petraj30 petraj30 komentáře u knih

☰ menu

Manželova žena Manželova žena Jane Corry

Pocity z této knihy se ve mně střídaly jako na horské dráze. Začátek nudný, nezáživný, nic nového pod sluncem a postavy? Hrůza. A komu v takovém případě fandit?
V polovině se příběh zdárně rozjel. Bylo tu znát lehké napětí, ale stále jsem nedokázala říct, že by mě příběh chytil za srdce. Konec byl sice překvapivý, bohužel pro mě však ne. Zaujala jsem stoický postoj.
Nikdo mi k srdci nepřirostl, proto mi bylo celkem jedno, jak to s nimi dopadne.
A jestli jsem si z toho něco odnesla? Každý má svá tajemství, ale to víme přece všichni.
Kniha neurazí, nenadchne, ale určitě se k ní vracet nebudete.

26.04.2024 3 z 5


Jestřáb a holubice Jestřáb a holubice Virginia Henley

Vůbec jsem to nečekala, ale byl to velmi pěkný příběh. Má však nějaké to "ale".
Netušila jsem že je 16. století tak moderní a pokrokové. Dobrý pokus leč nevěrohodný. Určité pasáže mi brnkaly na nervy svým překladem. Mnohdy velmi kýčovitým a další a další nedostatky
Hlavní aktéři byli úžasní. Sára se mi velmi zamlouvala.
Konec knihy jako vždy až bolestně prodlužován. Něco přepsat, něco úplně vypustit a byla bych maximálně spokojená

22.04.2024 3 z 5


Tak to je, tak to bude Tak to je, tak to bude Sharon J. Bolton

Kniha se mi moc líbila, jen neměla takový spád jako minulé díly. Děj plynul velmi pozvolna i přesto, jaká zvěrstva se právě děla. Velmi napínavá byla poslední třetina knihy. Ani jsem od ní nemohla na chvíli odejít. A vrah mě vůbec nenapadl. Ani jsem nikoho po celou dobu nepodezřívala.
Velmi se těším na další knihy s Lacey a Markem. Snad budou vycházet častěji. Velmi často se řeší dost zajímavé a neobvyklé případy a snad i vztah mezi Markem a Lacey nabere na obrátkách

18.04.2024 4 z 5


Nesnáším tě Nesnáším tě Vi Keeland

Moc jsem se na tuhle knihu těšila, ale bohužel mě nijak nezaujala a nedojala. Ukamenujte mě!
Skoro 200 stran jsem čekala na vyřknutí celé podstaty této knihy. Ale žádný kýžený efekt mi to nepřineslo. Ovšem to, co ještě o pár stránek později přišlo pohřbilo všechny moje naděje, že se ke knize ještě vrátím. Velice se omlouvám všem čtenářkám a čtenářům, kterým se kniha líbila, ale působilo to jako parodie oproti ostatním knihám této podobné.
Je to samozřejmě škoda, protože se to opět velmi dobře četlo. Je mi to líto, ale zklamalo mě to.

15.04.2024 2 z 5


Dům na útesu Dům na útesu Rachel Abbott

Z počátku jsem byla z knihy rozčarovaná a moc mě nebavila, ale pak se to krásně rozjelo a nebylo k zastavení.
Spoiler.
Ani nevím proč, ale hodně mi to připomínalo knihu Zmizelá od Gillian Flynn. Věděla jsem, že Evie měla všech pět pohromadě celou dobu. Zbylo jen vyřešit otázku "proč to všechno". To bylo velké překvapení a konečná kapitola taky.
Nakonec musím napsat, že mě kniha velmi bavila, i když jsem s velkými obtížemi hledala alespoň náznak sympatické povahy. Ale k těmto knihám to patří.

11.04.2024 4 z 5


Na ostří nože Na ostří nože Julie James

Nebyl to špatný příběh, ale něco tomu zoufale chybělo. To, že jsem se zasmála nad jejich vtípky bylo fajn, ale na dlouhou dobu to nepomohlo. Právnické prostředí mě bavilo, ale ta omáčko okolo....
O postavách jsem se dozvěděla zoufale málo, to už jsem věděla víc o jejich rodině. Jendou mi to stačilo. Velmi jednoduchá romantika.

