Skryté obrázky

Skryté obrázky https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507625/bmid_skryte-obrazky-6E5-507625.jpg 4 586 169

Mallory Quinnová začíná v jednadvaceti nový život. Právě ji propustili z protidrogové léčebny a získá práci chůvy na bohatém předměstí Filadelfie. Má se starat o pětiletého Teddyho, syna Teda a Caroline Maxwellových. Mallory si novou práci okamžitě zamiluje. Zabydlí se v zahradním domku, po večerech chodí běhat a těší se ze znovu nabyté životní stability. Teddy je roztomilý a plachý klouček, který nedá ani ránu bez skicáku a tužky. Kreslí to, co jiné děti v jeho věku: stromy, králíčky, balony. Jednoho dne však nakreslí muže, který lesem táhne mrtvou ženu. Jak dny plynou, Teddyho obrázky jsou stále zlověstnější a jeho původně primitivní postavy získávají detailnější a realističtější vzhled. Je skoro vyloučené, že by něco takového dokázalo namalovat pětileté dítě. Mallory začíná mít podezření, že se jedná o ozvěny dávné nevyřešené vraždy a že chlapcovu ruku vede nějaká záhadná síla. S pomocí pohledného zahradníka a excentrické sousedky se Mallory pokouší rozluštit obrázky a zachránit Teddyho – a zároveň se vyrovnat s tragédií ve své vlastní minulosti. Dřív, než bude pozdě.... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , Fobos
Originální název:

Hidden Pictures


více info...

Přidat komentář

Luňajda
13.04.2024 5 z 5

Zajímavý příběh a skvělé ilustrace, které jsou jeho podstatnou součástí. Horor to za mě úplně nebyl, moc jsem se nebála, ale kniha se mi líbila, autorův styl psaní je fajn, určitě stojí za přečtení.

monikaMLw3
11.04.2024 5 z 5

Naprostá pecka! Líbil se mi netradiční námět knihy, včetně ilustrací, které jsou součástí. Nepravděpodobný závěr mi vyrazil dech. Kniha byla velmi čtivá a určitě ji všem váhavým doporučuji! Stojí za to!


Lucciella_L
31.03.2024

Mallory je dívka, která si s sebou táhne svou minulost, díky které dostane nabídku na nový životní start a práci chůvy. Malý Teddy je skvělý chlapec, který kreslí krásné obrázky. Postupně jsou ale čím dál děsivější a objevují se i tam, kde by neměly.... Jenže copak někdo bude věřit někomu s takovou pověstí, jako je Mallory? Naštěstí je tu Adrian, který ji pomáhá a Caroline, která je jí oporou.... Jenže Mallory začíná mít výpadky paměti a najednou se její život začíná otáčet ne úplně šťastným směrem. Pomůže jí sousedka? A jak to je s historií zahradního domečku?

Naprosto skvělý příběh s úžasnými ilustracemi a trošku netradičním motivem. Rozhodně stojí za přečtení!

bafuskyBaf
14.03.2024 5 z 5

Když jsem se rozmýšlela jestli si tuto knížku půjčím z knihovny, tak jsem si nebyla úplně jistá jestli půjčit. Nemusím duchařiny, ale byla jsem velmi mile překvapená, jak je kniha napsaná. Děj ubíhal velmi rychle, Mallory mi byla sympatická a fandila jsem ji. Ten zvrat na konci jsem úplně nečekala, ale i tak to beru. Jako celek na 5 hvězd.

sibumi
14.02.2024 4 z 5

Podobných příběhů jsem už pár přečetl, námět je vlastně hrozně jednoduchý: prostřednictvím nějaké osoby komunikuje duch, aby objasnil důvod svého zmizení. Tato kniha je výjimečná tím, že je skvěle odvyprávěna, to Američani opravdu umí, četla se mi velice rychle. Snad jen konec mě úplně nenadchnul. Těch mohl autor vymyslet nespočet, nakonec se rozhodl pro ten, který použil. Závěrečná kapitola vše ale dostatečně vysvětluje. Za mě to je příjemná oddechovka, já jsem se tedy zase tak nebál.

