Francouzská lekce

Francouzská lekce https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496311/bmid_francouzska-lekce-Tov-496311.jpg 4 416 115

Mladé architektce Josephine se ze dne na den obrátí život vzhůru nohama: místo očekávaného povýšení v práci dává výpověď a ve slabé chvilce kývne na nabídku, aby odjela na francouzskou Riviéru hlídat dítě ovdovělému miliardáři. Po impulzivním odjezdu se však dostaví pochybnosti. Jak se má starat o dítě, když s tím nemá žádné zkušenosti? A proč jí nikdo neřekl, že bude o holčičku pečovat na jachtě – vždyť lodě odjakživa nesnáší! A hlavně – co si má počít, když ji její šéf neskutečně přitahuje, ale podle smlouvy si s ním v žádném případě nesmí nic začít? Úspěšný podnikatel Xavier, který nade vše miluje svou desetiletou dcerku Dauphine, si očividně s novou chůvou také neví rady. Dlouho si myslel, že do svého zlomeného srdce už žádnou ženu nevpustí. Proč by měl riskovat, že se opět hořce zklame, i když po ní prahne spalující touhou? Nebude lepší poslat ji co nejdřív pryč? Vychází v překladu Veroniky Láskové.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Broken French , 2021


více info...

Přidat komentář

LenkaStr
18.04.2024 5 z 5

Tak je to „jen“ pohádka, co si budem, ale propracovaná a nabitá emocemi. Většinou knihy prostě čtu a užívám si, málokdy je opravdu prožívám, ale tady? Jo! Do posledního písmenka. Souhlasím, že mohlo být víc kapitol z Xavierova pohledu a trochu mi chyběl alespoň krátký epilog, ne že by ten závěr nebyl i tak dost přeslazený. Co mi lehce zabrnkalo na nerv, byla ta Xavierova „pošli Tatea do p*dele“ akce, to mi přišlo přestřelený i na nechutně bohatého milionáře.

Airelle
10.04.2024 5 z 5

(SPOILER) Do knihy jsme se pustili v rámci společného čtení u @adule.books a bylo to super. Překvapilo mě, kolik má kniha stran, ale četlo se to opravdu rychle.

Milovníci romantického čtení zpozorní, protože ani já nečekala, jak krásný příběh se skrývá za mužským trupem na obálce.

Příběh začíná v momentě, kdy se Josephine zhroutí její sen jako domeček z karet, proto když jí její kamarádka nabídne práci chůvy ve Francii, nenechá se dlouho přemlouvat.

Xavier je osamělý otec s malou dcerou Dauphine, který samozřejmě musí být bohatý, a to samozřejmě hodně, v těchto holčičích pohádkách, to ani jinak nejde.

Bála jsem se, že Dauphine bude rozmazlený fracek, ale byla to vážně úžasná holčička.

Líbil se mi autorčin humor, sarkasmus postav, i to že není vždy vše pohádka. Konec knihy byl hoooodně sladký, ale já tyhle konce prostě miluju a vždy je obrečím. Jsem prostě plačka.

Popisy Vás přenesou do prosluněné Francie a já poprvé od shlédnutí Angeliky zatoužila, se tam jet podívat.

Žhavých scén bych brala klidně víc!

Příběh se skvěle hodí na dovolenou, nebo když se chcete v zimě zahřát aspoň imaginárně. Určitě si jí přečtěte.

Kniha splňuje několik témat DK: 14.,15. a 20.

Hodnocení: 5/5

IG: @freya_zlaskykpribehum


Silvisek
07.03.2024 5 z 5

Kniha se ni opravdu moc libila. Nenohla jsem se odtrhnout od cteni a pokud ano, tesila jsem se znovu na cteni. Xavier me obcas stval s tim svym chovanim, ale jinak to bylo super a ta holcicka byla opravdu roztomila. Opravdu hezky pribeh

dooky
28.02.2024 3 z 5

První polovina knihy pecka a moc jsem se při čtení bavila. Poté se u mě začaly střídat nudnější a záživnější kapitoly. Chvílemi pro mě kniha ztratila na čtivosti a prokousávala jsem se jen ztěžka. Vždy to ale naštěstí něco v ději vyrovnalo a pomalejším tempem jsem doplachtila až k závěru. Jako čtení na dovolenou doporučuji, nicméně na knihu pravděpodobně brzy zapomenu.

