Knihkupectví na Riverside Drive

Knihkupectví na Riverside Drive https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485040/bmid_knihkupectvi-na-riverside-drive-die-485040.jpg 4 321 90

Charlotte je příliš mladá na to, aby byla vdovou, příliš mladá na to, aby ztratila milovanou osobu. Jediné, co jí pomáhá překonat těžké životní období, je její úspěšné podnikání, ale ani to už jí nepřináší dřívější radost. Pak však dostane nečekanou zprávu: Zdědila dům v Londýně po tetě, kterou sotva znala. A spolu s ním i knihkupectví. Charlotte, rozhodnutá dům prodat, odletí do Anglie, kde se zdá, že Riverside Bookshop s excentrickým personálem již nelze zachránit před krachem. Ale navzdory skutečnosti, že Charlotte neví nic o tom, jak provozovat knihkupectví, začíná si ke vzpurným spolupracovníkům pěstovat přátelský vztah. Zatímco se Charlotte snaží podnik zachránit, uvědomí si, že něco není v pořádku. Proč nikdy nepoznala svou tetu a co je to za temné tajemství, co se ukrývá v domě?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

Bokhandeln på Riverside Drive , 2018


více info...

Přidat komentář

Nika.
včera 4 z 5

Krásná knížka, jejíž děj se odehrává ve velmi milém prostředí.

Nymfadora.T.
24.04.2024 4 z 5

Tak tohle se povedlo, moc pěkný příběh, přiměřeně romantický, závěr tak, jak má u těchto knih být. A to knihkupectví úplně vidím- za mě paráda.


koki.veru
10.04.2024 5 z 5

Pěkná romantická oddechovka. Knížka se moc pěkné četla a líbilo se mi propojení s minulostí.

Skodinka89
02.04.2024 4 z 5

Oddechovka a romantika tak akorát. Jen ze začátku mě trošku děsilo počet stránek, ale pak to samo ubývalo ani nevím jak.

Madelisi
10.03.2024 4 z 5

První kapitoly jsem četla na sílu, ale potom jsem si vše užila. Je to romantický příběh, který porušuje všechna klišé tohoto žánru. V jednu chvíli jsem si až říkala, snad se o této postavě nedozvíme jenom proto, abychom věděli, že je už mrtvá.

Moc se mi líbil popis doby. Chování k Irům v osmdesátých letech v Londýně je snad ještě horší než socialismus u nás.
Tuze jsem ocenila cameo JKR. Zajímalo by mě, jestli to a jak to bylo s autorkou domluvené.
Popis práce v knihkupectví byl rovněž kouzelný.

helenkan
16.02.2024 4 z 5

Pěkný příběh a ještě když se odehrává v knihkupectví. Skvělé čtení. A příběh Sáry, Kristiny a Daniela. Smutné jak si někdy dokážem ublížit a smutnější, když se to nepokusíme napravit. A pak je bohužel pozdě. A mimochodem krásná obálka.

Ticiana
13.02.2024 5 z 5

Parada. Asi jsem takovou knihu potrebovala. Pribeh neni proslazeny, coz je jen dobre. Miluju knihy z prostredi knihkupectvi, hlavni hrdinove taky skveli. Hlavne Martinique a Sam, ktera me chvilkama stvala a chvilkama jsem ji milovala, Charlotte a William. A skoro jsem zapomela na kocoura! Heh

twiggynka
26.01.2024 5 z 5

Tohle byla přesně ta, oddechová kniha, kterou jsem nyní potřebovala.

Didi15
18.01.2024 4 z 5

Je to milá, příjemná a oddechová kniha . V rámci tohoto žánru je to skvělé . Líbí se mi i autorčin styl psaní.

Maciiik
03.01.2024 5 z 5

Tohle bylo moc příjemné čtení, sedlo mi to. Takový klidný povánoční feel good.
Miluju malá soukromá knihkupectví, bohužel postupně vymírají... Ráda čtu a bavilo mě jak nečtenářku Charlotte postupně pohlcoval knižní svět. A spisovatelka v hotelové lobby mě moc pobavila!

