Lavender756 Lavender756 komentáře u knih

☰ menu

Mstitel Mstitel Jan-Erik Fjell

(SPOILER) Mě tento díl příliš neoslovil. Působilo to na mě těžkopádné a vymyšlené už od začátku. Prvních pár kapitol to vypadalo velmi slibně, i Danny měl tah, ale jak jeho vyprávění pokračovalo, budilo to dojem vybajeni.... Vlastně jsem si říkala, jak mu to může Hege a Christian tak žrát? Anton a Torp jsou super jako vždy, ale příběh mi přišel velice slabě podaný.

19.04.2024 2 z 5


Co ukrývá jezero Co ukrývá jezero Barry Hutchison

Skvělý druhý díl! Nezklamal, kniha neztratila nic z toho, co vás v prvním díle tak nabudi. Humor, sarkasmus a ironie a super svižný a napínavý děj bez příkras.

08.04.2024 5 z 5


Za cenu života Za cenu života Lee Child

Bomba, jeden z nejlepších dílů! Velice živočišné...

03.04.2024 5 z 5


Království z kostí Království z kostí Barry Hutchison

Je to svižné, naprosto návykové a neodložitelné! Taková jednohubka, co nejde příliš do hloubky, ale je to jízda, kterou s Loganem budete chtít zajet znovu.

16.03.2024 5 z 5


Botanik Botanik M.W. Craven

Velice povedené, pro mě nejlepší díl ze série. Bylo to napínavé a opravdu se těžko kniha odkládala. Poe ani Tilly nezklamou!

14.03.2024 5 z 5


Černočerné srdce Černočerné srdce Robert Galbraith (p)

Absolutní zklamání, už předchozí díl byl slabší, ale tohle je úplná katastrofa. Kniha nepřináší nic nového, nudné, roztáhle, hlavní detektivní příběh tentokrát úplně nezajímavý, upoutá snad jen ty, kteří něčím podobným žijí, chatové rozhovory přes třetinu knihy mučící a ještě je musíte číst po sloupcích a vracet se! Já tuto sérii měla opravdu top oblíbenou a na každý díl jsme se těšila, ale tohle jsem ani celé nepřečetla. Strike a Robin to ani netřeba komentovat, stále stejná brzda!

24.02.2024 2 z 5


A přece nezemřeš A přece nezemřeš Lee Child

Příliš vleklé, příliš vojenské, jinak absolutní klasika.

28.01.2024 3 z 5


ADHD - porucha pozornosti s hyperaktivitou ADHD - porucha pozornosti s hyperaktivitou Michal Goetz

Opravdu výborná kniha, vše srozumitelné a hlavně čtivé. Člověk má pocit, že čte opravdu o svém dítěti. Dobré rady, jak zvládnout to, co by vás mohlo trápit. Za mě by si měli knihu přečíst hlavně prarodiče nebo komentátoři typu: Co by ne.... vždyť je chytrý, jenom zbrklý, je živější, je rozmazlený, apod....

07.01.2024 5 z 5


Gazely Gazely Patrik Hartl

(SPOILER) Oddychové čtení dobré, jen jsem opravdu čekala více té životní akce, kterou kniha tak slibuje, bohužel, moc ji tam není. A konec příběhu, kdy se po vyprávění třech hrdinek máte dostat k tomu podstatnému, jak se jim děsně změní život, se absolutně nekonal. Nudný a prázdný konec.

22.11.2023 3 z 5


Nemáš co ztratit Nemáš co ztratit Lee Child

Tři hvězdy za ten ,, bombastický " konec. To už bylo vážně hodně přitažené za vlasy. Jinak je to klasika a kdyby by byl příběh uvěřitelnější, lépe by se to četlo.

10.11.2023 3 z 5


Práskač Práskač Jan-Erik Fjell

Příjemné překvapení. Příběh bez zbytečných akčních výmolů, ale čistě vypravěčská práce. Dialogy by mohly být propracovanější, ale snad se budou s dalšími knihami zlepšovat. Také oceňuji nepřítomnost jasnovideckych schopností vyšetřovatelů, ale bylo třeba si vše vypátrat. Příběh je poutavý a vyprávění od různých postav je osvěžující, vše do sebe postupně hezky zapadne.

