Na útěku

Na útěku https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/130823/bmid_v-kuzi-supermodelky-na-uteku-loe-130823.jpg 4 184 20

V kůži supermodelky série

< 3. díl

Pokračování románů V kůži supermodelky a Jmenuju se Nikki. Třetí, závěrečný svazek série o Em Wattsové, která zažila nedobrovolnou proměnu v americkou topmodelku Nikki Howardovou, zastihuje hrdinku na útěku ze školy, z práce i od svých milovaných. Vždyť co jiného jí zbývá, když jsou na ni naštvaní všichni, které má ráda, když se nemůže nikomu svěřit a když tím jediným, nač se může těšit, je pochybná přehlídka spodního prádla Stark Angels o silvestrovském galavečeru? Když totiž Em s přispěním doktora Fonga vypátrá, proč ze světa zmizela její předchůdkyně, jejíž slavné tělo teď nosí, pochopí, že jí může pomoct jediná osoba. Její láska Christopher však musí nejdřív zapomenout na hádky a zacílit pomstu správným směrem. A bude muset riskovat úplně všechno, poněvadž dívku je třeba vyrvat ze spárů nevyzpytatelného Brandona Starka a nabourat se do centrálního serveru firmy jeho pohádkově bohatého otce. Při pátrání po smyslu Projektu Phoenix je ale dost pravděpodobné, že tato pomsta skončí smrtí, tentokrát nezvratnou…... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Runaway , 2010


více info...

Přidat komentář

Kudík
03.08.2020 3 z 5

(SPOILER) Projekt Phoenix mi došel dřív, než jsem dočetla knihu. Dá se říci, že je to něco jako starou knihu navléct do nového obalu.
Oceňuji, že Em alias Nikki chtěla chránit obě dvě své rodiny a byla rozhodnuta ponechat si Cosabellu. No a Christopher se změnil z puberťáka hrajícího PC hry v akčního hrdinu... (viz. akce pláž), to snad bylo větší sci-fi, než samotná operace. Ale ten konec mi přišel až moc happy, pár postavám jsem to i přála, ale u některých si říkám, to jako vážně?

vodovodnice
26.04.2020 4 z 5

Musím říct, že třetí díl je velmi napínavý, opět příjemně vtipný a se skvělým vyústěním. Teda až na ten konec, který je děsně přeslazený, ale to jsme u tohoto druhu literatury i čekala.
Hlavní motiv pana Starka a jeho byznysu mne překvapilo a hodně z toho zamrazilo (což není na škodu).
Hodně mi to připomnělo film Ostrov, který jsem viděla.
Líbí se mi, že to postupně nabírá na intenzitě, postupně mne to vtáhlo a 3/4 knížky byla asi nejlepší, kde se osud hrdinů nezadržitelně řítí ke konci...
Akorát ten konec je fakt slaďounký, ale to jsem čekala a výsledný dojem z knížky to nekazí.
Pro mne je to nesmírně odpočinková literatura u které jsem si bezvadně odpočinula od těžkých knížek s hlubokou myšlenkou.


ivca84
13.09.2019 5 z 5

pokracovaní příbehu o dvou stredosklackach ktery je az do poslední chvile hodne zajimavy hlavne svym rozuzlením

Cleo De Nile
06.06.2019 5 z 5

Kdyby už nic jiného, tak závěry umí psát Meg Cabotová na výbornou. Vůbec sem nečekala jak to celé dopadne a co za tím vším stojí, byla jsem hodně překvapená. Tady mi ten přehnaný happy end ani trochu nevadil, ba naopak, všem jsem to moc přála. Hlavní postavy jsem si hodně oblíbila a je mi líto, že se s nimi musím loučit už po třech dílech.
Suma sumárum, celá série byla velmi čtivá, zábavná a napínavá :)

ivedoo
30.05.2018 5 z 5

Skvělé ukončení trilogie, co více dodat. Prostě mám ráda dobré konce :D

Mufka
23.05.2018 5 z 5

Všechny tři série přečteny téměř hned, četla jsem, kde se dalo a čekala na výsledek. Skvělý konec skvělého příběhu.

1kristynka11
28.08.2017

Krásné zakončení určítĕ doporučuji. Celá série se četla krásnĕ, ale byla místa kde jsem se nudila ale tich bylo opravdu málo, protože většina z nich byla vtipných nebo napínavých. Určitĕ bych četla znovu a byla jsem docela smutná, že je to poslední díl.

klarinet02
23.09.2016 5 z 5

Úžasné zakončení této série. Moc mě potěšila a překvapila. Opravdu krásné knížky. Moc doporučuji.

