Deena_ Online Deena_ komentáře u knih

☰ menu

Ve službách zla Ve službách zla Robert Galbraith (p)

Opravdu jsem se zamilovala do detektivek. Chystám se přečíst všechny díly, protože ta série nemá chybu! Jsem vždy napnutá do poslední stránky. Knihy jsou velmi čtivé a já jsi vždy dokážu představit celé okolí i postavy. JKR je prostě srdcovka.

28.03.2024 5 z 5


Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Krásná kniha, velmi čtivá. Z této oblasti pochází má babička tak jsem ráda, že jsem mohla aspon takto nakouknout. Těším se i na druhý díl.

18.01.2024 5 z 5


Hedvábník Hedvábník Robert Galbraith (p)

Miluju tu sérii! Nikdy by mě nenapadlo, že mě budou tak bavit detektivky. Pro někoho možná překombinovaný děj, ale já byla napnutá až do poslední stránky. Tato autorka je od malička moje srdcovka. Duo Robin a Strike mě prostě baví. Těším se na jejich další případy.

09.08.2023 5 z 5


Vejce a já Vejce a já Betty MacDonald

Tuto knihu jsem jako malá pozorovala doma v knihovně a říkala si, že až budu velká tak si ji přečtu. :) konečně na ni došlo a já jsem trochu zklamaná. Začátek knihy vypadal slibně, ale postupně začala slábnout a konec se mi přijde utnul nějak moc rychle jak kdyby autorka nevěděla jak ji zakončit. Taťka Kettle to je panešku poštaviška pro šilné nervy :D

22.06.2023 3 z 5


Aristokratka pod palbou lásky Aristokratka pod palbou lásky Evžen Boček

Proste super psycho :) miluju celou tuhle serii a tesim se az ji zakoncim jeste Denikem kastelana..jestli potrebujete oddechovou knihu nad kterou opravdu nepotrebujete premyslet tak je to jasna volba :)

14.04.2023 5 z 5


Tajemství Tajemství Radka Třeštíková

Nenávidím a zároveň miluju otevřený konce, ale tenhle mě opravdu dostal. Chci to vědět..chci vědět všechno jak to bylo dál. Knihy jako je tato ve mně zůstávají dlouho po přečtení. Určitě si jí ještě někdy přečtu, ale obráceně. Líbí se mi jak autorka vždy dokáže doslova nas*at nějakou protivnou postavou. Určitě doporučuji přečíst

29.03.2023 5 z 5


Divočina Divočina Cheryl Strayed

Pred 7 lety jsem videla film, takze jsem vedela do ceho jdu. To ze je daleko lepsi nez film ani nemusim rikat :) na knihu jsem se tesila a cetla se uplne bez problemu.

12.03.2023 5 z 5


Nevšední zápisky ze Šanghaje Nevšední zápisky ze Šanghaje Lukáš Mohelský

Já mám tento humor v knihách prostě ráda. Ano něco je třeba víc nastřelené, ale mně to nevadí. Jsem moc ráda, že jsem si knihu mohla přečíst. Doporučuji přečíst v těchto pochmurných dnech a užít si tuto oddechovku! Čtenáři berte tuto knihu prosím alespoň trochu s humorem :)

06.12.2022 5 z 5


Příběh služebnice Příběh služebnice Margaret Atwood

Do knihy jsem se pustila s obavou protoze jsem milovnice serialu a cekala jsem ze budu zklamana. V knize je toho opravdu malo neustale jsem cekala kdy prijde ta pasaz ze serialu a ono nic. Zaroven ani nemuzu rict ze bych ale byla zklamana protoze mi mnohem vic popsala pocity postav a dokazala jsem si predstavit jak se v dane situaci citi. Nezanevru a druhy dil si po dokonceni serialu urcite prectu.

28.10.2022 3 z 5


Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Ja tak strasne nemam rada divne useknute konce a nedokoncene myslenky kvuli tomu kniha ztratila jednu *. Pribeh byl velmi ctivy a po celou dobu jsem byla vtazena do deje. Podle recenzi jsem mela obavy ze budu otravena ze spisu z archivu ktere se v knize objevuji a bylo to prave naopak hltala jsem veskera fakta aby mi neco neuniklo. Tesim se na dalsi knihy spisovatelky.