08.04.2024 2 z 5


Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Čekala jsem... ani vlastně nevím, co jsem čekala, ale tohle rozhodně ne. Nemůžu napsat, že bych se přímo nudila, ale nebylo to ono.
Celkem rychle se dalo poznat, kam příběh směřuje, protože všechny otázky, které se během vyšetřování objevily byly rázem zodpovězeny a ze všeho se dalo rychle odvodit, kdo je hlavní neznámá v rovnici podezřelých. Žádné překvapení, no možná jen poslední kapitola tak trochu vybočovala ze stereotypního rituálu, ale jinak to byl velmi předvídatelný příběh. Škoda, anotace zněla slibně.

04.04.2024 3 z 5


Hříšné dopisy Hříšné dopisy Vi Keeland

Připomnělo mi to jiný příběh, který jsem nedávno četla od stejné autorky, ale tento byl mnohem lepší.
Griffin tu byl vyobrazen jako naprosto ideální muž, skvělý pro každou, která jen mrkne. Zato Luca byla oříšek. Chápu, že to měla v životě těžké, ale poslední třetinu knihy všechno neuvěřitelně pitvala a nakonec jí pomohlo jen málo. Nedovedu si představit, že by něco takového potkalo mě, ani jak bych po tom reagovala, když každý člověk reaguje jinak....nicméně mě Luca svým chováním na konci trochu štvala, bylo to trochu zdlouhavé, ale když to vezmu kolem a kolem, tak se z toho potřebovala nějak vykecat.
Příběh rozhodně špatný nebyl. K dokonalosti mu ale moc neschází. V budoucnu se k němu ráda vrátím

01.04.2024 4 z 5


Dlouhá cesta domů Dlouhá cesta domů Louise Penny

Po delší době jsem vzala do ruky další díl z vesničky Three Pines a byla jsem opět spokojená. Tempo bylo možná ještě klidnější, než obvykle, ale s postupem stránek je tu znát i mírné napětí. Ovšem konec mě velmi nemile překvapil.
Možný spoiler.
Postavu Petera jsem měla svým způsobem ráda, ale taky mě dokázal zklamat. Nicméně pro mě představoval jeden z mála nesmrtelných a pevných bodů malé zapadlé vesničky. A i když by mohlo být na první pohled patrné, jak by probíhal jeho život dál po skončení této eskapády, nestane se tak. I slza ukápla a všechno mě moc mrzí. Zní to zvláštně, ale těším se na pokračování. Jsem zvědavá, jak bude jejich život ubíhat dál.

29.03.2024 4 z 5


Neblaze proslulý Neblaze proslulý Virginia Henley

Nebylo to vyloženě špatné čtení, ale taky žádná výhra. Historických prvků ty bylo mnohem méně než v minulém díle, tady převládala právě milostná linka.
Bohužel jsem dost často přeskakovala, některé pasáže byly zbytečně prodlužované a konec se vyloženě vlekl.
Druhý díl mi přišel barvitější.
Na tuto sérii v nejbližší době zapomenu.

25.03.2024 3 z 5


Cizí tvář Cizí tvář Linda S. Howington

Byla jsem překvapená poměrně nízkým hodnocením, proto jsem knihu do neurčita odkládala, ale byla skvělá.
Lizi se jednou probudí a zjistí, že kouká do cizí tváře. Začne pátrat na vlastní pěst a zjistí velmi zajímavé věci. Oba hrdinové se mi moc líbili, někdy jsem se i zasmála.
Nechybělo napětí od začátku do konce, ale nebála bych se konec ještě malinko přikořenit.
Líbilo se mi to a určitě se ke knize vrátím

20.03.2024 5 z 5


Bezectný Bezectný Virginia Henley

Bylo to poněkud delší čtení, ale mělo to hlavu a patu. Nebyla to čistě romance, ale zajímaly mě i historické události a politika.
Někdy to bylo sice zdlouhavé, když se řešily záležitosti kolem Jory, Guy se objevoval hlavně na začátku a na konci. Střed patřil politickým zájmům.
Byl to zajímavý příběh, není to žádné veledílo, ale byla jsem spokojená

