Rumcajs se vrací III.

Rumcajs se vrací III. https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/442070/bmid_rumcajs-se-vraci-iii-MSe-442070.jpg 5 21 13

Rumcajs se vrací série

< 3. díl

Manka umřela, dospělý Cipísek s rodinou starostuje v Jičíně a Rumcajs zůstal na stará kolena v Řáholci sám. Když doprostřed lesa dopadne neznámý objekt, bude ale muset rychle oprášit svoje loupežnické náčiní, aby uspěl v boji s novým nebezpečným nepřítelem - Vetřelcem z vesmíru.

Přidat komentář

Criosphinxx
19.05.2022 5 z 5

Drama až do konce a plné akce! Krásné zakončení a nemám slov, tohle jsem si prostě maximálně užil:D Rumcajs je hroznej “bad ass”:D A ty obálky těch ostatních pohádek jsou prostě geniální:) Výbornej projekt. Škoda, že to nevlastním jako klasický sešitový formát!:( Ale moc dobré, fakticky!

T800
24.10.2020 5 z 5

Naprostý masakr. Kde je sakra nějakej režisér, co by si troufl tuto úžasnou trilogii natočit?!?!
I když, možná, kreslená verze by nabyla taky na škodu.
Strašně jsem se smál, když Rumcajs vyrazil na Vetřelece ve zbroji s plně nabitou bambitkou...ju, super jízda.


ShamanElder
11.09.2020 5 z 5

Geniální dílko je ve finále a možná se vrátí i Rumcajs. Rozhodně to Vetřelci nečekají - útok přijde brzy. Možná až z Hradce, ale nepůjde to tak hladce. Krásně zakončeno. Bude další?

Predator666
15.08.2020 5 z 5

Bomna! Naprosto geniální vyvrcholení. Když se vlastně Rumcajs promění v skoro Predátora, málem jsem se udělal. Sakra tohle by chtělo víc rozvinout a vytvořit delší sérii. Zatím však musí stačit jen tyto tři sešity, které se vlastně nedají sehnat. Myslím, že si je nechám vytisknout na vlastní náklady. Mám rád papír. Tuhle trilogii rozhodně doporučuji.

3DD!3
29.05.2020 5 z 5

Dramatické finále popisující události, které se staly v Jičínském lese Řáholci, kam na konci 19 století spadla mimozemská loď obtěžkaná třemi vetřelčími vajíčky. Rumcajs konečně vytahuje zbroj jednoho z Predátorů a pouští se do finálního souboje se škodnou v jeho lese, ale nejpodlejší nepřítel není zvíře... je to člověk.

jarynek
29.05.2020 5 z 5

My, co jsme na Rumcajsovi a na dalších postavách z reklam vyrůstali (a v mládí pak i s Vetřelci a Predátory), máme pro tyto hrdiny zvláštní slabost, takže s nimi moc rádi prožíváme všechna možná i nemožná dobrodružství. Pro mne je to návrat ke kořenům v plné palbě žaludů.

tatjana1737
27.05.2020

"(...) udělám všechno proto, aby v Řáholci přestala řádit škodná nadobro!"

"Žer to!"

Musím říct, že jsem byla napnutá jak šráky, jak to bylo plné zvratů! Kdykoli člověk zadoufal, autor jeho naděje zadupal do prachu (bažiny), aby je vzápětí opět rozdmýchal a znovu zhasil.

"Šmejde.
Vrátíš se odkud jsi přišel.
Do pekel!"

"Pak si pokecáme. Teď ale do Kopidlna k doktorovi! Rychle!"

Opět mne dostaly "reklamy" na další komiksy, Krakonoše bych si přečetla taky. Na konci, kdy Cipísek převzal nejen otcovo pomyslné žezlo, ale i jeho outfit, jsem zamáčkla slzu v oku. První grafické návrhy komiksu by měly být zarámovány a vyvěšeny na čestné místo. Škoda jen, že Manky nebylo.

Gordonlord
26.05.2020 5 z 5

Postupně gradující příběh z minulých sešitů se dostal do bodu, kdy už ve vyprávění prostě nešlo jít jinam : Rumcajs vs. Alien - finální souboj.

