Město mrtvých

Město mrtvých https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/138152/bmid_mesto-mrtvych-E7r-138152.jpg 4 255 44

Kladivo na čaroděje série

< 2. díl >

Druhý díl unikátního seriálu, na němž se podílejí špičky současné tuzemské fantastiky. Pokud bojujete s někým, kdo je mocnější a silnější než vy, máte jediný způsob, jak ho přesvědčit, aby vás nezabíjel. Pomocí starého dobrého vydírání. Jenže jediný trumf, který může Felix Jonáš sehnat, jediná věc, která mu může zachránit život, leží pohřbená v zemi. Na útulném malém hřbitově ve městě, které se až příliš drží stranou veškerého ruchu. Ve městě, které nemá moc rádo nezvané návštěvy. Zvláště ne ty, které se toulají kolem hřbitova.... celý text

Přidat komentář

T800
09.04.2024 5 z 5

Zajímavý druhý příběh z tohoto světa. Je to snad dokonce živější než předcházející příběh. To "živější" berte z rozumem.

Sitth
14.10.2023 3 z 5

Druhý díl série Kladiva na čaroděje a zase zábava. Sice už to nemá takovou myšlenku (i když nevím, zda se dá o prvním díle říct, že tam nějaká extra myšlenka byla, zas z toho nedělejme Asimova), a je to de facto celou knihu maximální rubačka, ale je tam sem tam inteligentní humor a proto já odpůrce těchto smash and slash knih si rád seženu další díl. Dávám 4/6, ale slabší 4 je to pane, slabší.


Micho86
07.08.2023 5 z 5

Další parádní knížka, nepřestala mě bavit ani na chvilku, ani v tomto případě autor nevynechal příležitost zařadit do děje nějaké další magory, jen jsem ze začátku nečekala, že město, ve kterém se děj druhého dílu odehrává, je až takový blázinec.
Mám ráda, když mě autor něčím zaskočí, a jednotlivé části série jsou sice krátké, zato velmi intenzivní a nálož napětí, srandy a překvapení tak musí bezvýhradně přijít a zase odfičet jako živelná pohroma, no vážně, už dlouho jsem nebyla z nějaké knižní série takhle hotová, nemůžu se dočkat dalších dílů.

protokol
22.10.2022 1 z 5

oproti 1 knihy bola táto kniha strašna blbosť.

Poeta.kno
27.06.2022 3 z 5

Druhý díl je kvalitou stejný jako prví. Příběh má dobře promyšlený a nic mi v něm nechybí

lazarus
09.04.2021 5 z 5

Povedené pokračování v naprosto stejném duchu jako první díl. Trochu epičtější, ale to je spíše tím, že Magie pro každého byla spíše seznámením s hlavními geroji zřejmě

Ingenír
07.03.2021 4 z 5

Pan Pavloský prostě umí. Příběh má akci, jiskru, napětí a celkem povedený konec.

Corso
20.08.2020 4 z 5

Uz som po prvej knizke vedel do coho idem. Rachanda:) Priamo nadvazuje na predosly diel takze je dost dobre zacat...vsak viete. Obalka ako z reklamy na Doom. A vo vnutri pekna akcia a kopec humoru a sarkazmu. Aj by som to rad videl ako film.

Michaeles
19.07.2020 5 z 5

Pecka!

Mirin1349
10.12.2019 5 z 5

Jiří Pavlovský je bůh. Ne vážně, s láskou vzpomínám na jeho recenze v PlayStation Magazínu, které jsem četla ne jednou, ne dvakrát, ale tak bambilionkrát. Tak nějak jsem tajně doufala, že podobně laděné budou i jeho knihy. A štěstěna ke mně byla milostivá. Tohle bylo tak bombastické čtení! Byla to taková bláznivina, která se opravdu četla jedním dechem (ano určitě i díky krátkému rozsahu). Autor je mistrem absurdních situací, vtipných přirovnání a odkazů. To se nedá popsat, musíte si to přečíst. A jestli kolegové čtenáři píší, že první díl je ještě lepší, tak jdu co nejdříve napravit svou chybu a vrátit se k prvnímu dílu.

boucner
07.06.2019 5 z 5

Výborné, jen tak dál!

Charlie119
02.06.2019 5 z 5

Opět podobně kvalitní, četlo se to "samo"

kure91
30.05.2019 5 z 5

Tož tohle mě hodně bavilo a bylo to jízda od začátku do konce. Děj začíná de facto tam, kde první Kladivo končí a ve druhém dílu v podstatě sledujeme jednu hustou noc, kdy se Pražáci vydávají na víkend na venkov (ehm, omlouvám se Chonětínu, jednomu z prvních měst v kraji) a jak už to tak bývá, Cajzli naruší vesnickou pohodu a všechny zajeté pořádky zničí. Děj odsýpá jedna báseň, opět nechybí hromada živých mrtvých, mrtvých mrtvých i definitivně mrtvých mrtvých. No a pak je tu boj se Žluťákem. A tuna hlášek, tak si tu pár odložím.
------
Dveře se rozlétly a z domku na zahradní náčiní se vyřítil Vincenc, v jedné ruce držel srp a v druhé kladivo. Vypadal jako zešílevší komunista.
--------------
Vincenc ho praštil do ramene a ukázal stranou. Z podlouhé prouby vedoucí ze zásobníku se začal sypat rudočerný humus. "Tohle je nejlepší den mého života!" řval Vincenc. Felix se jen usmál a čekal, až se to všechno podělá. V té chvíli se kombajn zasekl. Řev motoru a skřípění kovu přehlušil všechno v okolí. Vodopád masa vyschl.

