tak jsem si čtení užila a nebylo to zase tak špatné...

juni
13.03.2024 5 z 5

Poslední díl se mi moc líbil. Doporučuji celou sérii.

Foxie89
11.03.2024 2 z 5

Dějové linky se zamotaly a jejich rozpletení se ne úplně povedlo :D navíc je zde hlavně erotika a nic jiného a romantika mezi Emilii a Irou je fuč. Bavila mě Vittoria a Invido :) jinak mi to přišlo už zdlouhavé a zlomení kletby mě trochu nakrklo nemám tohle ráda. Alespoň ten konec to trochu zlepšil :D

zirafinec
25.02.2024 3 z 5

Lepší než druhý díl, to stoprocentně, ale na jedničku to nemá. Ale oproti minulému dílu se zde dočkáme více fantasy a méně erotiky, což je za mě pozitivní posun, i když dějová linka s Vestou je absolutně zbytečná a ty zvraty ohledně hlavní postavy... Mno...

caldap
25.02.2024 5 z 5

Velice pěkný příběh, dobře psaná kniha a celková série byla úžasná. Určitě se k ní ještě vrátím. Doporučuji.

Duchoslp
15.02.2024 5 z 5

Super čtení, nemohla jsem se odtrhnout. Úžasná série a happy end takže za mě naprostá spokojenost. Škoda že série končí

lucyvase4
08.02.2024 4 z 5

CO SE STANE PO POSLEDNÍ KAPITOLE? TO JE TA ČÁST PŘÍBĚHU, KTERÁ MĚ VŽDY NEJVÍC ZAJÍMÁ.
KDO POVSTANE PŘÍŠTĚ HRDINA NEBO PADOUCH? (Lussoro - pekelný princ)

Dneska se hlásím s recenzí na knihu:
KRÁLOVSTVÍ OBÁVANÝCH - Kerri Maniscalco

Po předchozím díle, který byl pro mne velké zklamání (recenzi naleznete také tady na Knižních zavislavich), jsem se nakonec přeci jen rozhodla přečíst i díl poslední a sérii tak dokončit. A musím říct, že nelituji. Jednoznačně nejlepší díl, z těch tří.

Pokud jste nečetly první dva díly POZOR SPOILER

Emilia se dozvídá, že její sestra Vittoria, kvůli které se rozhodla jít do pekla a pomstít její smrt, stále žije. Radost ale vystřídá obava. Vittoria totiž shromažďuje armádu vlkodlaků, aby se pomstila čarodějnicím i pekelným princům. Emilia se tak musí rozhodnout postaví se na stranu sestry nebo svého budoucího muže, pekelného prince Iry?
Co všechno ukrývá minulost? A co vše musí Emilie zjistit, aby konečně zlomila kletbu, která existuje již 20 let?


Příjemné překvapení. Ve druhém díle mne neskutečně vytáčelo, jak je Emilie (sprominutim) blbá. Tady se potkáváme, ale s úplně jinou osobou. Nevím, kde najednou tak dospěla, úplně jiný člověk. S Irou se nehádá, ale spolupracuje. Nikoho neobviňuje bez důkazů a nepotřebuje, aby ji stále někdo tahal z problémů.

Konečně jsme se dočkali i fantasy. Vlkodlaci, upíři, zlomení kletby, boj s čarodějkami a magie. A také nějaká ta akce.

V knize je stále, na to, že se jedná o YA, na mne moc sexu. A ještě dost detailně popsaného. Nevím, nevím číst to moje 12 léta dcera, ke stropu radostí bych neskákala.

Autorce se podařilo vše zdárně dokončit. Veškeré otázky byly zodpovězeny a celý příběh byl nakonec velmi originální.

Artep071
06.02.2024 5 z 5

Super , napínavé a samozřejmě happy end...:) Takovej konec si Ira a Em zaslouží. Oba byli celou dobu skvělí :)
Užila jsem si tu dobu co mě autorka vytáhla do děje. Barevné popsání rodů a hříchů bylo úžasné. Vtip a sarkasmus byl součástí a bylo to povedené. Moc by mě zajímalo jak to dopadne s ostatními princi a co kuly za pikle čarodějky.
Tahle trilogie byla vážně povedená a hrozně mi sedla.
Wuau

kirstinrau
03.02.2024 5 z 5

Instagram: @kirstinrau

Dočkali sme saaaa! Konečne tu máme záverečný diel a poviem vám, toto bolo naozaj dokonalé ukončenie série. Takto sa to robí!

Mi-lu-jem! Povedzme si však úprimne, najväčším ťahačom celej série je proste Wrath (Ira). On je proste vruu! Páči sa mi, že nestratil tú svoju povestnú iskru pekelného princa a dokonca, som si aj obľúbila iného princa a usúdila, že niektorí by tiež stáli za hriech. Ale Wrath je len jeden a je to môj najobľúbenejší hriech.