Ála1968
22.02.2024 5 z 5

Bylo to krásných 468 stran romantiky.Sice tam mohlo být trochu víc akce nebo ještě něco dotažené,třeba vztah Andreii a Evana,ale třeba to bude další autorčina kniha.

snilek.holka
22.02.2024

Nádherný letní příběh. Tady jsem opět nesáhla vedle. Jen se přikláním k názorům, že Xavier tam mohl dostat trošku víc prostoru, aby jsme mu viděly víc do hlavy. Navíc mě možná trochu víc baví, když se hlavní hrdinové oťukávají a čtenář si tak musí počkat než na to skočí :)

Knihomolka97
07.02.2024 5 z 5

Hlavní hrdinka mi byla hned sympatická a i příběh mě zaujal od prvních stran.
Je vyprávěno v ich formě převážně z jejího pohledu, ale nějaké kapitoly máme i z pohledu mužského hrdiny a to Xaviera. Za tyto části jsem byla nesmírně ráda, protože jeho myšlenky byly top.
Příběh je to opravdu krásný, dojemný, vtipný, zároveň smutný, komplikovaný. Vyvolal ve mně spoustu emocí a dokonce jsem neudržela i slzy dojetí. Ano, cíťa se opět projevila. :-D
Mírně jsem ztrácela trpělivost se slow-burn romantickou linkou, v tomto případě by asi nebylo na škodu, kdyby byla krapet rychlejší.
Žhavé scény pak ovšem byly zatraceně hot a měla jsem pocit, že mi kniha vybuchne v ruce. Mezi hrdiny to fakt jiskřilo!
S Xavierem to bylo složité, v jednu chvíli ho žerete a v zápětí ho chcete profackovat, ať se vzpamatuje. Zato Dauphine byla úžasná. Zlatíčko.
Celkově je tu příjemná parta lidí, kteří též přirostou k srdci. Až na výjimky.
Nechybí i nějaké to drama a i když je to docela bichlička, není zde žádná nudná pasáž.
Třešinka na dortu? Rozhodně prostředí Francie - Nice, Saint Tropez, tamní trhy, moře... a k tomu pár francouzských slovíček, které dodávaly šmrnc. Myslím, že už do smrti nezapomenu, co zmanená slovo cul. :-D
Za mě 4,5*/5* a určitě doporučuji.

Dela90
20.01.2024 5 z 5

Nechápu, proč jsem s přečtením této knížky, tak dlouho otálela. Je to nádherný letní příběh, který Vás vtáhne do svého děje. Jasně, je to takové to klasické klišé, kde se chůva zamiluje do svého nadřízeného. Ale má to svoje kouzlo, věřte mi.

Kariéra Josie je troskách, když musí dát výpověď a pak se tu naskytne naprosto bláznivá příležitost, stát se chůvou malé holčičky jménem Dauphine na druhé straně zeměkoule.
Nejdřív si není jistá zda to zvládne, ale postupem času si ji všichni na lodi oblíbí. A jde vidět, že i Xavier - její šéf jí není lhostejný.

Xavier zažil v životě lásku která dopadla tragicky, momentálně vychovává sám svou dcerku Dauphine a chrání ji, před nepřáteli. A dělá se nepřístupný pro všechny ženy v okolí, které jdou po penězích, jenže s Josie narazí. Ona taková vůbec není.

Dauphine byla zlatíčko, naprosto úžasná holčička, která to v životě neměla vůbec lehké.
Pak tu máme celou posádku na lodi, oblíbila jsem si hlavně Evana a Andreu a moc doufám, že druhý díl u nás taky vyjde, který se věnuje jim dvoum.

Autorka Vás přenese do prosluněné Francie s krásným mořem, velkou jachtou, bary, trhy a všeho dalšího. Popisy v knížce se mi moc líbily.

Vzájemné oťukávání mezi Josie a Xavierem bylo na můj vkus, hrozně moc dlouhé.
Co mi vadilo, byly výrazy ve francouzštině, které nebyl přeložené, a já se ptám proč?

Pikantních scén zde bylo tak akorát, jen si na ně musíte nějakou chvíli počkat.
Pak je tu taky jednoho drama, u kterého mi přebíhal slušně mráz po zádech, brrr.
Xavier se v důsledku toho zachoval jako naprostý idiot. A pak ji nechal jen tak odejít.

Ještě, že tu byla Dauphine. Konec jsem samozřejmě obrečela, protože to byl krásný happyend. Pokud máte rádi, prosluněné příběhy, s láskou, kapkem dramatu a šťastné konce, tohle je kniha rozhodně pro Vás. DOPORUČUJU.

miloslava3256
17.01.2024 5 z 5

Super příběh, krásná romanťárna. Jediné co byla škoda, tak minimum kapitol za Xaviera, na začátku to navnadilo, že se pohledy budou střídat, škoda. Bylo fajn mít v knize zase trošku jinou zápletku a okolnosti proč to ti dotyční řeší.

KatieKuli
14.01.2024 5 z 5

Už teď po přečtení doufám, že u nás vyjde i další díl Evana s Andreou :-)

anettaUjUK
09.01.2024 5 z 5

Tak tohle byla velká pecka. Přiznávám, že počet stran mě trochu šokoval a bála jsem se, že děj bude jedno velké klišé, ale autorky styl psaní toto klišé rozehnalo a nasadila hodně vysokou laťku, protože jsem dalších pár knih musela odložit, abych se k nim vrátila později a nehodnotila pod mírou. Určitě si od autorky přečtu i další příběhy, ačkoliv občas těch popisů okolí atd bylo až přespříliš a já přeskakovala.

terkahrud
07.01.2024 4 z 5

Romantické čtení na 500 stránkách. Kniha by se jako oddychovka skvěle hodila na dovolenou někam k vodě.

