TerkaBohacova TerkaBohacova komentáře u knih

☰ menu

Dárek z pravé lásky: 12 zimních políbení Dárek z pravé lásky: 12 zimních políbení * antologie

Dlouho jsem přemýšlela, jestli dát knize 3 nebo 4 hvězdičky. Zkoušela jsem i obodovat každou povídku zvlášť, ale vyšel mi krásný průměr 3,5. Asi budu opakovat ostatní, ale i za mě byly některé povídky nádherné (Je to yulský zázrak, Charlie Browne, Cos to sakra provedla, Sophie Rothová, Vítejte ve Vánocích, CA) a některé vážně špatné (hlavně Dívka, která probudila snílka - příšerné), ale ve finále to ve mě zanechalo docela hezký pocit. Přečtením určitě nic nezkazíte.

01.01.2020 4 z 5


Ten, kdo stojí v koutě Ten, kdo stojí v koutě Stephen Chbosky

Chtěla bych o téhle knížce napsat jak je skvělá, úžasná, nádherná, ale nemůžu. Ne protože by ty věci nebyly pravda, ale protože mi ten příběh jednoduše vzal slova. Úžasné postavy, výborný příběh, prostě všechno, úplně všechno. Nejlepší byl ten pocit po dočtení, kdy jsem si i já připadala nekonečně. A to vlastně šlo.

29.12.2019 5 z 5


Světlo a stíny Světlo a stíny Leigh Bardugo

Rozhodně dobrá knížka, velmi čtivý děj. Momentálně je svět, ve kterém se kniha odehrává, můj nejoblíbenější. Nevýhoda této knížky, je že už jsem četla Šest vran, které jsou na mnohem vyšší úrovni. Svět stejně dobře vykreslen, ale postavy v Šesti vranách jsou rozhodně sympatičtější, zajímavější, propracovanější. Tam jsem si zamilovala všechny hlavní postavy, zatímco tady jsem si jednu postavu oblíbila a v druhé části začala nesnášet a další dvě postavy mi přišli poměrně nudné. Příběh je svým způsobem klišé, ale stále mě to velmi bavilo a hned jdu na další díly. Určitě doporučuju, ale duologii Šest vran ještě víc.

05.12.2019 4 z 5


Prohnilé město Prohnilé město Leigh Bardugo

Za mě stejně dokonalé jako první díl. Čtení mi trvalo dlouho, ale ne protože by mě to nabavilo - právě naopak, bylo to úžasné a já prostě nechtěla, aby to skončilo. Rozhodně to stojí za to!

25.05.2019 5 z 5


Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Momentálně (i když to tak asi bude ještě delší dobu) moje nejoblíbenější série (společně s druhým dílem). Obě knížky byly naprosto skvěle, úžasně popsaný svět, šest hlavních postav, které jsou všechny úplně jiné, ale všechny stejně skvělé, napínavý promyšlený děj. Tisíckrát doporučuju!

25.05.2019 5 z 5


Příliš mnoho Kateřin Příliš mnoho Kateřin John Green

Knížku jsem začala číst už před pár lety, ale v polovině jsem ji odložila. Teď jsem se k vrátila a vlastně se mi to dost líbilo. Ano, možná to bylo trochu předvídatelné, ale z nějakého důvodu mi to prostě nevadilo. Sice je to už delší doba, co jsem četla knizky od Johna Green, ale z toho, co si pamatuji, mi přišly podobně dobré jako právě tahle. Rozhodně to není nic přeborného, ale zajímavá odpočinková knížka to je určitě. Doporučuju.

09.05.2019 4 z 5


Láskou ji nespoutáš Láskou ji nespoutáš Atticus (p)

Za mě dokonalá knížka ve všech směrech. Úžasné grafické zpracování a hlavně skvělá a procítěná poezie. Určitě doporučuju číst v ANGLIČTINĚ.

My sweet darling,
all these tears,
this hurt,
the pain in your hearth,
do not fight it anymore,
it is a gift, you see, to feel this much
and even through it's hard
it means you're alive
with each of these tearful breaths gasped
your soul awekens,
more alive in the pain
than you were in the numb,
you are coming back to me now, my love,
lucid in the darkness-
so cry aloud,
yell,
and fall,
and I will be here wainting
to catch you
when the waking up is done.

27.12.2018


Sůl moře Sůl moře Ruta Sepetys

Silná a dojemná knížka. Četla jsem ji dvakrát a v obou případech mě strašně dojala. Wilhelm Gustloff je katastrofa, o které by si měl každý přečíst. Ruta Sepetys tragédii dokázala úžasně podat a já se díky ní začala zajímat jak o tuto největší mořeplaveckou katastrofu, tak o Jantarovou komnatu. Tuto knihu (a další dvě knihy od Ruty Sepetys) rozhodně doporučuju.

16.09.2018 5 z 5


V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

Ruta Sepetys je moje nejoblíbenější autorka a tuhle knížku miluju. Mohla bych o ní donekonečna psát, ale napíšu jen, že je prostě dokonalá a rozhodně si ji přečtěte. (Jediné, co mě maliličko naštvalo, byl trochu useknutý konec.)

08.09.2018 5 z 5


Verum Verum Courtney Cole

Prosím? Nocte jsme četla minulý rok a byla to naprosto úžasná knížka! Ale tohle? Po konci nemám ponětí, co byla realita a co halucinace a vlastně ani nevím, kdo žije a kdo ne. Nudná kniha s extrémně chaotickým koncem. Doporučuji si přečíst pouze první díl a dál nepokračovat.

22.08.2018 2 z 5


Potrhaná křídla Potrhaná křídla Ruta Sepetys

Skvělá knížka! Rychle se četla, děj hezky plynul, já sama ji přečetla za dva dny. Hodně jsem si oblíbila Josie, Jesseho, Cokieho a taky Sadie. Willie byla podle mě jedna z nejzajímavějších postav, které znám. Určitě doporučuju!

18.07.2018 5 z 5