Kate338 Kate338 komentáře u knih

☰ menu

Pekáč buchet Pekáč buchet Kateřina Petrusová

Velmi příjemná letní oddychovka s úžasnou obálkou, od které jsem moc nečekala ale nadmíru mě mile překvapila. Vtipná,romantická a občas emotivní. Jediné mínus dávám za neustálou chuť na sladké při čtení této knížky :D Doporučuji,bylo to super!

25.07.2017 5 z 5


Fangirl Fangirl Rainbow Rowell

Nevím ale fanfikce mi nějak k srdci nepřirostly a ano ty povídky jsem po nějaké době přeskakovala protože jsem se nedokázala do nich začíst. Příběh jinak takový byl celkem zajímavý a hlavní hrdinka Cath mi byla i v mnohém sympatická a byla takovým i vlastně osvěžením po všech těch sebevědomých hrdinkách se kterými jsem chtěla být tajně nejlepší kamarádka :) Nejoblíbenější postavou byl ale Levi a pasáže s ním a Cath jsem četla nejraději :) Čekala jsem že se příběh bude ale víc rozvíjet a posouvat. Myslím že knížka mohla být i podstatně kratší. Před pár lety by se mi asi líbila více, než dnes kdy jsem už starší.

16.07.2017 3 z 5


Body Book Body Book Cameron Diaz

Vynikající kniha popisující co nejjednoduším způsobem všechny důležité pojmy,informace co by jsme jako obyčejní smrtelnící měli o svém úžasném těle vědět. Velmi se mi líbil i kamarádský způsob jakým Cameron promlouvala skrz knihu se svými čtenářkami. Určitě kniha ke které se budu často vracet když mi dojde inspirace :)

05.03.2017 5 z 5


Nejdelší jízda Nejdelší jízda Nicholas Sparks

Knihy od Nicholase Sparkse mám moc ráda takže nad přečtením této knihy jsem nějak dlouho nemusela uvažovat. Kniha se čte velmi dobře,skoro sama. Jde o krásný romantický příběh kde se ocitáme současně v přítomnosti a minulosti,konec knihy mě opět jak to už u Sparkse bývá překvapil a potěšil. Myslím že Ira byl velmi chytrý a nápaditý protože to s celou jejich sbírkou vymyslel opravdu dobře. Jinak jsem možná čekala že osudy hlavní čtveřice budou více propletenější, přesto jsem rozhodně zklamaná nebyla a knihu doporučuji!

30.11.2016 4 z 5


Tudorovci – Král, královna a milenka Tudorovci – Král, královna a milenka Anne Gracie

Kniha mě nějak svým příběhem neohromila, jelikož jsem nějakou dobu sledovala dříve seriál ale i tak mě kniha moc bavila. Mínus bych snad jen dala za neustálou politiku která mě občas nudila ale bohužel je nedílnou součástí knihy a vlastně i samotné historie.

22.10.2016 4 z 5


Dřív než půjdu spát Dřív než půjdu spát S. J. Watson

Jeden z příběhů který vám bude po přečtení ještě dlouho šrotovat v hlavě. Na záčátku mi to přišlo super,v polovině takový vlažný ale konec? Ten mně naprosto dostal,ještě ted' z knihy nemůžu. Opravdu povedené,velice chytlavě napsané a neuvěřitelné od začátku až do konce. Jedním slovem Vynikající! :-)

20.08.2016 5 z 5


127 hodin: Na hraně smrti 127 hodin: Na hraně smrti Aron Ralston

Před tímto člověkem opravdu smekám! Neuvěřitelný příběh podle skutené události,brilantně popsané emoce,všechny zážitky,vzpomínky. Nebýt dlouhých popisů jednotlivých výprav které Aron popisoval v minulosti knihy,bylo by to za 5 hvězd. Ale i tak je kniha prostě opravdu vyjímečná a je to jeden velkej zážitek. Určitě doporučuji!

11.08.2016 4 z 5


Princezna Alžběta Princezna Alžběta Alison Weir

Nečekala jsem že mě kniha bude tak moc bavit. Knížka se opravdu dobře četla a líbilo se mi že autorka vypráví fakta která se většinou zakládají na pravdě. Alžbětu jsem si tady opravdu oblíbila a láká mě čtení dalších knih od této autorky!

11.07.2016 5 z 5


Dívka s perlou Dívka s perlou Tracy Chevalier

Krásný příběh odehrávající se ve starém Holandsku který se dá i na pár stránkách popsat do detailů. Na jedné straně krutě realistické a na druhé neuvěřitelně působivé,takto na mě kniha zapůsobila .Hořkosladká od začátku až do samého konce :) Určitě doporučuji..

27.05.2016 5 z 5


Harry Potter a Fénixov rád Harry Potter a Fénixov rád J. K. Rowling (p)

Tenhle díl mi dal celkem zabrat protože 800 stran je prostě 800 stran :D I tak ale byla tahle kniha úžasná jako ostatně všechny knihy HP a taky plná adrenalinu, byli tu opravdu popsány Harryho pocity a kniha ho konečně trošku vykreslila jinak než jako toho ,,hodného Harryho" Nejvíc jsem asi hltala stránky kde Harryho učil Snape nitrobranu a pohled do myslánky byl nejvíc..škoda že právě tyto scény z myslánky nebyly ve filmu pořádně ukázány:( Docela jsem si oblíbila i novou postavu tohoto dílu Lenku která mi k Harrymu i docela sedla a scény s ní jsem ráda četla. HP mě prostě dostal jako kdyby mi bylo zase 10 let :))

27.03.2016 5 z 5


Milý Johne Milý Johne Nicholas Sparks

Tak na tuto knížku jsem se moc těšila až si ji přečtu a musím říct že mně vůbec nezklamala. Knížka se mi hrozně dobře četla a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Je snad ještě lepší než film. Myslela jsem si že mně nejvíce bude dojímat hlavně láska hlavní dvojice (John,Savannah), ale velmi mně dojal i vztah mezi Johnem a jeho tátou, který byl ze začátku spíš nefungující a nakonec vyústil v lásku a vzájemné pochopení mezi otcem a synem.