01.08.2022 4 z 5


Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Musím říct že jsem byla opravdu napnutá a neustále přemýšlela a v hlavě se vracela k důkazům které by mohly někoho usvědčit. Líbí se mi jak je kniha rozsáhlá a vůbec ne únavná kdykoliv jsem měla možnost vzala jsem jí do ruky a nemohla se odtrhnout. Je přehledná v postavách jsem se vůbec neztrácela. Určitě sáhnu po dalším díle této série.

05.07.2022 5 z 5


Foukneš do pěny Foukneš do pěny Radka Třeštíková

Tato kniha byla příjemné překvapení a jsem ráda že jsem nedala na hodnocení tady. Byla jsem vtažena do děje od začátku až do konce a příběh se mi moc líbil. Určitě to není má poslední kniha od autorky.

05.07.2022 5 z 5


1984 1984 George Orwell (p)

Je naprosto neskutecne ze toto dilo se da i po tolika letech co vzniklo prirovnat k soucasnosti. Je to dost smutne jak lehce se daji lide ovlivnit i v teto dobe. Stale jsem doufala v probuzeni a vymaneni se z toho vlivu, ale kniha by nemela takovou silu kdyby skoncila happyendem.

06.06.2022 4 z 5


Aristokratka u královského dvora Aristokratka u královského dvora Evžen Boček

Tento humor me proste bavi. Vzdy se tesim na dalsi dil je to neskutecna oddechovka u ktere nemusite vubec premyslet. Musim rict ze ale poprve budu napnuta protoze jsem velmi zvedava jak se tohle rozsekne :)

24.04.2022 5 z 5


Bílá nemoc Bílá nemoc Karel Čapek

Budu opakovat co tu jiz zaznelo. Dilo je skvele..opravdu nadcasove. Pripomina mi aktualni situaci kdy maji lide klapky na ocich a jdou slepe za cizim nazorem. Myslim ze na stredni skole bych jeste nedokazala ocenit tuto knihu a cist mezi radky tak jako ted.

31.03.2022 5 z 5


Utrpení mladého Werthera Utrpení mladého Werthera Johann Wolfgang Goethe

Nakonec jsem se do knihy zacetla proto dve hvezdicky ale prejmenovala jsem si ji na "Utrpeni mlade Diany" to knuceni me opravdu nebavilo mozna kdybych byla mladsi tak se dokazu vice vzit do nestastne lasky.

31.03.2022 2 z 5


Tichý dech Tichý dech Jan Trachta

Naprosto skvela knizka! Odkladala jsem ji a myslela si ze me to nebude moc brat ale po precteni jsem nadsena. Cekala jsem jak kazda operace dopadne uplne me to vtahlo do deje a to i diky fotografiim. Ne jen skvely lekar ale i spisovatel!

09.01.2022 5 z 5


Bílá jako sníh, rudá jako krev Bílá jako sníh, rudá jako krev Alessandro D´Avenia

Ani nenadchla a ani neurazila. Je to na mě asi už moc pubertální čtení. Leo je kluk který neví co chce a někdy bych mu dala facku za to jeho chování. :D

17.11.2021 3 z 5


Příliš vysoká očekávání Příliš vysoká očekávání Karolina Hošek

Asi jsem měla příliš vysoká očekávání od této knihy. Humor byl už kolikrát opravdu na hraně trapnosti. Přijde mi, že autorka moc tlačí na pilu a úplně zbytečně. Čekala jsem, že budu více vtažená do děje jako dítě devadesátek což se tak úplně nestalo. Kniha má poutavý obal díky kterému jsem do ní vůbec šla.

15.10.2021 3 z 5


Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou Arnošt Lustig

První část se hrozně vlekla, ale druhou a třetí část jsem přečetla během chvilky. Jsem ráda, že jsem mohla "nahlédnout" i do jiné části Osvětimi. Ten hrozný tlak na psychiku kdy neví co zase přijde a jestli už bude konec musel být strašný.

20.09.2021 4 z 5