Dokonalé propojení

Dokonalé propojení https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495524/bmid_dokonale-propojeni-tSP-495524.png 4 213 102

Když se šestadvacetiletá Anna odhodlá políbit svou spící platonickou lásku, spolubydlící Markétu, zjistí přitom, že namísto hebkých rtů líbá ledové, mrtvé tělo. Kdo je vrahem? Jeden z rodičů či Markétin bratr? Movitý přítel či zatrpklá kolegyně ze sborovny? Lehkomyslný kamarád, spolubydlící – anebo za její smrt může někdo úplně jiný? Smrt mladé dívky z pohledu sedmi lidí odkrývá nejen otcovství jejího nenarozeného dítěte, ale i praktiky záhadné sekty. Jaká další tajemství ještě vyplují na povrch? Všechno totiž souvisí se vším, vše je dokonale propojené...... celý text

Přidat komentář

anezkatrp
22.04.2024 5 z 5

Velice vydařená prvotina! Nejvíc mě pobavila postava Anči. :)

Allla9
05.04.2024 4 z 5

Hodně zdařilá prvotina plná zvratů. Možná příliš propojeného překombinovaného děje, ale celkově chválím.


domiii97
13.03.2024 5 z 5

Dokonalé propojení je první knihou z pera české autorky, v němž není nouze o drama a napětí. Čtenář bude duševně prožívat jednotlivé osudy postav, z nichž některé se mu zavrtají hlouběji do kůže a psychické vydeptání je více než pravděpodobné.

Děj je vyprávěn z pohledu sedmi postav. Čtenář se tak nenudí a neusne na vavřínech. Jediné, co mi chybělo, byl hlubší pohled vyšetřovatelů na samotné pátrání. Neměli možnost se tolik dostat do kladného (nebo i záporného) vztahu se čtenářem.
Díky vyprávění z různých pohledů jsou kapitoly krátké, úderné a zakončené tak, aby čtenář měl chuť číst pořád dál.
Autorka v knize otevřela témata jako sektářství, nenávist na pracovišti nebo týrání.

Kniha taky pojednává o lásce, která je tu zmíněna ve všech formách. A právě láska zde odkrývá nejhlubší tajemství, která měla zůstat skryta.

Jednotlivé postavy nabízí širokou škálu povah. Některé si čtenář oblíbí, jiné ne - pravdou je však to, že na konci knihy na některé z nich změní názor.
Velkým plusem je i to, že se čtenář dozví, jak to nakonec se všemi dopadlo. Co víc si přát.

Kniha je skvělá svou propracovaností a věřím, že se fanoušci napětí budou po dočtení tetelit blahem.

Děkuji Marii Hamákové a Janě Janské za poskytnutí recenzního výtisku

Marekh
28.02.2024 4 z 5

ANNA (26 let) zjišťuje po návratu domů po nějakém čase, že její spolubydlící MARKÉTA je mrtvá.

Jedná se o psychothriller. Kniha je členěna do krátkých kapitol z pohledu hlavních postav. Případ vyšetřují kapitán HEŘMAN (holá hlava) a nadporučík POLÁČEK, který nosí baloňák. Kapitoly z pohledu těchto vyšetřovatelů je málo.

Přemýšlel jsem, kdo mohl být pachatelem a proč se dopustil tohoto činu. V závěru knihu jsem začínal mít podezření na jednoho člověka, ale závěr mě překvapil. V závěru se mi líbila kapitola POTÉ, ve které je shrnuto, co se stalo dále s hlavními postavami.

Kniha se celkově četla dobře.

nela3812
07.02.2024 4 z 5

Dokonalé propojení v sobě ukrývá opravdu dokonalý příběh. Ač to může znít dost tuctově, tak je tomu opravdu tak. Autorčina prvotina v sobě skrývá příběh nabitý emocemi, zvraty i napětím! Psychothriller nečekejte, ale na čtivý psychologický román se určitě těšit můžete!

Autorka má svižný styl vyprávění a díky rychlému střídání různých pohledů získává čtenář jedinečný náhled do celého příběhu. Je tu mnoho postav, ale i tak mám pocit, že o všech něco vím a jejich pohnutky dokážu uchopit. Autorka dokáže stručně přiblížit každou postavu i jejich charakter - to je rozhodně velké plus.