13.10.2014 5 z 5


Neuvěřitelné Neuvěřitelné Sara Shepard

Další, tentokrát více napínavý ale stejně stále úžasný díl lhářek. Zajímalo by mně jak chutná ta banánová žvýkačka :-D Těším se na pokračování!

28.09.2014 4 z 5


Dokonalé Dokonalé Sara Shepard

Zase další dobrý díl knižní série PLL, i když seriál je přece jen o kapku lepší :-) Knihy mně ale stále dost baví takže další díly se určitě chystám přečíst.

11.09.2014 4 z 5


Jeden den Jeden den David Nicholls

První polovina knihy mně musím říct téměř nebavila a málem jsem i knihu už odložila s tím že to prostě není ono. Nakonec jsem ale knihu dočetla a jsem ráda že jsem tak udělala. Druhá polovina knihy je totiž o poznání lepší než ta druhá. A hlavní dvojice Emma a Dexter mi jsou dokonce i sympatické. Ke konci knihy jsem byla i trochu smutná jak to všechno dopadlo, škoda jen té první poloviny kdy jsem místy měla nutkání knihu odsunout a už se k ní nikdy nevrátit. Přesto je určitě tento příběh jeden z těch co chytí za srdce.. :-)

31.08.2014 3 z 5


Gejša Gejša Arthur Golden

Tato knížka se mi velmi líbila, nevím proč ale vždycky mně Gejši tak trochu fascinovaly a zároveň děsily. Tato kniha mi aspoň trochu umožnila nahlédnout do jejich života který je na jednu stranu vskutku zajímavý ale zároveň smutný. Krásný příběh, taková kniha se nenajde jen tak, určitě doporučuji!

29.08.2014 5 z 5


Tajný deník Anny Boleynové Tajný deník Anny Boleynové Robin Maxwell

Vždy jsem si myslela že Anna byla ta špatná ale po přečtení této knihy (nevím zda jsou všechny informace pravdivé) si myslím pravý opak. Obdivuji Annu za to jak musela být statečná a co všechno musela prožít a vytrpět. Kniha mně opravdu dostala a mohu ji jen doporučit! :)

27.08.2014 4 z 5


Černobílý svět Černobílý svět Kathryn Stockett

Příběh který chytí za srdce, neuvěřitelné jakou vlnu odporu v této knížce dokáže pouze barva pleti vyvolat u některých bělošských bohatých dívek které jsou sami ještě pomalu dětmi ale už mají své a přesto se o ně téměř nestarají. Příběh který donutí se zamyslet nad osudem černošských hospodyň které den za dnem vychovávají cizí děti přesto že mají ty své a často nemají žádnou moc ani svým způsobem ovlivnit svůj život. Krásná kniha,doporučuji! :)

19.08.2014 5 z 5


Ještě než umřu Ještě než umřu Jenny Downham

Ze začátku mi hlavní hrdinka pěkně lezla na nervy i přes svou nemoc ale postupem mně byla sympatičtější a více jsem jí chápala. Chvílemi mi ale kniha přišla taková jednotvárná a zbytečně místy utahaná. I přesto mně tento příběh trochu donutil zamyslet se jak prožívám plnohodnotně svůj život, což myslím bylo i trochu účelem této knihy. Ale i tak jsem prostě čekala víc..

10.08.2014 3 z 5


Ďábel nosí Pradu Ďábel nosí Pradu Lauren Weisberger

Kniha mně docela na začátku lákala svým zajímavým příběhem nemoderní holky bez záliby ve značkovém oblečení která nastoupí jako nová asistentka jedné z nejmocnějších žen světa modního průmyslu a snaží se neustále splňovat její neuskutečnitelné požadavky. Mimoto také řeší svůj vztah s učitelem Alexem a zároveň řeší své problémy se svou dlouholetou kamarádkou Lily. Po přečtení knihy ale musím říct že kniha u mně moc neobstála, je téměř celá o Mirandě která se snaží neustále znepříjemnit život všech lidí kolem sebe a kterou jsem místy chtěla praštit po hlavě. Dále o Andree která vlastně celou knihu řeší svou práci která ohrožuje její přátelství s Lily (kterou bych asi nejradši zabila :-D ) a vztahy s rodiči a přítelem. A teprve na posledních stránkách knihy konečně Mirandu pošle někam :-) ....Když srovnám filmové zpracování tak to bylo o dost vtipnější a lepší.

31.07.2014 2 z 5


Svatba Svatba Nicholas Sparks

Sparks prostě umí psát a tato kniha je toho opět jen důkazem,lepší vyznání lásky by snad asi nikdo nevymyslel..:-) Kniha je jednoduchá,bez zbytečně složitého děje a čte se jedním dechem. Doporučuji!

07.07.2014 4 z 5