ivannnka ivannnka komentáře u knih

☰ menu

Ohnivý dotyk Ohnivý dotyk Patricia Briggs

Mercy je má srdcová záležitost. Přestože doslova miluji všechny její příběhy, poslední 3 díly pro mě byly o trochu slabší, než ty předchozí. Ano, pořád byly neskutečně dobré, ale nebylo tam to pro mě zvláštní kouzlo. Naproti tomu Ohnivým dotykem se pro mě Mercy vrací přesně do té roviny, v které ji já osobně chci mít. Příběh má náboj od začátku až do konce, dobrodružství střídá dobrodružství, akce následuje akci. Několikrát jsem se během čtení hlasitě rozesmála a několikrát jsem byla i dojatá. Mercy je úžasná hrdinka a Ohnivý dotyk skvělá knížka.

10.07.2016 5 z 5


Rubínový kruh Rubínový kruh Richelle Mead

Skvělé zakončení další šestidílné série od Richelle Mead. A pro mě to zase naopak epické zakončení bylo:-) Napětí tam pro mě bylo v průběhu příběhu do sytosti, klidný epilog vyloženě potěšil. Já jsem tedy v celku potěšená. Teď jen počkat na další příběhy z VA světa, které Richelle doufám vyplodí:-)

20.05.2015 5 z 5


Mihotavé stíny Mihotavé stíny Patricia Briggs

Povídky ze světa Mercy mě okouzlily. Číst tuhle knihu bylo jako sejít se se starými přáteli a poznat přitom pár nových. Hodně jsem ocenila příběh o Kaře, která mě už od začátku série zajímala.

06.05.2015 5 z 5


Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Už od mala ráda čtu a ke knihám se vždy ráda vracím. Jsem schopná jednu knihu číst třeba desetkrát a pořád má pro mě své kouzlo. Ale vím, že tohle dílo číst po druhé ještě dlouho nebudu. A možná už nikdy.
Není to pro to, že by byl špatný příběh nebo zpracování. Ani jedno není pravda. Ba naopak. Příběh má své kouzlo a napsané to taky není zle.
Problém pro mě je spíš v tom, že je to příběh tak silný. Kniha nutí čtenáře přemýšlet o věcech, na které ve svých 24 asi ještě nejsem připravená. Možná ani nebudu.
Během čtení jsem se opravdu smála a brečela najednou a už od první stránky jsem se bála konce. A ten nakonec přišel s nevyhnutelností, ale zároveň i lehkostí...
Ale i přesto nemůžu dát méně než 5 hvězdiček.

31.05.2014 5 z 5


Nocí zlomená Nocí zlomená Patricia Briggs

Tak opět během jednoho dne přečteno... Čas na vychutnávání ještě bude později, ale já prostě MUSÍM vědět, jak příběh skončí :-)
Mercy je prostě moje Liebling, takže její příběhy a příhody jsou pro mě vždycky srdeční záležitost.
Ano, v tomto dílu jsou opravdu zodpovězeny otázky, které mě už pár dílů zajímají. A ano, jsou položeny další otázky, které mi při přemýšlení o Mercy a jejím příběhu přivodí záchvaty zvědavosti. Ale na druhou stranu, Pat už je taková. A vím, že mi jednou dá odpověď na všechny otázky. Možná to nebude v příštím dílu. A možná ani v tom dalším. Ale jednou ty odpovědi určitě přijdou.
A teď už bych ráda dodala jen to, že už od prvního dílu opravdu nemám ráda Christy. Jsem ráda za ten šampon :-)

30.05.2014 4 z 5


Loviště Loviště Patricia Briggs

Anna se nám vybarvuje a z Charlese se stává trochu fňukna... i když nic proti zamilovanosti... Romantika nás pochopitelně k takovým knihám táhne, i když chlap (a zvlášť takhle "dominantní") by se už měl rozkoukat, že po 200 letech dostal konečně družku a trochu ubrat. Řekla bych, že ve Štvanici byl poněkud rozhodnější...
Naproti tomu z Anny se stává přesně ten typ hrdinky, kterou tolik milujeme. Mám ráda nezávislé holky, které nečekají na prince na bílém koni a zvládnou se zachránit sami... Ještě jeden, dva díly a je z ní druhá Mercy.
Zápletka je zajímavá, kniha se mi četla ještě o trochu líp, než Štvanice a měla rychlejší spád.
Teď už jenom čekat, kdy nám vydají trojku.