09.10.2023 4 z 5


Našeptávač Našeptávač Donato Carrisi

(SPOILER) No pardón, ale co to jako je.....,,Zabil je tím, že jim uřízl paži". ... A následné blablabla o předchozí větě, dokazuje jen to, že to udělal, když ještě žily...ale neee, tady už je všem jasné, že to byla příčina smrti a to, prosím pěkně, poznali jen z paže..... Takové hovadiny, co v té knize jsou, jsem dlouho nečetla. A to se týče pouze odbornějších částí, o dialozích a hovorech vůbec snad ani nemluvit. Dál než k výše popsanému jsem nedocetla. Odloženo.

19.08.2023 2 z 5


Dokonalý plán Dokonalý plán Lee Child

Opět pěkný návrat k prvním lepším dílům. Solidně to odbývalo, zápletka byla poutavá a konečné odhalení překvapivé. Ke konci byl příběh dost napínavý. Useknutý konec, ale to už bývá pravidlem.

12.08.2023 4 z 5


Vrah andělů Vrah andělů Andrew Mayne

Tak to je hodně překombinované a hlavní hrdinka je snad jasnovidka a ne iluzionistka. Nedočteno!

16.03.2023 2 z 5


Volající Volající Jonathan Dylan Barker

Tak ze začátku se to tváří, že to možná bude zajímavé a pěkně svižné čtení, které nám postupně odkryje pozadí a pohnutky hlavních postav a bude to pouze doplněno ,,akčními scénkami''. Ale bohužel, postupně se vše otáčí ve prospěch akčních scének a zhruba v polovině, kdy je odhaleno v podstatě vše, začíná velmi silně vystupovat béčkový akční film se zcela typickými postavami a předvídatelným dějem. Nedokazala jsem to dočíst. Zklamání.

21.07.2022 2 z 5


Billy Summers Billy Summers Stephen King

Ať už má kniha poselství či skryté významy ( a asi je dle zdejších recenzí má) jakékoliv, já se je každopádně nedozvím. Obdivuji všechny, co dočtou ke straně padesát. Vždyť je tu nudné a postavy tragicky vzorové, možná až na Billyho. Odloženo.

22.06.2022 2 z 5


Neklidná krev Neklidná krev Robert Galbraith (p)

Moc jsem se na knihu těšila, ale musím přiznat, i sama sobě, že byla menším zklamáním. Opravdu ráda čtu bichle, a v tomto případě jsem se obzvlášť na tučný obsah stran těšila, ale místy jsem se ve vyšetřovacích pochodech ústřední dvojice ztrácela a některé nekonečné, i když propracované výslechy tomu nepřidaly. Někdy po straně 600 a dále, jsem se přistihla při rychločtení a přeskakování. Tento díl za mě postrádal napětí jak v rovině agentury, tak ve vztahu hrdinů.

20.06.2022 3 z 5


Večer a jitro Večer a jitro Ken Follett

Omlouvám se, ale já absolutně nerozumím tomu, v čem je autor a jeho knihy, zejména tato, tak protěžované. Obyčejná červená knihovna s typicky kladnými či zápornými postavami a nic mezi tím. Ploché, místy až úsměvně jednoduchoucke vyprávění, zamíchané s trochou historie, dobrodružství
a sexu. Jsou místa, která jsou poměrně čtivá, ale konec natažený....

04.05.2022 2 z 5


Lunapark Lunapark Volker Kutscher

Zatím asi nejlepší díl série. Poměry v Německu už jsou v příběhu vlastně tak 50 na 50 s policejní prací, protože nejde jinak, než aby nový systém v zemi nezasáhl do každého jejího kousku. Gereon v tomto díle opět dostane co proto, ale tentokrát to bude mít hlubší následky.

21.01.2022 5 z 5


Kurátor Kurátor M.W. Craven

O něco slabší než předchozí díl, ale ústřední dvojice je stále stabilní kotva příběhu. Hvězdičku jsem ubrala ale kvůli velice složité, až neuvěřitelné, zápletce. Nicméně závěr knihy byl napínavý a podněcoval ke čtení.

07.01.2022 3 z 5