broskev28
12.02.2024 4 z 5

Skryté obrázky jsou další z mnoha knih, k jejichž nákupu jsem se odhodlala na základě zdejších komentářů. A dobře jsem udělala: zajímavý duchařský příběh se sympatickými postavami a s neuvěřitelným rozuzlením. Ovšem pro mne byla třešinkou na dortíku zahrada Adrianova otce a trubač: oranžový dopravní kužel, paráda. Našim čtenářkám určitě doporučím!

blahousa
04.02.2024 5 z 5

Kniha splnila má očekávání. Místy jsem se opravdu bála a nemohla jsem se od knížky odtrhnout. A rozuzlení bylo velmi překvapivé a vyrazilo mi dech. Naprosto fantastické!

tereza1964
02.02.2024 5 z 5

Tohle byla pecka! Po dlouhé době zajímavý konec, který jsem nečekala.

petrarka72
26.01.2024 4 z 5

Velmi dobré čtení, ve svém žánru nadprůměr. Mix hororu a thrilleru s výborně rozehranou zápletkou a neotřelým rozuzlením. Kéž bych uměla kreslit aspoň jako Teddy... :-)

Carolxc
26.01.2024 4 z 5

Horory mě baví číst, ovšem málokterá mě dokáže vyděsit natolik, abych se bála jít v noci na záchod. A Skrytým obrázkům se to povedlo, teda alespoň ze začátku. Nějakou dobu se to tváří jako horor, ale je to spíše thriller. I tak to neubralo knize čtivost, napětí, atmosféru a nutnost číst dál, neboť chcete vědět, jaký zvrat pro Vás autor má. Celou dobu se příběh tváří jako celkem běžná duchařina, kterou znáte z filmů a vy si říkáte, jaký konec to asi může mít než ten, který se nabízí celou dobu?

Mallory byla za mě sympatická postava, která má své problémy a chytla se své šance na nový život. Díky svému kamarádovi získá možnost hlídat dítě manželského páru. Jenže nic není tak idylické, jak se zdá. A tím, jak příběh postupuje, se objevují menší praskliny, které mě donutily pochybovat i o samotné Mallory po její zkušenosti s drogami. Ale jak to opravdu bylo? To si musíte samozřejmě přečíst sami.
Já byla na konci překvapená. Nečekala jsem takový konec, ačkoliv jsem něco málo odhadla.

A i když jsem byla překvapená, a bylo menší wow, tak jsem z konce byla trochu i zklamaná. Měla jsem pocit, že to spadlo do něčeho, co už jsem viděla několikrát, což může být jen mnou.
Příběh měl pár nelogických věcí a minimálně jednou jsem úplně nepochopila jednání hlavní postavy, ale tenhle problém má více postav nejen knižních, ale i filmových, aby příběh mohl vygradovat.

V knize je několik ilustrací, který doplňují příběh a dávají knize úplně jiný rozměr. Obrázky se v knize mění v závislosti na příběhu a ty více nedokonalé, kreslené rukou malého dítěte, byly mnohem strašidelnější, než ty, už lépe propracované, ačkoliv jsem chápala jejich důvod. Ale já si užívala každý obrázek, protože ilustrace v knihách jednoduše mužů a ještě, když jsou kvalitně zpracované.

I když bych měla pár drobností, které vytknout, tak jsem si čtení užila a rozhodně se budu chtít pustit do další knihy autora. Kniha mě bavila od začátku až dokonce. Myslím, že kniha rozhodně stojí za přečtení, nebo minimálně by měla dostat šanci u čtenářů, kteří mají rádi thrillery a ,, horor".

Paja1709
25.01.2024 4 z 5

(SPOILER) Kniha se cetla dobře i byla dost napínavá. Ale já prostě moc na tu ducharinu nevěřím a tady mi prostě některé jevy připadaly nesmyslné. A co mi i trošku vadilo bylo vyjadřování 5-ti leteho dítěte. Nevěřím že v tom věku se až tak dítě dokáže vyjadřovat. Ale jinak můžu doporučit.

