T800 T800 komentáře u knih

☰ menu

Kruté stroje Kruté stroje Ondřej S. Nečas (p)

Tak tohle se mi opět líbilo. Zatím je snad každý příběh lepší, než ten před ním. Jen tak dál.

09.04.2024 5 z 5


Město mrtvých Město mrtvých Jiří Pavlovský

Zajímavý druhý příběh z tohoto světa. Je to snad dokonce živější než předcházející příběh. To "živější" berte z rozumem.

09.04.2024 5 z 5


Magie pro každého Magie pro každého Jiří Pavlovský

Na tuto sérii jsem narazil již dříve, ale stále jsem nějak neměl chuť se do ní pustit. Teď dozrál čas. Nelituju. Čtveřice vyšetřovatelů je tajemnější než samotné vyšetřování, trocha humoru, akce i napětí. Vše je dovedně uspořádané, má to styl a příběh se rychle čte. A magie je tu pro každého, kdo má rád podobné příběhy.

18.06.2023 5 z 5


Holýma rukama Holýma rukama Miroslav Žamboch

Malá, ale přeci jenom silná povídka. Ten finální soubouj ,to je strašná síla. Je vidět, že pan Žamboch prostě umí.

28.01.2023 5 z 5


Armáda Armáda Miroslav Žamboch

Ikdyž by se dalo polemizovbat, zda pan Žamboch lajdá a píše spíš pro povinnost, aby něco vykázal, zdá se, že tento Bakly se po pomalejším začátku absolutně dramaticky rozjede. Doslova jsem hltal slova, drsné střety, sem tam i nějaký ten humor a hlavně klid a spokojennost hlavního hrdiny být prostě a jasně Baklym.

19.06.2022 5 z 5


Agent s cejchem smrti Agent s cejchem smrti Libor Machala

Machala? Kdo to je? Myslím si, že to hodně pokazil. Vůbec se mi to nelíbilo.

21.05.2022 1 z 5


Válka světů Válka světů Miroslav Žamboch

Mám pocit, že série X-Hawk je lépe rozjetá naž JFK. Ale asi je to hlavně tím, že tohle je jen třetí díl a spisovatelé zůčastněný si dávají více záležet. Rozhodně perfektní dobrodružství.

11.04.2022 5 z 5


Zpěv lamie Zpěv lamie Jan Hlávka

Jeden z těch velmi povedených příběhů. Jan Hlávka prostě umí.

13.03.2022 5 z 5


Hitman Hitman Miroslav Žamboch

Mám pocit, že tady už se vaří jen z čisté vody. Žádné nové nápady, ani překvapení.
Nneí to sice špatné, jede to v rytmu JFK a proto jsem od toho ani víc neočekával. Ikdyž jisté zklamání je na místě.

08.01.2022 3 z 5


Konec projektu Gotteskämpfer Konec projektu Gotteskämpfer Petr Totek

Zatím poslední JFK, který vás obsahem moc nepřesvědčí, že by to mohlo být lepší. Už asi nikdy se spoluspisovatelé, zajkladatelé a tvůrci této vynikající České série nedostanou na tu prvotvní velmi vysokou úroveň. Bohuže, je mi líto, ale další pouhopouhý průměr.

29.11.2021 3 z 5


Smrt v záři neonů Smrt v záři neonů Libor Machala

Po tom, jak to pěkně upadá, je tohle celkem podařený příběh. Rozhodně jsem si ho užíval víc něž několik předchozích.

21.08.2021 4 z 5


Město mrtvých II Město mrtvých II Miroslav Žamboch

Nebylo to ono. Čekal jsem, že dvojka předčí jedničku, ale je to spíš naopak. Věřím však, že je to šité v rychlosti, protože se asi už další spisovatelé nemají k tomu, psát další příběhy. Ostatně jeden z otců zakladatelů (Procházka) už to vzdal 21 dílem, čímž naznačil, že by měl být konec. Ale i tak někteří píší automaticky a čtenáři, zvyklí na lepší příběhy stále doufají.....

04.07.2021 4 z 5


Město mrtvých I. Město mrtvých I. Miroslav Žamboch

Pan Žamboch se moc a moc snaží dostat sérii opět do výsluní. Jenže moc spisovatelů a asi i rychlejší nároky, neumožňují propracování příběhů. Tak že zatím, co ostatní příběhy skomírají je ti ještě záchvěv naděje. Město mrtvých je toho důkazem.

04.07.2021 4 z 5


Amanda Amanda Kristýna Sněgoňová

Amanda se mi jevý jako lepší než Thummel, ale problém paní spisovatelky čpí v tom, že se nejedná o její vlastní styl psaní. Místo toho se snaží v zájmu zachování kontinuity, psát stylem Kotleta. Kurva jí sice jde, ale linie příběhu je předvídatelná a tak ztrácí spousty napětí.

28.05.2021 3 z 5


Operace Thümmel Operace Thümmel František Kotleta (p)

Trvalo mi to strašně dlouho. A je to dáno hlavně tím, že mě to zrovna moc nebavilo. Jakoby se pan Kotleta snažil být ještě sprostší, než jsme věděli, a možná se snažil o jakousi space-akční jízdu, ale všechno to vypadá až moc uměle. Pryč jsou časy Alláhova hněvu a Hustého nářezu. Tam to vzniklo a tam to taky zůstalo. Ostatní příběhy už prostě klesají. Nemá to vtip ani pořádný náboj. Všechno se jen opakuje a už to není ani vtipné.

04.05.2021 2 z 5


Horká půda Horká půda Václava Molcarová

Od paní Molcarové jsem nikdy nic nečetl ba ani neviděl žádnou knihu. Tímto počinem v sérii JFK si mě rozhodně nezískala. Příběh je slabí, postrádá tu správnou akci, i napětí. Lehký průměr.

20.03.2021 3 z 5


Soudný den Soudný den Jan Urban

Finále bylo tedy hektické, to se nedá zapřít. Mám však pocit, že ačkoliv celá série byla povedená, na konec příběhy zapomenu. Už teď se mi ztrácí v paměti, kdo zemřel, kdo zůstal a jak k tomu finále došlo. Ale nevadí, přesto je to celé čtivé, vtipné a pohodové. Určitě všechny knihy ze série doporučuji.

08.02.2021 4 z 5


Rumcajs se vrací III. Rumcajs se vrací III. Michal Opitz

Naprostý masakr. Kde je sakra nějakej režisér, co by si troufl tuto úžasnou trilogii natočit?!?!
I když, možná, kreslená verze by nabyla taky na škodu.
Strašně jsem se smál, když Rumcajs vyrazil na Vetřelece ve zbroji s plně nabitou bambitkou...ju, super jízda.

24.10.2020 5 z 5


Rumcajs se vrací II. Rumcajs se vrací II. Michal Opitz

Tady snad není co řešit. Pan Opitz v nás probudil patrioty a já vyrazil chránit Řáholec i Jičín a vůbec mě nenapadlo, že tam můžu být roztrhán Vetřelci.

24.10.2020 5 z 5


Rumcajs se vrací I. Rumcajs se vrací I. Michal Opitz

Velmi zajímavý projekt. Nejdříve jsem pojal podezření na nějaký podvod a mazanici, ale po rozbalení v počítači jsem jen čuměl. To je prostě nádhera. Taková nostalgická vzpomínka křížená novodobým Vetřelčím tématem. Doslova jsem obrázky hltal. A příběh samotný má logiku. Trochu bych to přirovnal k příběhu Vetřelci vs. Predátoři. Jen se to neodehrává v USA, ale u nás v Řáholci.

25.09.2020 5 z 5