24.11.2012 5 z 5


Štvanice Štvanice Patricia Briggs

Okouzlila mě hlavně novela Alfa a Omega... je naprosto úžasná. Je pravda, že knížka sama o sobě už není tak okouzlující jako série o Mercy, ale z mé strany je to možná tou er-formou. Na druhou stranu ale máme mnohem větší "výhled" do světa vlkodlaků a dalších postav, které už známe. A přesto, že to není Mercy, je stále na 5*

24.11.2012 5 z 5


Mezi láskou a smrtí Mezi láskou a smrtí Meg Cabot

Taky jsem byla na začátku čtení trochu v rozpacích, ale tak už to u Meg a prvních knih v sérii bývá. Alespoň pokud tu knihu čtete poprvé. Myslím, že jediná její série, která mi nepřipadala u prvních cca 20 stránek divná, byl Mediátor - a to je trochu jiná třída. Jinak je u Megiiných knih silná stránka většinou strhující závěr, spíš než extra chytlavý začátek. Nicméně strhující konec mi stojí za ten "nic moc" začátek. A co se týče pocitů z knížky jako takové - na začátek zapomínám a jako vždy odpouštím, protože... tohle je vážně BOMBA!
Mně osobně by teda zajímalo, kam Meg na ty geniální nápady chodí. A je jedno jestli to má být ve stylu " Vidím duchy a nakopu jim zadek" nebo "Strčili ti mozek do nejdražšího těla na světě." Prostě je zápletka originální, a to je to, co máme na Meg Cabot všichni rádi a taky to, proč jsme ochotní sem tam zamhouřit očko.
A teď k Abandonu - sakra moc mě mrzí, že neumím pořádně anglicky, a že jsem se k téhle věcičce nedostala dřív. A taky než u nás milostivě vydají druhý díl, budu už nejspíš v důchodu a toho třetího se rovnou nedočkám:-(
Pierce je zvláštní typ hrdinky - není ani příliš vystrašená (jako byla Mia) ani příliš "postarám se o sebe sama" (jako Sue.) Je zkrátka takový střední proud. Její zkušenosti se záhrobím jsou dost zajímavé a Ostrov kostí mě trochu děsí. A John... to je taky zajímavý typ.
Pokud nesnášíte neuzavřené příběhy, radím nepouštět se do toho, dokud u nás nevyjde i třetí díl (což vzhledem k tomu, že ještě nevyšel ani v USA a taky vhledem k rychlosti knižního klubu odhaduji tak za 5 let.) Ale jinak... nemůžu než doporučit!!!

08.10.2012 5 z 5


Anna ze Zeleného domu Anna ze Zeleného domu Lucy Maud Montgomery

Snad nejkrásnější kniha mého dětství... Kouzelný svět fantazie.

08.10.2012 5 z 5


Na útěku Na útěku Meg Cabot

Nemohla jsem se dočkat, až u našich dveří zazvoní pošťák a konečně mi přinese 3. díl Supermodelky, a když ta chvíle konečně nastala, chvíli jsem na knížku zírala skoro fanatickým pohledem. Naštěstí jsem nezírala moc dlouho a vrhla jsem se do čtení. Po pár hodinkách jsem měla jasno (a to, že jsem spala do práce asi jen 2 hodinky je jen malá daň z přepychu)
Myslím, že Meg se tentokrát vážně vyznamenala (to knižní klub taky, když nás nechal rok čekat, aniž by nám alespoň slíbil český překlad - i když ten úplně opačně).
Moc se mi líbí propletení postav, to jak se proplétají jejich životy už od prvního dílu a postupně se spojení více přitahuje... Jediné s čím mám malinko problém je až moc velký happy end. Mám moc ráda šťastné konce, ale u Meg mi poslední dobou připadá, že jsou až moc happy. Nicméně to není zas takový problém, abych v hodnocení odstranila byť jen půl hvězdičky.