Jsem nesmírně rád, že autor tuhle - svým způsobem - "slepou uličku" pojal tím nejlepším možným způsobem. Čili žádná snaha o nesmírnou originalitu za každou cenu, alternativní přístup, nebo podobná blbost, která by místo očekávaného finále pulzujícího adrenalinem, ke kterému dosud comics krásně cválal, vrhla čtenáře do víru studené sprchy.

Místo toho tam narval tunu všeho toho klišé, které na vyvrcholení příběhů o našich milovaných akčních hrdinech všichni tak zbožňujeme !
Protože co je "klišé" ? - nadužívaný prvek. A proč je ten prvek nadužívaný ? - protože dobře funguje. A díky čemu dobře funguje ? - Přesně díky tomu, čeho má Michal Opitz vrchovatě a co by měl mít každý umělec, pouštějící se do podobného projektu : Neuvěřitelné klukovské nadšení, vědomí, že si plní svůj sen, velký fanouškovský zápal do příběhů legendárních bojovníků, kteří se na stará kolena musí pustit do "ještě jedné mise", bezpochyby a očividně obrovský cit, vřelý vztah a úctu k předloze jak Rumcajse, tak Aliena a hlavně spoustu skvělých nápadů, kterými ono "klišé" vypíchl na vrchol zábavnosti a zpracoval ho tak, že přímo trhá koule !

Kresba i příběh jsou plné detailů, odkazujících na děj starých večerníčků a svoji formou skutečně dělají čest předloze. I přes vcelku předvídatelné finále se dočkáte několika zvratů. Nápady zde srší kadencí rotačního žaludometu. A myslím, že i Rambo by se od Rumcajse naučil pár triků ! Ale hlavně - scénář je tak silný a pečlivě vymyšlený, že by obstál sám o sobě, aniž by postavičku osvědčeného Rumcajse potřeboval.

To, co jsem po dočtení prožíval, se mi stává málokdy, ale ten pocit, že máte za sebou poslední stránku skutečně geniálního díla, je vážně k nezaplacení ! Jestli je tedy někdo hoden odkazu Václava Čtvrtka, je to rozhodně Michal Opitz !

Legenda jičínského loupežníka tedy po dlouhých dekádách konečně dostala skutečně silný a důstojný příběh, který nejen oživil krásnou nostalgii mého dětství, ale dostál i očekávání, které sebou přinesl věk dospělosti. A o to je návrat do lesa Řáholce krásnější.

Terva
19.05.2020 5 z 5

Řekla bys (Manko),
že jsem starej blázen,
ale já to musím zkusit.
A tady pic
kozu do vazu.

Veškerá ta kresba je nádherná, čistá a i když je to vážné téma, kde je hodně mrtvých, je kresba vlastně veselá. Ale tady, u třetího Návratu je fascinující úvodní strana komiksu. Ty vetřelčí zuby v Řáholci jsou prostě fascinující. Takhle má vypadat pořádná komiksová kresba ke krvavému příběhu. Jednoduchá, ale přeci mrazivá. Zuby však vyhnali obyvatele Jičína do exilu. Kopidlno se jich ujalo, ale nebezpečí hrozí i tam. Pomůže Hradec králové?

Citát: Každopádně potřebujeme ještě víc vojáků a munice.

Úžasný je, když Rumcajs klade pasti na vetřelce. Ta scéna, jak mu v noci na to svítí ty světlušky – sakra, já se málem rozbrečel. To je tak dojemná scéna! A pak přijde závěrečná akční napínavá honička. No, páni, já vám měl strach. Krve by se ve mně nedořezal. A absolutní konec – tu už jsem byl v sedmém nebi. Paráda – akce jak má být. Ať žije Rumcajs!

Malá ochutnávka:
Starosta Kopidlna: Cipísku, s tou havětí v Řáholci... ...myslím, že bychom měli požádat o pomoc vojsko z Hradce králové.
Starosta Jičína: Dobrý nápad. Hradec králové je moc fajn město.
Starosta Kopidlna: A co Rumcajs? Zůstal v Jičíně?