18.03.2024 3 z 5


Volavka Volavka Sharon J. Bolton

Jednička se mi moc líbila, ale tohle?... Bohužel nemám dost hvězdiček.
Velmi depresivní příběh. Opět se setkáváme s Lacey a jejím nadřízeným Markem. Jak je vidět, ani jeden to nemá v hlavně úplně v pořádku.
Lacey je vyslána do Cambridge, aby vyšetřila zvýšený počet sebevražd. Tam se seznamuje s milou psycholožkou Evi a spolu s ní se pouští do šetření velmi zajímavého případu.
Možný spoiler.
Pachatele jsem neodhadla všechny, ale věděla jsem, kdo v tom určitě není namočený. To bylo až příliš okaté, aby to byla pravda. Ale jsem překvapená koncem. Hůř to skončit nemohlo, protože to vůbec neskončilo. Snad se dočkáme vysvětlení. I když pochybuji, že se dozvím vše, co nebylo řečeno. Protože nebylo řečeno vůbec nic. Ale na ty dva se těším, ale jak to mezi nimi dopadne, je taky ve hvězdách.
Byl to naprosto strhující příběh a moc se těším na další.

14.03.2024 5 z 5


Záhadná kráska Záhadná kráska Lisa Kleypas

Já jsem maximálně spokojená. Krásný příběh.
Ano, čím dál více zjišťuji, že začínám být náročným čtenářem a na všem hledám sebemenší chybičky, ale u této spisovatelky si to odpustím.
Oba hlavní hrdinové se mi moc líbili a i když všechny všechny situace, do kterých se dostávali, by nemusely být tak zdlouhavé, přesto to neztratilo svoje kouzlo.
Moc se mi to líbilo a v budoucnu se ke knize s radostí vrátím

11.03.2024 5 z 5


Už mě vidíš? Už mě vidíš? Sharon J. Bolton

Tohle mě dostalo. Bylo to úžasné. Sice jsem se občas ztrácela ve jménech a nevěděla, která bije, ale užila jsem si to.
Samozřejmě jsem měla problém s vrahem. Chvílemi jsem vinu házela na všechny, pak zase na někoho jiného, ovšem celkový závěr mě překvapil. To byla bomba, i když jsem si několikrát myslela, že to tak bude:-)
Moc se těším na další díly, protože první se mimořádně dobře povedl.

07.03.2024 5 z 5


Milá Bridget, chci tě Milá Bridget, chci tě Vi Keeland

Moc se omlouvám, ale půjdu částečně proti proudu. Co jsem čekala, to jsem přesně dostala. Pro mě kniha zapadala do rozmezí ,,neurazí, nenadchne." Nebyla jsem ničím překvapená. Začínám mít pocit, že všechny knihy jsou si čím dál podobnější, jen se děj odehrává v jiném prostředí. Pravdou zůstává, že se to výborně četlo, ale bohužel, za pár dní si na ni nevzpomenu.

04.03.2024 3 z 5


Prokletí Prokletí Lisa Jackson

Bohužel nedočteno. Vůbec jsem se nedokázala chytit. Možná to někdy zkusím znovu, ale teď jsem se jen trápila.

29.02.2024


Hell Boys Hell Boys M. T. Majar (p)

Tohle se moc nepovedlo. Nějak jsem se nedokázala na čtení soustředit ani když všemu dominovala linka s velkou dávkou násilí. Nezaujala mě ani erotická linka a popravdě ani moc nevěřím, že by hlavní hrdinové tvořili pár déle než je vůbec možné.
První díl se mi líbil víc a byl uvěřitelnější.

26.02.2024 2 z 5


V pasti lží V pasti lží B. A. Paris (p)

Byl to celkem krátký a velmi poutavý příběh. Ani jedna z postav se mi vůbec nelíbila. Psychicky labilní hrdinka a její neustálé zapomínání. Nebo to bylo jinak? Bylo to velmi průhledné, takže brzy nebylo co řešit. A i když mě pak už nic nepřekvapilo, přesto se to velmi dobře četlo a nemohla jsem knihu odložit. Pro mě to byl velmi netradiční příběh. Určitě si přečtu i další.

22.02.2024 4 z 5


Hot Boys Hot Boys M. T. Majar (p)

Byla jsem překvapená, protože to nebyla taková ptákovina, jak jsem čekala.
Jasně, poznají se a nejdřív se nenávidí a pak nemůžou opustit postel. Jedno velké průhledné klišé.
Spisovatelka se to snažila okořenit magorem, který rád ubližuje. Tady už to tak jednoznačně nevypadalo, nicméně jsem čekala podstatně delší vyřizování účtů.
Sečteno a podtrženo je to lepší průměr. Sem tam nějaký vtípek a trocha dramatu. Celkem jsem si to užila. Jdu na další díl.

19.02.2024 3 z 5