katerina6763 katerina6763 komentáře u knih

☰ menu

Šepot z lesa Šepot z lesa Kateřina Surmanová

Musím dílo ohodnotit plným počtem hvězdiček, zajímavý námět, děj krásně plynul. A taky oceňuji opravdu velmi příjemný a velmi neotřelý jazykový projev autorky, prostě nádhera.

14.04.2024 5 z 5


Neviditelná knihovna Neviditelná knihovna Genevieve Cogman

Z této knihy mám trochu smíšené pocity. Téma je opravdu zajímavé, ale celý příběh mi připadal převyprávěný tak trochu nezáživně. Všechno bylo popisováno tak nějak zdlouhavě a nezáživně.

22.01.2024 2 z 5


Kořist Kořist Yrsa Sigurðardóttir

Kniha je označovaná jako islandský thriller roku, a opravdu je tohoto označení hodno. Příběh obsahuje spoustu nevysvětlitelných událostí, z nichž některé nakonec vysvětlené budou, ovšem část zůstane zahalena tajemstvím. A to dává knize opravdu tajemný nádech. Dávám plný počet hvězd.

21.01.2024 5 z 5


Odbočka v lesích Odbočka v lesích Kateřina Karolová

Když jsem si přečetla některé komentáře, neočekávala jsem od knihy příliš mnoho. A byla jsem překvapená. Nakonec jsme knihu neodložila a přečetla ji za jedno odpoledne. Hlavním důvodem bylo to, abych zjistila, jak to všechno bylo, a doufala jsem, že to tak vlastně nebylo. Dle mého názoru byl příběh napsán poutavě, asi právem má přidělený štítek "horor".

17.01.2024 4 z 5


Pohádka Pohádka Stephen King

Celý příběh byl popsán tak příjemným způsobem vypravování, že bylo možné nad knihou strávit tři hodiny, aniž byste postřehli to, co se děje kolem vás. Kapitoly nebyly označeny názvy, jenom souborem "hesel", dle kterých bylo možné (či spíše nemožné) odhadnout, jak se bude příběh dále vyvíjet. To mi přišlo jako dokonalý a neotřelý způsob, jak vtáhnout čtenáře do děje ještě více a donutit ho přemýšlet nad možnostmi, co se bude odehrávat dále. V žádné jiné knize, kterou jsem doposud četla, jsem se s tímto způsobem nesetkala a považuji to za velmi zdařilé.

07.01.2024 5 z 5


Až mě uloží do země Až mě uloží do země Peter Robinson

Knihu jsem si vyhlédla v rámci Čtenářské výzvy a nic moc jsem od ní neočekávala (i vzhledem k hodnocení). Pustila jsem se do ní a už jsem ji neodložila, dokud jsem nepřečetla celý příběh. Musím dát plný počet hvězdiček, nejen za vypravěčský styl autora, který byl velmi líbivý. V románu se objevovalo trochu tajemna, které mě nutilo dozvědět se pravdu.

26.12.2023 5 z 5


Neviditelné kořeny Neviditelné kořeny Hynek Čapka

Nádherná kniha, která je zároveň i historickým náhledem do zásadních událostí naší republiky.

10.12.2023 5 z 5


Srpny Srpny Jakub Stanjura

Knihu jsem přečetla za jedno odpoledne, velmi příjemně se četla, obsahovala spíše kratší věty, krátké kapitoly, krásnou češtinu. Před čtením jsem vlastně neznala anotaci knihy, takže jsem si "prožila" svou vlastní manipulaci skrze text. Až po přečtení jsem si vyhledala pojem "gashlighting" a vše do sebe zapadlo. Velmi poučná četba.

02.12.2023 4 z 5


Trhlina Trhlina Jozef Karika

Tak poprvé jsem měla z knihy opravdu nepříjemný pocit, naštěstí to ten závěr trochu vyrovnal. Určitě stojí za přečtení, i když závěr, zda se jedná o fikci či nikoliv, je pouze na čtenáři. Každopádně vím, že i když do hor chodím často, tuto oblast navštěvovat nebudu.

13.11.2023 4 z 5


Tři Tři Valérie Perrin

Od této autorky jsem četla první knihu. A dávám nejvyšší hodnocení. Nádherně zpracovaný příběh o přátelství, ve kterém bylo příliš mnoho tajemství a nevysloveného, která se postupně v ději odhalují. I když nemám ráda romány, ve kterých se stále mění časová linie, tady mi to vůbec nevadilo. Určitě se pustím i do autorčina dalšího díla.

05.11.2023 5 z 5


Slib Slib Sharon J. Bolton

Po dlouhé době jsem tímto narazila na knihu, od které jsem se nemohla odtrhnout. Příběh byl rozdělený do krátkých kapitol, což mám ráda. A v ději se neustále objevovala nová a nová překvapení. Až do konce knihy jsem byla zvědavá, jak celý příběh dopadne.

15.09.2023 5 z 5


Spratek: Příběh dítěte, které nikdo nemiloval Spratek: Příběh dítěte, které nikdo nemiloval Torey L. Hayden (p)

Zajímavý náhled do výchovy problematických dětí. Kniha je zajímavá i z pedagogického pohledu, lze v ní najít mnohé náměty na práci s těmito dětmi.

28.08.2023 5 z 5


Memento Memento Radek John

Drsný náhled do kolotoče užívání drog, který se už nikdy nepřestane točit...

27.08.2023 4 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

K tomuto románu už asi nejde napsat nic, co by už napsáno nebylo... Vynikající dílo, které upoutá nejen příběhem, ale také i mistrným jazykem autorky, která dokáže jedinečným způsobem zachytit atmosféru místa a popsat pocity postav způsobem, který je (zejména v české literatuře) velmi ojedinělý. Knihu jsem nemohla odložit a přečetla jsem ji za jedno odpoledne. A přála jsem si, aby celý příběh skončil alespoň malinkým happyendem....

27.08.2023 5 z 5


Pravda o cukru Pravda o cukru Jessie Inchauspé

Velmi čtenářsky přívětivě a srozumitelně popsáno, co se s naším tělem odehrává při konzumaci jídla. Jednoduché, a věřím, že i zdraví prospěšné rady, jak začít lépe komunikovat se svým tělem a udělat něco pro své zdraví a psychickou pohodu.

19.08.2023 5 z 5


Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Opravdu krásný příběh o muži, pro kterého už nemá život smysl, ale kterému není dopřáno ze života odejít z různých, velmi humorně popsaných důvodů. Je to román, u kterého se mnohokrát pousmějete i zapláčete.

15.08.2023 5 z 5


Má temná Vanessa Má temná Vanessa Kate Elizabeth Russell

Zajímavý příběh, u kterého jsem si opravdu až do samého závěru nebyla jistá, jestli se jedná o lásku nebo manipulaci. Rozhodně stojí za přečtení.

14.08.2023 4 z 5


A hory odpověděly A hory odpověděly Khaled Hosseini

Krásně napsaná kniha, která má kromě silného příběhu v sobě i poučení o tom, co život přináší a bere ve chvílích, kdy to nejméně čekáme.

08.07.2023 5 z 5


Slib mlčení Slib mlčení Linda Castillo

Až po přečtení knihy jsem zjistila, že následují další díly série. Takže se do nich určitě pustím. Kniha se velmi lehce četla (i když téma bylo náročné).

01.06.2023 4 z 5


Tsunami Tsunami Karin Krajčo Babinská

Kniha se moc dobře četla, příběh plynul. Je to takové odpočinkové čtení, i když příběh je opravdu vážný.

18.05.2023 4 z 5