Naprosto úžasná reklama a perfektní kresba je na téma: Jak se Krakonoš nasral – bomba! Je dobré, když se najde někdo, kdo nemá omezení a své příběhy prostě vypráví, tak, jak by to možná nikdo jiný ani nečekal. Rumcajs return #1 až #3 je skvělou zábavou a akční jízdou se spoustou známých tváří, prostředí a hlavně se to odehrává v Čechách. Konečně ty potvory dorazily i k nám. Že jo pane H .R. Giger.

Citát: V Hradci králové by chtěl žít každý. I grázl...

trudoš
18.05.2020 5 z 5

„Já nejsem... ...žádnej hajnej! Já jsem Rumcajs!“
Spanilá jízda lesem Řáholcem vrcholí. Pohádkový superhrdina čelí vesmírnému šmejdu pouze pomocí kulí a žaludů, přičemž v sázce není nic menšího, než osud Jičína a přilehlých obcí. Michal Opitz již potřetí geniálním způsobem kombinuje kultovní sci-fi horor s neméně kultovním večerníčkem a výsledkem je nové epochální dobrodružství, jemuž není v českých luzích a hájích rovno. Nenechte se ovšem zmást všemi těmi veselými barvičkami. Autor, přestože se pohybuje v humorné rovině, nezapomíná na příběh, který má všechno, co správná literatura má mít – statečný boj se zlem nesmírným, nepěkné trable v rodině i nezbytná chvilka s rotačním žaludometem. Smekám klobouk před tvůrčím nadšením a hlavně ochotou dotáhnout tenhle nevýdělečný projekt do konce. A teď jdu číst celu ságu znovu, abych se jako dospělý vrátil zpátky do dětských let.
PS - Napříště bych vážně moc rád novou epizodu Krkonošských pohádek „Jak se Krakonoš nasral“ z pera Jiřího Gruse.

Voliarty
16.05.2020 4 z 5

Dočkali sme sa. Bolo to dlhé čakanie, až tak, že som na Rumcajsa proti Votrelcovi zabudol, ale oplatilo sa to aj tak. Finále je správne akčné a je z neho cítiť tú prevahu Votrelca a slabosť Rumcajsa. Ten sa ale nevzdáva a siaha na dno svojich síl. Bola to skvelá trilógia a dúfam, že nám Michal Opitz ešte niekedy v budúcnosti prinesie dačo podobne bizarné.

P.S.: Proste musím vyzdvihnúť Rumcajsa so žaluďometom. Ináč by tento komentár nebol kompletný.

Lenka.Vílka
13.05.2020 4 z 5

Já jsem Rumcajs, p%×o! Drž hubu a žer žaludy! Blbej to houlivůd, takhle to měli natočit!
Asi fakt taková blbost, až je to dobrý ;)

yaoiyuri
10.05.2020 5 z 5

S Predátorem a Vetřelci se (kromě jiných) utkali už i Batman a Superman, takže proč by emzáčtí hoši konečně nemohli zamířit i do českých luhů a hájů! Materiálu pro šílené crossovery má naše literární i filmová tvorba dostatek a Rumcajs je pro tohle ideální adept. Určitě si řeknete... Rumcajs vs. Vetřelec, to musí být nějaká blbost.

A jaká, panečku!

Nechápu, jak mi tenhle skvost mohl tři roky unikat. Všechny tři díly jsem slupla najednou a fakt to stálo za to. Doufám, že se někdy dočkáme i šíleností, na která nás v komiksu lákají "reklamy". Mým favoritem je Bob, Bobek a Boba. :D

Štítky knihy

české komiksy

Autorovy další knížky

Michal Opitz
česká, 1980
2017  88%Rumcajs se vrací I.
2020  94%Rumcajs se vrací III.
2018  92%Rumcajs se vrací II.
2019  67%Scratch Wars: Legenda Overcorneru

Kniha Rumcajs se vrací III. je v

Přečtených20x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených3x
Knihotéce4x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x