LilianaFalcon
25.04.2016 3 z 5

Sice to bylo super a úžasný, ale... ten happy end? A ne jen ten, který všichni čekali...

OMG... opravdu musel každý chudáček dostat svůj příděl štěstí? a nebo nemohla aspoň nějaká z těch významnějších záporných postav zůstat záporná?!

SPOILER:
Teď nemyslím Starka seniora...

Tessia
13.04.2016 2 z 5

Jsem velký fanoušek žánru science fiction, ale tyto knížky pro mne byly zklamáním.
Děj je hodně překombinovaný, chování postav se změní ze stránky na stránku. Nevím, jestli nejsem věková kategorie, nebo mi jednoduše tahle série nesedla, určitě ale vím, že se k ní v dohledné době (alespoň tedy k jejímu českému překladu) neplánuji vracet.

evelýny
06.11.2015 2 z 5

Hodně fantazie, dost překombinovaný děj. V knihkupectví tuto knihu najdete v dětské literatuře a tam také patří a já - vzhledem k mému věku - si netroufnu kritizovat žánr, kterému jsem již dávno odrostla. Knihu jsem dočetla a to si - myslím - stačí.

zuzanagelnarova
29.08.2015 5 z 5

Že nejslabší to bych neřekla, podle mně byla nejslabší právě jednička !

vaili
06.01.2015 4 z 5

Mno konec dobrý všechno dobré :) k věkové kategorii -náct si myslím že slušná kniha i když trochu sci-fi proč ne :)

Mixy
29.06.2014 4 z 5

Určitě nejslabší z celé trilogie, přesto se mi četla skvěle a příběh byl rozhodně zajímavější než nějaká nudná hodina Českého jazyku.

AnetaB
12.10.2013 4 z 5

Začátek nic moc,trochu slabší než předchozí dvě ale konec to vylepšil. 3,5 hvězdičky ale protože je konec tak 4.

JajaAP
27.09.2013 3 z 5

Knihy se četly pěkně, ale jinak mě to moc neoslovilo. To ovšem bude můj špatný výběr knih, protože pokud by mi bylo o 15 let míň, tak bych asi byla nadšená.

LiLinka
30.06.2013 4 z 5

Nejprve mi přišla oproti předchozím dílům nudná.. když jsem se však prokousala přes prvních cca 80 stran, hltala jsem jednu stránku za druhou. Skvělá práce, jako všechny knihy od M. Cabotové. :)

PiperW
21.02.2013 5 z 5

Knížka se moc podařila. Celá trilogie je bezva a čte se to samo. Škoda, že už nebude další díl. Moc sem si Em oblíbila :)

ivannnka
15.09.2012 5 z 5

Nemohla jsem se dočkat, až u našich dveří zazvoní pošťák a konečně mi přinese 3. díl Supermodelky, a když ta chvíle konečně nastala, chvíli jsem na knížku zírala skoro fanatickým pohledem. Naštěstí jsem nezírala moc dlouho a vrhla jsem se do čtení. Po pár hodinkách jsem měla jasno (a to, že jsem spala do práce asi jen 2 hodinky je jen malá daň z přepychu)
Myslím, že Meg se tentokrát vážně vyznamenala (to knižní klub taky, když nás nechal rok čekat, aniž by nám alespoň slíbil český překlad - i když ten úplně opačně).
Moc se mi líbí propletení postav, to jak se proplétají jejich životy už od prvního dílu a postupně se spojení více přitahuje... Jediné s čím mám malinko problém je až moc velký happy end. Mám moc ráda šťastné konce, ale u Meg mi poslední dobou připadá, že jsou až moc happy. Nicméně to není zas takový problém, abych v hodnocení odstranila byť jen půl hvězdičky.

lolle2311
14.09.2012 5 z 5

"Myslím, že nejdřív jsem zaúpěla podobně jako Frida, i když pochopitelně z úplně jinýho důvodu. A vzápětí jsem jako vždycky pod tlakem jeho rtů začala tát. Proč mu nikdy nedokážu odolat? To je tak trapný! To bude takhle mezi náma už napořád? POřád se budem hádat, jeden druhýho rozčilovat, a pak se políbíme a bude to zase dobrý... víc než dobrý?"
Jednoznačně nejlepší kniha Meg Cabot! Bez mučení přiznávám, že jsem několikrát vyprskla smíchy.. a skoro po celou dobu jsem se usmívala.. Naprostá pecka, úžasné postavy, skvělý děj. Dlouho mě žádná kniha tak nepotěšila.
Btw. knihu jsem přečetla za cca 4 hodinky ;)