nefernefer
14.05.2019 4 z 5

„Háá!“ Zařval nadšeně Vincenc a provedl kop s otočkou. Ukopnutá hlava jen těsně minula tu Felixovu a dopadla do řádky mezi hroby. „Gól!“

Jasně že to není bůhvíjaké veledílo, ale já poté, co jsem nechala vybublat na povrch svou úchylnou stránku bažící po zvrhlém černočerném humoru, si nad podobnými dílky parádně vyčistím hlavu. Neřeším, nepřepínám, jen se nechám unášet a královsky se u toho bavím.
Druhý díl přímo navazuje na první, a ačkoli se naše magické komando vlastně celou dobu nehne z jednoho zapadákova, nenudí. Přečteno za jeden večer a určitě se pustím i do pokračování, protože mě celkem zajímá, jak se s rozehranou partií popasuje jiný autor. :o)

lynxir
11.04.2019 4 z 5

Stejně jako u prvního dílu jde o neskutečnou, leč skvělou prdlotinu. Svérázná oddechovka, ale ohromně zábavná a z hlediska jazykového a stylistického ji autor opatřil bizarním ostřím vybroušeným opravdu do tenka!

Radovan_R
29.11.2018 3 z 5

Nebylo to špatné, ale protože první díl jsem četl skoro před půl rokem, trochu jsem se ze začátku ztrácel. První díl se mi líbil víc, tento byl víc řezničina, ale i tak jsem se pobavil. Krev a kusy masa lítají vzduchem skoro jak v Kotletových knihách, zde to ale působí tak nějak uvěřitelněji. Skoro jsem litoval, že je kniha tak tenká, vydržela jen dva večery a to jen proto, že ráno se musí do práce.

trudoš
13.11.2018 5 z 5

„Nikdy neřeknu ne plánu, ve kterém figuruje spousta výbušnin.“
Felix, Klaudie, Walter i Vincenc možná nejsou úplně normální, ale to je v našem současném světě poměrně běžné. Důležité je, že i když svým jednáním sem tam způsobí nějakou tu katastrofu, motivace mají primárně kladné. Jejich pochybná detektivní kancelář dostává nejhorší možné zakázky, kterých by se jiní nedotkli ani násadou od koštěte. A oni ty problémy skutečně řeší. Lépe řečeno zašlapou je do země. Když to nepomůže, šlapou po nich prostě tak dlouho, dokud konečně nezdechnou.
Průvodním znakem druhého dílu je jeho nepředvídatelnost. I když přímo navazuje na jedničku, rozvržením zápletky se od ní zcela odlišuje. Na nějaké vyšetřování tentokrát Jiří Pavlovský rezignoval, a důležitější se pro něj stává pustit žilou co největšímu počtu zombíků. Pozadu přitom nezůstává ve zběsilých akčních scénách, ani v silně nekorektním humoru, který je pro jeho tvorbu příznačný. Kulisy malebné české vesničky tomu pak dodávají makabrózní šmrnc.

Etule
29.05.2018 4 z 5

O něco slabší než předchozí díl, ale přesto mě bavil. Oblíbila jsem si tuhle partičku, četlo se to rychle a lehce. Opět jsem se ze srdce zasmála. Vzhledem k útlosti knihy to byla taková jednohubka.

Vlk.kh
17.01.2018 4 z 5

Malinko slabší, než předchozí díl, ovšem stále dobré a příběh mi přijde docela originální. Mám nakoupeno pár dalších dílů, tak jsem zvědav, jak se s touhle partičkou popasují jiní autoři.

jarynek
12.12.2017 5 z 5

Jednička nastavila laťku vysoko a naštěstí dvojka úroveň udržela. Opět kupa hlášek, odkazů a mrtvých servírovaných na všechny způsoby. A mrtví se nám ještě rozdělují na mrtvé, živé mrtvé a mrtvé mrtvé:) Oproti jedničce, která naznačila několik linií, po nichž by se děj mohl vydat, je dvojka mnohem přímočařejší, děj plyne bez větších odboček a celý se odehrává v jednom městečku, na jeho hřbitově a okolí. Každopádně na mne tato magie Felixe a jeho party funguje:).

Štítky knihy

magie česká fantasy

Autorovy další knížky

Jiří Pavlovský
česká, 1968
2012  83%Magie pro každého
2018  87%O krok před peklem
2012  84%Město mrtvých
2013  85%Výtah do pekla
2016  87%Kladivo na démony

Kniha Město mrtvých je v

Právě čtených2x
Přečtených361x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených15x
Knihotéce172x
Chystám se číst26x
Chci si koupit10x