Jiitush
28.12.2023 3 z 5

Knížku jsem dostala jako dar, anotace i úžasná obálka mě nabudily, řekla jsem si, že to je kniha přesně pro mě a musela jsem se hned začíst. Jenže mé nadšení brzy opadlo.
Už během druhé kapitoly jsem se začala nudit. Kapitoly jsou zbytečně dlouhé (a já nesnáším dlouhé kapitoly, mnohem radši mám kratší, čtení pak rychleji odsejpá) a samotný příběh je vyplněn naprosto zbytečnými větami, popisy a myšlenkami. Kdyby autorka všechny ty vycpávkové věty a nadbytečné přímé řeči, které vlastně čtenáři nepředávají žádnou podstatnou informaci a jen tam jsou, vymazala, kniha by najednou měla jen dvě stě stran místo čtyř set.
Za druhé, Charlotte jako hlavní hrdinka mi byla nesympatická a její romantická linka s Williamem byla naprosto tragická. Nebylo mezi nimi žádné jiskření, napětí, vlastně ani nevím, proč se ti dva dali dohromady.
Ze třetí, když je příběh z minulosti zajímavější než příběh z přítomnosti, měl by se koncept knihy asi trochu předělat. Příběh Sáry, Kristiny a Daniela mě bavil mnohem víc a byl čtivější (že by to bylo tím, že to byly kratší kapitoly? :) )
Vím jistě, že knihu už nebudu chtít číst znovu, dočíst ji pro mě znamenalo hodně přemáhání. Ale jsem ráda, že to mám za sebou a že se můžu pustit do knihy, která má krátké kapitoly :)

Aneleh
13.12.2023 4 z 5

Takové pohodové čtení, i když jsem se na konci těžko smiřovala s tím, co Sara provedla Danielovi, jen aby se pomstila. Ale celkově to knihkupectví bylo úžasné a z postav jsem si nejvíc zamilovala mohutného kocoura Tennysona, bez něj by mi to tolik nebavilo. Kniha se hodí akorát do tohoto předvánočního času.

Kopretinka784
08.12.2023 5 z 5

Na knize mě upoutala obálka - plno knih a kocour. A podvědomně jsem cítila, že to bude pěkné čtení. A taky bylo. Sice se některé věci daly tušit, ale vůbec mně to nevadilo. Autorka se u mě dobře zapsala. Těším se na její další tvorbu.

MíšaS.
24.11.2023 3 z 5

Kniha se četla hezky, celkem příjemná atmosféra a fajn postavy. Je pravda, že od začátku mi bylo vše jasné, ale i tak jsem četla knihu ráda. V rámci tohoto typu literatury to bylo dobré. Jako přehnané, až kýčovité, mi přišlo vyústění literárního večera, to jsem i protočila oči s tím, že to ne, ne, prosím ne, ale nebudu více prozrazovat.

Ivka14
12.11.2023 3 z 5

Takové knihkupectví, kde se prodává i káva a maskotem je kocour, je sen.

Ale knihu mi zkazila ta romantická linka. Přišlo mi to zbytečné a na konci mi to zkazilo dojem celé knihy. Autorka se snažila ji tam za každou cenu vložit, ale vůbec mi to nepřišlo, jako by byli do sebe zakoukaní a těch pár interakcí s scén, pro mě bylo málo a nic by se nestalo, kdyby ten příběh byl jenom o pátrání v minulosti, záchraně knihkupectví, nových přátelstvích a ztrátě nejbližsšího.

marti7729
30.10.2023 5 z 5

Moc příjemné čtení na večer. Knížka v sobě kloubí dvě časové roviny, díky nimž je kniha nadčasová a člověk hltá každé písmenko. Na konci ukápla slzička. Opravdu krásný a silný příběh. Doporučuji všem kdo chce něco lehčího před spaním. Opravdu povedená kniha.

SleepyAllDay
22.10.2023 4 z 5

Příjemné čtení na podzimní pochmourné dny

knihovniceS
16.10.2023 5 z 5

Knihkupectví na Riverside Drive
Krásné počtení. Pěkný příběh z historického knihkupectví v Londýně, které zdědí mladá Švédka po své tetě. Příběh plný tajemství, pátrání v minulosti (střídají se 2 časové linky), nechybí láska, dobroty a hlavně čtení o knihách, které mám ráda. Dávám 5 hvězd a doporučuji.

Nevr
14.10.2023 5 z 5

Příjemný román, nechyběla láska, tajemství, knihy, kafe, zákusky, kočka a bouřka :-) Sice děj byl celkem jasný, ale na čtivosti to neubralo a záhada kolem rodiny se rozplétala postupně.

pip11
19.09.2023 4 z 5

Pěkný pohodový příběh z prostředí Londýnského knihkupectví, které Charlotte zdědí a snaží se zachránit před úpadkem. Rozplétání utajené minulosti přináší i smutnou a dojemnou část, ale jinak končí kniha pozitivně.

Štítky knihy

Londýn naděje pro ženy romantika vdovy pátrání v minulosti knihkupectví rodinná tajemství

Autorovy další knížky

Frida Skybäck
švédská, 1980
2022  77%Knihkupectví na Riverside Drive
2023  74%Čtenářský kroužek na konci světa
2024  %Tajemství zamčené knihovny

Kniha Knihkupectví na Riverside Drive je v

Právě čtených18x
Přečtených446x
Čtenářské výzvě98x
Doporučených16x
Knihotéce392x
Chystám se číst313x
Chci si koupit31x
dalších seznamech11x