Emília ma vytáčala stále rovnako, no mohla si na začiatku podať ruku so sestrou. Tú som v prvej polovici zaškrtila. Našťastie ma nakoniec prekvapila a myslím, že nám zostalo pár vecí neodhalených. Asi budem dúfať, že sa ešte s nimi stretneme v novej knihe, ktorá bude o jednom z princov a to Invida(Envy). Som na to naozaj zvedavá. Osobne by ma zaujímali aj veci okolo Orgolia(Pride).

Odhalení tu bolo viac ako dosť a niekedy som sa nestačila čudovať ako boli  určite veci prepojené a zamotané. A tie spicy scény? Bolo ich na každom kroku, ale vôbec mi to neprišlo rušivé. Všetko skvelo premyslené a ja som si to užila. Až mi je ľúto, že sa musím s Wrathom rozlúčiť. K tejto sérii sa ja budem vracať veľmi rada a radím ju medzi moje najobľúbenejšie

Alíček83
28.01.2024 5 z 5

Poslední díl báječné série vyřešil všechny záhady, které se na začátku knihy pomalu a zmateně rozplétaly, proto jsem byla ráda za závěr, kde do sebe vše zapadlo. V tomto díle to erotičnem úplně exploduje, takže nelze přestat číst. Překvapující bylo odhalení čarodějek a postavení úplně do jiného světla. Prostě super sérié.

Naty21
15.01.2024 4 z 5

Poslední díl téhle naprosto skvělé série, sice mi trval delší dobu (kvůli mé čtecí krizi), ale je to za mnou a proč to nemá další díl to teda nevím ... nebo jen ten Ira by stačil

Pokračujeme v pekle, kde se snaží Emílie vypořádat s novými informacemi, které se týkají její "mrtvé" sestry, zjišťuje, že její rodina jí toho tajila mnohem víc, do toho se snaží vypořádat s pekelnými princi a Irovou kletbou a zjistit, kdo má na svědomí smrt Vesty, Orgoliovi velitelky... Je toho opravdu dost, co musí Emílie vyřešit.

Poslední díl byl za mě trochu zmatený, bylo tam až moc zápletek, dějová linka s Vestou mi přišla vlastně úplně zbytečná, taky jsem se trochu ztrácela v čarodějkách, kdo je tedy s kým příbuzný, ale hlavní dějová linka mezi Emilií a Irou byla super, Ira je za mě jedna z nejlíp napsaných postav, já ho prostě miluju, je to láska zajímavý byl také osud Orgolia, o něm se dozvídáme mnohem víc a možná by to chtělo další díl o něm celkově je tahle série hodně povedená, jednotlivé díly se čtou samy a konečně jsme se taky dočkaly i určité scény mezi Irou a Emilií za mě jedno velké ANO

JaAnička
30.12.2023 3 z 5

Jedno slovo....zklamání.

Po prvním skvělém, detektivně laděném, díle, přišel průmerný druhý, který se tolik akorát kolem milovat/nemilovat, aby pak v závěru přišel třetí, který je opravdu nudný, zbytečně složitý, na četbu docela nepříjemný a chvílemi otravný.
Škoda...

6Nikki6
28.12.2023 5 z 5

Tahle série měla všechno Nestává se mi, že by mě kniha takhle pohltila, ale to, že jsem všechny tři přečetla za 4 dny asi mluví samo za sebe Miluju

Vikinka224
18.12.2023

Díky této knize jsem spadla do čtecí krize. Děj nudný a utahaný, skončila jsem asi po 150 stránkách a knihu odložila na neurčito. Škoda, první díl byl super, druhý o kapku horší, ale tento za mě ne. Třeba se k ní jednou vrátím.

Tess_BooksNerd
15.12.2023 5 z 5

Nejlepší díl z celé série. Ačkoli spousta recenzí a komentářů hudruje nad počtem erotických scén, pro mě to bylo vřelým uvítáním. Je to série Hříšných. Princové jsou samotnými hříchy, a touha, neřest a sex patří k hříchu. Z předešlého dílu víme, že je Vittoria naživu. Tak nějak už jsem začala tušit, že nejsou jen obyčejné čarodějky. Ale takové odhalení jsem ani v nejmenším netušila. Láska je nejmocnější magií. Skvělý "citát". Když se Emílie vzdala svého nitra pro Iru, byl to největší projev lásky. Samael se stal mým třetím nejoblíbenějším princem a králem. Kráčí teď v mé mysli po boku Rotha a Rhysanda. Ira byl úžasný celou sérii, ale v tomto díle byl božským démonem. Skvělé zakončena série a ačkoliv předchozí dva díly mě moc neoslovili,tento díl jsem zhtla během jednoho dne a nelituji probdělé noci s knihou.

Nifgai
10.12.2023 5 z 5

Parádně zakončená série. Třetí díl mi přišel asi nejlepší, plný zvratů a nečekaných odhalení. I když zůstalo pár otázek, tak jsem se sérií velmi spokojená.