Luciska13 Luciska13 komentáře u knih

☰ menu

Scénář na lásku Scénář na lásku Annabel Monaghan

Milý příběh se skvělými hlavními hrdiny a originální zápletkou. Rozhodně stojí za přečtení.

25.04.2023 4 z 5


Půlnoční zátoka Půlnoční zátoka Nora Roberts

Knížka se příjemně četla a příběh mě zaujal. Trocha té duchařiny mi většinou nevadí, ale tentokrát byl na mě ten konec a zvrat nějak moc. Na jednu stranu přehnaný, na druhou stranu to na mě působilo nedotaženě, skoro až uspěchaně.

11.03.2023 3 z 5


Dokonalá Dokonalá Judith McNaught

Knížka je opravdu hezky napsaná a děj byl opravdu zajímavý a čtivý. Co ale knížce musím trochu vytknout, je fakt, že chvílemi mi už kniha přišla až zbytečně natahovaná a zdlouhavá. Když jsem si při dočítání vzpomněla na začátek knihy, měla jsem pocit, jako by to byl úplně jiný příběh, který jsem četla už opravdu dávno.

19.02.2023 4 z 5


Ztraceni v divočině Ztraceni v divočině Sandra Brown

Tato kniha patří mezi slabší knihy od autorky, které jsem četla. Samotná myšlenka byla skvělá, trochu mi připomínala knihu Hora mezi námi, se kterou byla v některých ohledech opravdu až děsivě podobná. Ovšem charaktery jednotlivých postav se za mě opravdu nevydařily, postupně mi na nervy lezli úplně všichni - Rusty, rozmazlená slečinka, která byla v divočině naprosto mimo, věčně náladový a mnohdy i bezdůvodně protivný Cooper, i když mít vedle sebe neschopnou Rusty, člověk se mu nemůže divit, a k známým a příbuzným po návratu se asi ani nemusím vyjadřovat... Škoda také, že autorka tak uspíšila jejich návrat do civilizace, uměla bych si představit další stovky stránek, na kterých by hlavní hrdinové bojovali s živly a nepřízní divočiny, což by nejspíš můj celkový dojem z knihy značně vylepšilo, vůbec pokud by tam byl i nějaký ten vývoj a změna v jejich charakterech.

05.02.2023 4 z 5


Sluneční drahokamy Sluneční drahokamy Nora Roberts

Příjemný příběh, který jsem z nějakého jiného i četla jedním dechem. "Duchařské" vložky mi teda připadala trochu moc, ale i s nimi se mi knížka líbila. Co mi ale přišlo už opravdu přes čáru bylo konečné dohadování o svatbě, to bylo naprosto zbytečné a pro mě opravdu nepochopitelné.

03.02.2023 4 z 5


Odražená střela Odražená střela Sandra Brown

Po delší době jsem se zase pustila do nějaké té knížky od S. Brown a musím říct, že jsem nadšená. Jeden čas mi už všechny její knížky přišly hodně podobné, ale tahle byla úplně jiná. Dokonce bych řekla, že byla podrobnější, detailněji rozpracovaná a obsahovala hned několik zvratů, které mnohdy byly opravdu nečekané.

29.01.2023 5 z 5


Posedlost Posedlost J. R. Ward (p)

Tak tuto knížku jsem přečetla jedním dechem. Příběh měl rychlý nástup a stejným tempem také ubíhal. No a na závěr celkem nečekaný zvrat. Toto byla první kniha od autorky, co jsem četla a rozhodně ne poslední.

23.01.2023 5 z 5


Bouře Bouře Anne Jacobs

Po předchozím dílu jsem k tomuto přistupovala dost skepticky, ale musím říct, že se kniha opravdu povedla. Skvělý napínavý příběh a já jsem zvědavá, jak se osudy hlavních hrdinů budou vyvíjet v dalším dílu.

23.01.2023 5 z 5


Tajemství sídla Craven Manor Tajemství sídla Craven Manor Darcy Coates

Poprvé jsem se pustila do knihy s hororovou tématikou a musím říct, že i když tento žánr je pro mě nový, příběh se mi moc líbil a určitě se pustím i do dalších knih autorky.

18.01.2023 5 z 5


Chata ve Švýcarsku Chata ve Švýcarsku Julie Caplin

Chata ve Švýcarsku je moje nejoblíbenější kniha ze série autorčiných romantických útěků. Četla jsem ji už podruhé a vím, že si ji přečtu znovu. Autorka naprosto úžasně vystihla atmosféru horské chaty a doplnila skvělými chutěmi Švýcarska. To vše dává knize jedinečný nádech a stává se ideálním příběhem pro dlouhé zimní večery pod dekou s čajem v ruce.

14.01.2023 5 z 5


Minda na výletě Minda na výletě Ivana Jindřichová

Skvělé příběhy z cest, které rozhodně pobaví. U některých zůstává rozum stát, jak se to vůbec může přihodit a člověk snadno zavzpomíná i na vlastní cestování a může si říct, že v tom vlastně není sám. Rozhodně doporučuji přečíst.