Deia
25.01.2024 4 z 5

Od knihy som kvôli jej hodnoteniam mala celkom vysoké očakávania a našťastie ma nesklamala. Začítala som sa od začiatku, Mallory je sympatická postava, malý Teddy tiež a aj jeho rodičia pôsobia usporiadaným dojmom. Celé to spočiatku plynie veľmi pohodovo, ale idylka netrvá dlho. Mallory začne mať pocit, že niekto ju v domčeku sleduje a do toho tie Teddyho desivé obrázky... Obrázky sú v knihe tiež nakreslené (aj v e-knihe), čo je veľké plus, ešte viac ma to vtiahlo do deja. Celkovo som sa od knihy nemohla odtrhnúť a prečítala som ju na jeden záťah. Neprišla mi vyložene strašidelná, nemrazilo ma pri nej, ale napínavá zas bola. A bola som veľmi zvedavá ako to dopadne. Mallory má teóriu, kto je Teddyho kamarátka a snaží sa ju overiť, s pomocou trochu vyšinutej susedky a nového kamaráta. Ale keďže Teddyho rodičia sú prísne vedecky založený, nemá ich podporu a všetko musí robiť potajomky, čomu som nechápala, keďže dôkazy v podstate mala, len rodičia sa niekedy správali zvláštne. Ale na konci to krásne do seba zapadlo. Ako musím povedať, že som čakala hocičo, ale taký koniec vôbec nie, bola som veľmi prekvapená, počas čítania sa mi nikdy nič také hlavou nemihlo. Ale prekvapená som bola naozaj v dobrom, aj keď Mallory podľa mňa spravila pár rozhodnutí, ktorým som nechápala, ale čo už. Z príbehu som teda nadšená, už dlho ma žiadna kniha tak nepohltila. Snáď autor ešte niečo na podobný štýl napíše.

Leník95
24.01.2024 3 z 5

Označení horor za mě teda k této knize nepatří. Z knihy jsem byla zklamaná. Čekala jsem úplně jiný vývoj událostí. Samotný závěr knihy mě bohužel nepřesvědčil a závěrečná milostná zápletka byla pro mě spíše úsměvná. Na druhou stranu musím uznat, že jsem se u knihy (díky Teddymu) i zasmála a velký počet obrázků vám aspoň urychlí čtení. Věřím, že pro čtenáře, kteří hororovým knížkám neholdují, to může být příjemná ukázka duchařského světa a své čtenáře si to určitě najde.

brabofka
23.01.2024 5 z 5

Je to jako jízda na horské dráze. Respektive Vás to pomalu vytáhne (asi jako v úvodní znělce Kroku za krokem) a stejně tak Vás to pak strhne a je to jízda. Úvod vlažný, zjistíte co vlastně Mallory je/byla zač. V době pohovoru u rodiny už jí ale vlastně držíte palce. Po pár kapitolách zjistíte, že Vás to strhlo a nechce pustit. Konec, který přijde, je finále kde se vše vysvětluje. A stojí to za to. Než jsem se do knížky pustila, prošla jsem si pár posledních recenzí. Ty mě přesvědčily, a musím s nimi teď souhlasit. Vlastně proč ne. Není to styl třeba dle naší autorky Kateřiny Surmanové. Ale 5* si opravdu zaslouží.

Blanka29
21.01.2024 5 z 5

Velmi dobre zpracovany pribeh plny napeti, zahad a tajuplna. Pribeh je doplnen i kresbami ditete, ktere se postupem casu meni. Jednoduchy styl psani vas dovede na velmi podarenou jizdu, u ktere se nechcete dostat na konec :) Postavy az na vyjimky jsou sympaticke a tato kniha stoji za precteni.....

