terezaki terezaki komentáře u knih

☰ menu

Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

(SPOILER) Tak jsem to přečetla. A nezlobte se na mě, ale když člověk ví, jak to dopadne už na 40. straně, pak to znamená jediné. Tento příběh už někdy četl.

Od první chvíle mi to přišlo jako pořádná slátanina. Na začátku zařazení do kvadrantů, co mi to jen připomíná, že by frakce? Boj o holý život s ostatními bojovníky, co by to mohlo jen být?

Postavy jsou napsané povrchně, většinou o nich nic nevíme. Neustále se autorka opakuje, aby nám připomněla, co napsala pár stránek zpět. Její neustále výkřiky Bohové nemůžou nechat jedno oko suché. A sexuální scény jsou tak žhavé, že jsem je ke konci knihy přeskakovala. Že to dopadne jak to dopadne musí dojít každému čtenáři, který už nějakou Young adult knihu přečetl. A čemu absolutně nerozumím, tak to je ta reklama, která kolem toho byla.

Naštěstí pro mě jsem za knihu utratila pouhých 20 Kč, když jsem si ji vypůjčila z knihovny. A strávila u ní jen jeden den.

Rozhodně nedoporučuji číst nikomu, kdo má rád vývoj postav, hezky napsané dialogy a svět vykreslený do velkých detailů. Protože nic z toho zde nenajdete.
Ale pokud si chcete přečíst o "zručném pohybu jeho jazyka", pak je to rozhodně kniha pro vás.

08.04.2024 1 z 5


Milénium 1–3 (box) Milénium 1–3 (box) Stieg Larsson

Znáte ten pocit, kdyz vezmete do ruky knihu a vůbec vás neosloví? I s první knihou této série se vám to může stát. Když se vám podaří prokousat se prvními 36 stranami, pak se chytíte do pasti, ze které není cesty zpět a budete číst a číst. Celá série je tak skvělá, že knihu/y nebudete chtít odložit. Místo knihy radši odložíte oslavu své kamarádky, vaření chutné krmě a odcházet na záchod budete s knihou v ruce. Takže pokud nemáte dostatek času, přesuňte čtení na dobu dovolené a vysvětlete své drahé polovičce, že s vámi nebude pár dni řeč. Rozhodně stojí za přečtení.

15.01.2019 5 z 5


3x Jason Bourne 3x Jason Bourne Robert Ludlum

Jsem trochu lenošná a nechce se mi psát hodnocení 3x. Agent s instinkty zabijáka se rozhodně vyplatí přečíst. I když jsou knihy tlusté, nenechte se odradit. Pokud jste viděli film a líbil se vám, pak rozhodně nad knihou neváhejte, protože knihy jsou jeste lepší než film. A za mě filmy byly skvělé.

15.01.2019 5 z 5


Zaklínač – komplet 8 knih Zaklínač – komplet 8 knih Andrzej Sapkowski

S Geraldem jsem se seznámila , když mi bylo 12. Nerozuměla jsem mu všechno, ale líbil se mi. Možná to bylo tím, že jsem ho četla v originále (neměli jsme ho v knihovně česky). Pak jsem se k němu několikrát vrátila. A nikdy těchto setkání nebudu litovat. Vracím se k němu stále, i když dnes už spíš v mluvené podobě, protože na čtení nemám tolik času, kolik bych chtěla mít. Pokud váháte, jestli stojí za to knihy pana Sapkowského přečíst, pak mé doporučení zní: "Rozhodně ano"!

15.01.2019 5 z 5


Brisingr Brisingr Christopher Paolini

Přichází velké bitvy. A zvítězit může pouze jedna strana. Držím palce, aby zvítězila strana dobra. A jak to ve skutecnosti je? To si budete muset přečíst vážený čtenáři sám.

15.01.2019 5 z 5


Inheritance Inheritance Christopher Paolini

Celá kniha je skvělá. Člověk má pocit, že to bude opravdu skvostné zakončení celé série a pak přijde konec knihy. A mě se vybaví jediná myšlenka, kterou po dočtení knihy mám a to je: Cože? Knihu jsem přečetla (poslechla si) opravdu hodně krát. Ale ten pocit neukončenosti stále přetrvává. Ale celá série je skvělá a i to zakončení se dá odpustit.

15.01.2019 5 z 5


Eldest Eldest Christopher Paolini

Dva příběhy, které se odehrávají nezávisle na sobě. Propracovaná kniha, kde se seznamujeme s našimi hrdiny více a těšíme se z každého jejich úspěchu. Určitě stojí za přečtení.