15.09.2012 5 z 5


Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Nádherná doba, pěkné prostředí, legrační lidé, chytrá a vtipná Elizabeth a sladký pan Darcy... To je klasika:-)

05.03.2012 5 z 5


Malé ženy Malé ženy Louisa May Alcott

Nádherný, dojemný příběh. Klasika.

27.02.2012 5 z 5


Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Miluju, miluju, miluju... Dá se k Harry Potterovi říct ještě něco jiného???

27.02.2012 5 z 5


Pokrevní pouta Pokrevní pouta Richelle Mead

Taky jsem byla s nepřímým pokračováním VA celkem dost spokojená. Sydney je zajímavý typ postavy - vždy příliš disciplinovaná, příliš odtažitá... Jsem ráda, že mám možnost chvíli koukat na svět jejíma očima. Navíc mě potěšilo, že vím, jak pokračují dál postavy, které jsem ve VA zanechala. U mě dobrý:-)

27.02.2012 5 z 5


Hostitel Hostitel Stephenie Meyer

Přesně jak psalo pár lidí přede mnou - sice chvíli trvá, než se začtete, ale stojí to za to. Naprosto senzační příběh. Na začátku jsem si říkala: "Co když je to možné?" Potom jsem k Poutnici tak trochu přimkla a pak dost brečela. Kniha je ohromně emotivní a myslím, že nutí čtenáře přemýšlet.

27.02.2012 4 z 5


Na velikosti nezáleží Na velikosti nezáleží Meg Cabot

No (zatím) poslední díl má opravdu trochu zkažený závěr. Sice miluju happyendy, nicméně tohle už zavánělo trapností na hony daleko. A přitom celá předchozí část knihy byla moc fajn. Vzhledem k tomu, že série má mít 5 dílů, má ještě možnost napravit Heather reputaci:-)

27.02.2012 4 z 5


Velikost XL: Kila navíc přibývají Velikost XL: Kila navíc přibývají Meg Cabot

Heather prostě nedokáže žít chvíli v klidu, aniž by se připletla k nějakému zločinu, přes výslovný zákaz její (tajné) lásky se do toho montovala, poté vše k naprosté úlevě všech vyřešila a přežila. Zbožňuju jí:-)

27.02.2012 5 z 5


Velikost L: Pár kil navíc nikoho nezabije Velikost L: Pár kil navíc nikoho nezabije Meg Cabot

Myslím, že tohle byla první knížka od Meg Cabot, ke které jsem se dostala. Na Meg mám nejradši právě ten nadhled, se kterým zvládají své každodenní situace její hrdinky. Díky téhle trochu komediální detektivce se mi vždycky zvedla nálada.

27.02.2012 5 z 5


Krajina plná stínů Krajina plná stínů Meg Cabot

Mediátor je moje nejoblíbenější série od Meg Cabot. Susannah je naprosto skvělá hlavní hrdinka. Jinak jako vždy oceňuji originalitu, čtivost a stravitelnost knížky. K tomu všemu má Mediátor ještě něco navíc.

27.02.2012 5 z 5


Hrdinkou snadno a rychle Hrdinkou snadno a rychle Meg Cabot

Neurazí, ale taky nijak extra nenadchne. Není to špatné, ale Meg umí i líp. Samozřejmě oceňuji (jako vždycky) originální hlavní zápletku.

27.02.2012 3 z 5