Knižnípauza
18.01.2024 4 z 5

Tak toto bylo velmi zajímavé a napínavé čtení!
Kniha psaná jednoduše a lehce. Hned se začtete i když začátek se trochu táhne.
Příběh začne pomalu , pomaličku sklouzávat k duchařině. Nečekejte však scény po kterých nebudete moct usnout.
Kniha vás drží v lehkém napětí a spolu s hlavní hrdinkou odkrýváte TO tajemství.
Zhruba po 200 stranách příběh nabere spád a už jen jede a jede až do konce. A konec?
Jako cože? Jen sem valila oči.
Super nápad autora ( to se mi líbilo moc).

V knize máme na doplnění příběhu i obrázky od Teddyho, což je za mě velké plus.

Hlavní hrdinka Mallory mi v jistých scénách moc nesedla a její rozhodování bylo občas nepromyšlené, naivní a hloupé.

Jako celek ale Skryté obrázky hodnotím velmi pozitivně i přes to, že mi nějaké scény přišli trochu moc no. :)

Bustedka
11.01.2024 4 z 5

Překvapivě velmi povedené. KNiha je protkaná velkým množstvím obrázků, které kreslí malý Teddy na popud imaginární kamarádky.
Konec byl možná trochu překombinovaným ale byl přesně takový, aby uspokojil mou nedůvěru v paranormální jevy.

Drahuska12
08.01.2024 3 z 5

Knize dám takový průměr.
Konec mě dost překvapil, jinak aby se člověk u této knihy bál asi nehrozí. Tedy aspoň ne lidem, kteří mají opravdu horory rádi a už mají nějaké nakoukané a načtené.
Obrázky v průběhu knihy byli myslím si velké plus a trochu pomáhali navodit atmosféru.
Takže knihu doporučím, ale asi jen lidem , kteří neočekávají brutálně skvělý horor , ale takovou oddychovku s příměsí lehkého napětí. :-)

MichelleKing
06.01.2024 1 z 5

Opravdu nerada nechávám kritické komentáře, ale tato kniha mě opravdu vůbec nebavila.
Postavy nebyly dobře propracované, postrádaly věrohodnost a jakýkoli zdravý rozum.
Připadalo mi, že tolik zvratů je docela hloupých a postrádají uvěřitelnost, stejně jako činy a dokonce i motivace hlavní postavy. Kniha mě zklamala.
Sice je zařazena do kategorie thriller/horor, ale má k tomu tak daleko. Že by nadpřirozená romantika? Nebo něco, kde je horor na míle vzdálený. A s podporou Stephena Kinga a jeho syna na obálce? Podivný.

Astonius
06.01.2024 2 z 5

(SPOILER) Kniha by dle mého měla patřit svým jednoduchým stylem s malým množstvím postav a duchařskou zápletkou do čtení pro mladé a dospívající. Spíš než abych se bála, přišlo mi to jako pohádka, zejména tím množstvím zážitků s "místním duchem", který byl více než ochotný nechat se vyvolat kdykoli to šlo. Většina děje se nevyhnula mnohým klišé, protože v oblasti zjevování duchů jsou tyto příběhy pořád stejné - děti jsou na to citlivější, hlavní hrdince nikdo nevěří, dějou se různé věci, maléry, které jsou mylně interpretovány, pátráním v historii se odhalí dávný zločin apod. Konečné odhalení v tomto případě bylo trochu jiné, ale popsaný zločin velmi naivní a málo uvěřitelný. A úplný závěr, který měl být asi nejvíce napínavý, mne absolutně ponechával chladnou, protože jsem tak nějak ani na okamžik nepochybovala o tom, že vše dobře dopadne. Vložení obrázků do knihy bylo příjemné zpestření a díky tomu jsem přidala jednu hvězdu - dá se říci, že bez nich by kvalita ještě víc poklesla.

Štítky knihy

tajemství horory mysteriózní, mystéria strašidelné příběhy

Autorovy další knížky

Jason Rekulak
americká
2023  88%Skryté obrázky
2017  80%Nedobytná pevnost

Kniha Skryté obrázky je v

Právě čtených9x
Přečtených688x
Čtenářské výzvě123x
Doporučených29x
Knihotéce308x
Chystám se číst329x
Chci si koupit68x
dalších seznamech13x