28.12.2022 5 z 5


Hrad ve Skotsku Hrad ve Skotsku Julie Caplin

Další krásný příběh od této autorky, ale tentokrát jsem se nemohla zbavit pocitu, že tomu něco chybí, a to i přes to, že se odehrává v mém milovaném Skotsku a opět zde velkou roli hrálo dobré jídlo, které vždy autorka do příběhu tak skvěle zapojí. Možná, že příběh neplynul tak hladce, jako v jiných knihách, těžko říct. I tak ale mohu knížku doporučit, vůbec takto do vánočního období.

27.12.2022 4 z 5


Knihkupectví na Riverside Drive Knihkupectví na Riverside Drive Frida Skybäck

Příjemná oddechové knížka, jejíž příběh postupně odkrývá vrstvy rodinného tajemství, které má větší hloubku, než se na první pohled zdá. Prostředí kouzelného knihkupectví příběhu dodává útulnou atmosféru a člověk má chuť se zastavit na Riverside Drive na šálek čaje, skořicového šneka a u toho si přečíst nějakou tu knížku. Celkově se mi knížka moc líbila, ale na tu pátou hvězdičku jí něco chybělo, nějaká ta přidaná hodnota, ale i tak mohu doporučit.

28.11.2022 4 z 5


Vražda podle seznamu Vražda podle seznamu Julie Garwood

Začátek na mě byl příliš dlouhý a vlastně bezvýznamný. Zbytečně se do hloubky věnoval něčemu, co ve finále v knize hrálo malou roli. Ovšem když už se člověk konečně prokousal začátkem (který ale trval asi půl knihy), stálo to za to a já jsem až do konce četla jedním dechem.

06.11.2022 4 z 5


Mám tě ráda, nemám tě ráda Mám tě ráda, nemám tě ráda Jo Watson

Na můj vkus je knížka až moc šílená a většina situací extrémně nereálná. Ano, četlo se mi lehce a z nějakého záhadného důvodu jsem se vždy na čtení těšila, ale byly pasáže, kdy jsem knížku musela odložit, protože mi bylo trapně za hlavní hrdiny.

20.10.2022 3 z 5


Dokonalá hra Dokonalá hra Vi Keeland

Knížka mě krásně vtáhla do děje a mě se vůbec nechtělo ji odkládat. Škoda, že některé zápletky, nebo zmíněné náměty nebyly více rozvedené - třeba ta sázka atd. a nebyla tím knížka trochu akčnější. I tak se mi příběh opravdu moc líbil a knížku můžu rozhodně doporučit.

14.10.2022 4 z 5


151 dní po evropských stezkách: Dobrodružství holky s bucket listem 151 dní po evropských stezkách: Dobrodružství holky s bucket listem Lucie Kutrová

Na začátku čtení jsem byla trochu skeptická, nějak mi neseděl styl psaní, ale během pár stránek se knížka změnila v závislost. Nemohla jsem přestat číst a díky spoustě různých trailů byla knížka různorodější než ta předchozí a tím se mi líbila i mnohem více. Ano, v některých ohledech autorku třeba úplně nepochopím, nebo úplně nesouhlasím, ale i tak nelze, než ji obdivovat. Někdo může říct, že si pořád jen stěžuje, ale zkoušeli jste někdo vícedenní přechod hor? Ono to opravdu není jen růžové a já jsem ráda, že je knížka napsaná střízlivě a realisticky a že nejsem jediná, kdo má s těžkým batohem na zádech pocit, že umře :D Tento druhý díl byl opravdu hodně inspirativní a těším se na další knížky, které autorka napíše.

16.09.2022 5 z 5


Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Klasika, která nikdy neomrzí. Tato knížka je pro mě láska, mohla bych ji číst jedním dechem stále a stále dokola a přitom být neustále zvědavá, co se stane na další stránce.

15.09.2022 5 z 5


Francouzská lekce Francouzská lekce Natasha Boyd

Příjemná letní oddechovka, u které je vám už od začátku jasné, jak dopadne, což ale vlastně vůbec nevadí, protože to prostě k tomuto typu knížek patří. První polovina se mi opravdu moc líbila, ale se začátkem druhé poloviny mi začala nerozhodnost a náladovost hlavních hrdinů pomalu, ale jistě lézt na nervy. Konec byl ale opět hezký a co opravdu musím pochválit, je popis krajiny, přírody a jídel. Člověk jakoby se francouzskou riviérou plavil s nimi.

02.09.2022 4 z 5


Za italským snem Za italským snem Jo Thomas

Kniha se odehrává v okouzlujícím prostředí malého italského městečka se spoustou lásky a dobrého jídla, které způsobí, že si připadáte, jako byste byli toho součástí. Mám chuť hned teď letět do Itálie a zažít tu atmosféru na vlastní kůži. Bohužel však příběh nebyl tak dobrý, jako prostředí, ve kterém se odehrával. Myšlenka vůbec nebyla špatná, bohužel se však příběh neustále opakoval a točil na jednom místě.

29.08.2022 4 z 5