etell
07.01.2024 5 z 5

Knihu som mala doma už dlhšie, ale nechávala som si ju na sviatky, aby som si ju mohla vychutnať. A dobre som spravila. V týchto škaredých upršaných dňoch (áno, žiaľ, túto zimu nie sneh, ale hmla a dážď) bola balzamom na dušu. Kniha ma pohltila. Preniesla som sa do Francúzska, skoro cítila slnečné lúče a vôňu mora. Čarovný príbeh, správna dávka romantiky. Kniha ponúka množstvo opisov zaujímavých miest, ktoré by stálo za to navštíviť i krásny príbeh lásky. Iskrenie medzi hlavnými hrdinami dostane každú romantickú dušu. Postavy sú sympatické, príbeh trochu viac "rozprávkový", ale stále v znesiteľnej norme, aby sme sa vedeli vžiť do postáv. Rada sa ku knihe ešte v budúcnosti vrátim.

LenkaNovotna32
20.12.2023 4 z 5

Aaach tak toto bola krasna kniha, nechybalo tomu nic, citlive, vtipne, trochu napínavé, sexi a putave. Hlavny hrdina ma trosku štval, joj miestami by som mu natrieskala na tu jeho dokonalu rit!koly jeho pochybnostiam. Ale zase dovera sa neziskava lahko, inak by to nestalo za to. Pacil sa mi ako muz, aj ako otec,mal dobre srdce a cisty charakter, super myšlienkové pochody este viac telo...Taky
sexi princ na bielej jachte(namiesto koňa ) Noo a hlavna hrdinka bola presne taka aka ma byt aby to nezradzovalo ženskú populáciu, ziadna naivna, hlupucka husicka. Zena ktora sa vedela obetovať, mala ostrý jazyk a nenechala si kaslat na hlavu koly hormónom. Na konci by som ho trosku mozno este potrápila. Odporucam lebo to spnilo svoj ucel. Clovek pri knihe vypne a uziva si príbeh.

MirrorIsis
14.12.2023 5 z 5

Romantika každým coulem. Přečetla jsem za jednu noc...Po dlouhé době příběh, který měl hlavu a patu a byl napsán příjemným stylem.

Laf
24.10.2023 5 z 5

Super kniha. Příběh se mi líbil. Zajímavé zápletky a docela rychle se to četlo. Navíc krásně popsané prostředí, kde se děj odehrává. Za přečtení to stojí. Doporučuji.

libuse6749
20.10.2023 5 z 5

Holky, tato recenze je směřována přímo na vás. Snad pánové prominou.

Urychleně sháněj knížku, pokud chceš:
prožít léto na Francouzské Riviéře
na jedné z luxusních jachet na vlnách Středozemního moře
ve společnosti nebezpečně přitažlivého miliardáře
delikátní francouzská kuchyně zajištěna i včetně kvalitních vín a šampaňského
budeš se bavit, dojímat, chvilkami červenat

Mimochodem hlavní hrdinka je jako chůva, za tyhle prázdniny, i štědře placená. Ale tato práce snů má jediné pravidlo: Nezačít si nic se šéfem. Ale pravidla se mají porušovat.

Přiznávám, že mě před čtením vyděsil počet stránek, kterých je skoro 500. Ale hlavně předchozí zkušenost s některými romány pro ženy a dívky, kde jsem se při čtení dost nudila. Tento příběh, dle mého názoru, zaujme jak náctileté čtenářky, tak „vyzrálé“ ženy. Ať hodí kamenem, kdo se občas u čtení romantický příběhů nezasní.

Mezi hlavními hrdiny funguje chemie, a to jiskření se nedá přehlédnout. Vyprávění se střídá z pohledu Josie i Xaviera, takže čtenář někdy najde stejnou situaci popsanou očima ženy/muže. O vtipné situace tedy není nouze.

Líbila se mi atmosféra, která postupuje celým dějem. Sympatické kamarádky Josie i celé osazenstvo jachty, ani Dauphine nebyl překvapivě rozmazlený bohatý fracek. Příjemně mě překvapila dramatická zápletka, nechyběly dojemné scény, lásky a hot scén bylo také dost a konec jak má být.

Terka18
03.10.2023 5 z 5

Příjemný romantický a pohádkový příběh. Možná určité pasáže lehce zbytečně natahované, ale žádná hrůza. Bylo to fajn číst a snít spolu s hlavní hrdinkou. Jsem ráda, že bylo i pár kapitol z pohledu Xaviera.

Eva P.
15.08.2023 3 z 5

Pěkná pohádka o miliardáři a au-pairce-architektce odehrávající se v kulisách Charlestonu a jižní Francie, příběh, který mi navodil pocit, že jsem zase na dovolené :)

Petra38
15.08.2023 4 z 5

Krasny příběh o postupným budováním vztahu a vzdorovani přitažlivosti. Tady jsem jim to tak moc přála jako bych tam byla. Příběh byl čtivý, žádný hluchý místa a čtení jsem si vážně užila. Stojí za ReReading