15.01.2019 5 z 5


Eragon Eragon Christopher Paolini

Mám tuto knihu opravdu ráda. Je v ní vše, co mám u takových knih ráda . Kouzla, napětí, zvraty a postavy, které se neustále vyvíjejí. K této knížce se vracím, i když dneska uz spíš v audioverzi.

15.01.2019 5 z 5


Královna ohně Královna ohně Anthony Ryan

Tento komentář píšu asi půl roku po přečtení této knihy. A bohužel musím říct, že jsem spostu událostí z knihy zapomněla. A vlastne si nemůžu úplně vybavit, jak kniha skončila. Velka škoda, toto se mi naposledy stalo při čtení Inheritance. Obrovský potenciál, který zůstává nevyužitý.

15.01.2019 2 z 5


Pán věže Pán věže Anthony Ryan

Sledujeme dále vývoj postav, se kterými jsme se seznámili v prvním díle a přibudou nám další postavy. Čtivé, napínavé a za me jedno z nejlepších fantasy posledních let.

15.01.2019 5 z 5


Píseň krve Píseň krve Anthony Ryan

Začnete ji číst a nebudete se moci odtrhnout. Tak skvělá tato kniha je. Pokud na čtení nemáte prostor, pak doporučuji audioknihu, která je skvěle namluvená. Nebudete chtít přestat poslouchat.

15.01.2019 5 z 5


Hobit (alebo Cesta tam a späť) Hobit (alebo Cesta tam a späť) J. R. R. Tolkien

Budete je milovat, budou vám lézt na nervy. Nejspíš je budete proklínat, ale hlavně je budete mít hrozně moc rádi. A o kom píšu? No přeci o hlavních hrdinech, kteří vás budou bavit po celou dobu čtení této fantastické knížky.

15.01.2019 5 z 5


Silmarillion Silmarillion J. R. R. Tolkien

Dovolím si napsat, že zde nejde o beletrii jako takovou. Je to spíše encyklopedie, ve které se dozvíte vše o historii Středozemě. Výborně napsaná, ale rozhodně ne jednoduchá četba.

15.01.2019 5 z 5


Návrat krále Návrat krále J. R. R. Tolkien

Vyhraje dobro nad zlem? Nechte se překvapit. Skvělé zakončení této trilogie.

15.01.2019 5 z 5


Dvě věže Dvě věže J. R. R. Tolkien

Můžete se při čtení ztrácet, ale věřím že se vždy zase najdete. Skvělá kniha o velmi těžkém období nejen historie Středozemě.

15.01.2019 5 z 5


Společenstvo Prstenu Společenstvo Prstenu J. R. R. Tolkien

Bitva dobra se zlem, kde si nemůžete být jistí kdo zvítězí. Tato kniha patří mezi fantasy klasiky a nestačí ji přečíst pouze jednou.

15.01.2019 5 z 5


Harry Potter a relikvie smrti Harry Potter a relikvie smrti J. K. Rowling (p)

Pokud vám vše nebude dávat smysl, pak je potřeba se vrátit na začátek. Dokonalé finále skvělé série. A nezapomeňte, že není na světě nic důležitější než přátelé a rodina.

15.01.2019 5 z 5


Harry Potter a princ dvojí krve Harry Potter a princ dvojí krve J. K. Rowling (p)

Napětí, láska, kouzla a přátelství. To vše v této knize najdete. Zlo nabírá na síle a i přesto vás tato kniha dokáže rozesmát i rozplakat. Je kouzelná a nezapomeňte si všímat při čtení všech detailů. Můžou se vám ještě hodit.

15.01.2019 5 z 5


Harry Potter a Fénixův řád Harry Potter a Fénixův řád J. K. Rowling (p)

S hrdiny nám začíná mlátit puberta. A hlavní hrdina se nám nemusí zamlouvat. I přesto na konci knihy bude všechno vysvětleno a možná některým i slzička ukápne.

15.01.2019 5 z 5


Harry Potter a Ohnivý pohár Harry Potter a Ohnivý pohár J. K. Rowling (p)

Hrdinové nám dospivají a svět se mění. Nejen k lepšímu. Zlo sílí a my se můžeme vydat opět do světa čar a kouzel. Připravte se na napětí a pasáže, které vám neumožní zamhouřit oka.

15.01.2019 5 z 5