kmotrkCZ kmotrkCZ komentáře u knih

☰ menu

Harry Potter a princ dvojí krve Harry Potter a princ dvojí krve J. K. Rowling (p)

Další skvělá knížka, postupné odhalování minulosti Voldemorta bylo moc pěkně zpracované a nemůžu si pomoct, ale z té části když se Harry s Brumbálem snažili získat viteál mě teď ještě mrazí :D I když jsem filmy viděl první tak musím říct, že bych chtěl zapomenout celý děj a přečíst/podívat se na to celé znova.

23.03.2017


Dexterův poslední záběr Dexterův poslední záběr Jeff Lindsay (p)

Oproti předchozím dílům pěkná změna a musím říct, že kniha mě hodně bavila.

13.03.2017


Romeo a Julie Romeo a Julie William Shakespeare

Klasika, každý by to měl přečíst aspoň jednou, dobře se čte, ale už se k ní asi znovu nedostanu.

06.04.2016


Nezbytné věci Nezbytné věci Stephen King

První kniha, kterou jsem do Kinga četl a musím složit hlubokou poklonu :)

06.04.2016


Co nesmíte vědět! Co nesmíte vědět! Michael Morris

Pěkné shrnutí mnoha faktů i teorií, pak už je jen na nás jestli tomu chceme uvěřit nebo budeme jen dál přihlížet. A říkat si že toto se přece nemůže dít. První část knihy byla trochu obtížnější, kvůli mnoha termínům z bankovnictví apod. Nejzajímavější byla druhá a třetí část, které vás chytnou a nepustí.

20.03.2016


Revisor Revisor Nikolaj Vasiljevič Gogol

Moc pěkná kniha, není moc dlouhá a krásně se čte :)

20.03.2016


Bílá nemoc Bílá nemoc Karel Čapek

Jeden z mých nejoblíbenějších českých autorů, dílo se velice dobře čte a lze si z něj vzít poučení i pro současnou dobu.

14.03.2016


Smrt krásných srnců Smrt krásných srnců Ota Pavel

Musím řict, že kniha se mi líbila, ale nejspíš si ji už nepřečtu, i když člověk nikdy neví. Ale každopádně ještě se musím podívat na film.

14.03.2016


Kytice Kytice Karel Jaromír Erben

Snad jediná poezie, kterou si rád přečtu znova. Kytici mně vždy četla babička, tak si to aspoň pamatuji. Ale z některých básní mně i teď běhá mráz po zádech :D

14.03.2016


Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky J. R. R. Tolkien

Geniální kniha, sice jsem první viděl film, ale kniha je o hodně lepší :) Už se těšim na Pána prstenů a Silmarillion :)

13.03.2016


Lakomec Lakomec Molière (p)

Přijemné čtení na jedno odpoledne :)

24.02.2016


Povídky malostranské Povídky malostranské Jan Neruda

Nějaké povídky byly dobré(asi tak 3-4), ale některé mě vůbec nebavily. Jako povídky nejsou nic pro mě.

18.02.2016


Bylo nás pět Bylo nás pět Karel Poláček

Knihu jsem si vybral k maturitě a musím říct, že byla až zbytečně dlouhá a s takovým zvláštím koncem. Než hlaví hrina onemocněl tak se mě to i bavilo, ale do konce knížky byl už jenom ve snu a na konci se probudí, začne si dávat vše dohromady a pak to zničeho nic zkončí.

13.02.2016


Spalovač mrtvol Spalovač mrtvol Ladislav Fuks

Tuto knihu jsem si vybral k maturitě a popravdě jsem nevěděl co od ní čekat. Tak v polovině knihy se konečně něco začalo dít a konec knihy byl velice překvapivý. Je strašné jak člověk může změnit myšlení, jen kvůli několika zákonům a postupnému vymívání mozku, že on je ten 100% a všichni ostatní jsou podřadní, včetně jeho rodiny.

03.02.2016


Stařec a moře Stařec a moře Ernest Hemingway

Kniha vybraná k maturitě. Musím řict, že mě vůbec nenadchla a připadala mi strašně nudná. Děj byl zbytečně roztahaný, klidně by stačilo tak 30 stránek. Ano můžeme zde vidět Santiagovu odhodlanost, statečnost a touhu nevzdát se. Ale popsat jak Santiago ulovil rybu a na cestě zpět mu ji sežerou žraloci je na 60 stránek moc. Znovu bych si ji nepřečetl.

26.01.2016


Růže pro Algernon Růže pro Algernon Daniel Keyes

Knihu jsem si vybral k maturitě a nevěděl co od ní čekat. Jako první jsem viděl divadlo. Zpracování mě nadchlo, i když bylo dost dlouhé. Pak jsem si přečetl asi 70-ti stránkovou povídku. Ta opět nezklamala. A když jsem začal číst román, tak se mi zdál až zbytečně dlouhý (vím, že těch 230 stran není moc). Ale po chvilce už to tak nevadilo a opět mě kniha naprosto uchvátila, ze začátku se může trochu špatně číst, kvůli mnoha gramatickým chybám, ale rozhodně to nemůže odradit. Na celé knize je nejlepší postupná přeměna Charlieho a charakteristika jednotlivých postav.

22.01.2016


Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

Knihu jsem si vybral k maturitě. A moc jsem z ní nadšen nebyl. Špatně se mně četla, jelikož jsem si nedokázal představit některé pasáže. A kniha na mě působila celkem zmateně. Ale díky této knize si můžeme aspoň vzdáleně vybavit jaká hrůza to byla.

12.01.2016


Farma zvířat Farma zvířat George Orwell (p)

Knihu jsem četl na doporučení kamaráda a taky v rámci povinné četby k maturitě. Toto dílo mě naprosto uchvátilo, i když ke konci ve mně zachovalo vztek. I přes toto se, ale tato knížka řadí mezi mé snad nejoblíbenější díla.

07.01.2016


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Pár prvních stránek jsem byl celkem zmaten, ale pak jsem si začal věci postupně spojovat a z knihy mám dobrý pocit. Největší dojem na mě udělal část knihy, kdy se princ loučí s liškou a kde liška sděluje své tajemství: "Správně vidíme jen srdcem. Co je dlůležité , je očím neviditelné."

07.01.2016


Maryša Maryša Vilém Mrštík

Jedna z knížek vybraných k maturitě. Dílo se mi moc dobře nečetlo, kvůli použitému nářečí a ani mě moc nebavila. Takže těch 90 stran mně dalo celkem zabrat.

07.01.2016