Na jednu vraždu se tak můžeme podívat skrze různé postavy a charaktery, až se v nich možná budete chvílemi ztrácet. Na druhou stranu ale poskytnou opravdu rozličné názory a pohledy - což je u vyšetřování případu více než vítané. Pokud si člověk libuje ve vytváření různých teorií, tak právě takové množství postav a pohledů přímo vybízí k jejich vytváření a k nejrůznějším spekulacím.

Bohužel je zde dlouhodobě opomenut pohled hlavních vyšetřovatelů - defacto je jen na začátku a na konci. Ráda bych skutečné vyšetřování a myšlenky vyšetřovatelů viděla v průběhu celého příběhu. Z tohoto důvodu se pak zdá, že rozřešení přichází jako blesk z čistého nebe. Vzhledem k jeho zamotanosti a komplikovanosti navíc působí nereálně. Věřím, že kdyby dala autorka více prostou vyšetřovatelům a postupně odhalovala celé propojení, nepůsobil by konec tak chaoticky a nepřehledně.

Čtení jsem si užila. Je to příjemná krimi jednohubka na odpoledne či dvě.

Hodnocení: 4/5

lulucinax
02.02.2024 4 z 5

Děkuji autorce za zaslání knihy. Její čtení jsem si moc užila a hltala jsem stránku za stránkou
Jedná se o první knihu autorky a je napsaná z více pohledů jednotlivých hrdinů. Obdivuji, že se jí podařilo udržet v nich přehled. I když se v knize vyskytuje hodně postav, neztrácela jsem se a nemohla se dočkat, až se všechny osudy propojí.
V příběhu mě snad štvaly všechny ženské postavy a nejsympatičtější mi byla ta, která se ráno probudila jako mrtvá.
Především v druhé půlce knihy jsem litovala Lukáše.
Přestože jsem už věděla, kam se děj ubírá, samotný závěr mě překvapil. A souhlasím, že autorka je jak česká Shari Lapena. Krátké, čtivé kapitoly a několik překvapení se šokujícím koncem.
Nedala jsem plný počet, protože úplně všechno nebylo vysvětleno a to mi v knihách vadí. A některé události byly trochu přitažené za vlasy. Nechci být konkrétní, abych nevyzradila víc.
Ale rozhodně můžu knihu vřele doporučit všem milovníkům svižných thrillerů.

KamilaBaj
02.02.2024 5 z 5

Naprosto skvělá kniha! Nejvíc se mi líbily krátké kapitoly z pohledu různých postav. Naprosto šokující závěr a taky čtivý styl psaní.

LeHor
31.01.2024 4 z 5

Pěkná prvotina, dobře se mi to četlo, až na ten konec.
Určitě si od autorky ještě něco přečtu.

Jessybelle
31.01.2024 5 z 5

Tohle můžu. Autorčin styl psaní mi sedí. Obdivuji, jak se zvládla popasovat s tolika postavami, které se střídají ve vyprávění.

Střídání pohledů všeobecně podporuje čtivost. Nacházíme tu spoustu vějiček, které nás prostě nutí číst dál.
Jen mi žádná postava nepřirostla k srdci, snad Lukáš tomu byl nejblíž.
Mohu vřele doporučit.

Sarance
29.12.2023 2 z 5

Na můj vkus hodně nereálné a přes míru zamotané.

mary2019
12.12.2023 4 z 5

Nejprve bych chtěla poděkovat paní Jánské za poskytnutí recenzního výtisku.

Kniha se mi dostala do ruky jako druhá po Mrazivé náruči.
Věřila jsem, že bude stejně čtivá a napínavá. A bylo to tak!

Knížka je psána z pohledu více osob, což se mi líbilo, ale přiznám se, že jsem s tím v první třetině trochu bojovala. Netrvalo ale dlouho a s většinou postav jsem se sžila.
Dana, postava učitelky, mi byla z celého příběhu nejméně sympatická. Vyloženě mě štvala a tak trochu jsem jí ten její osud přála .
V knize se řeší případ zesnulé Markéty, kterou našla její spolubydlící Anna.
Do samého konce jsem neměla tušení, kdo by za vším mohl stát.
Někomu může samotný příběh připadat příliš komplikovaný, mně se ale líbil.
Tohle ctění pro mě bylo pohodové, ale konec nabral rychlý spád a nedalo se přestat číst. Byla jsem napjatá, zvědavá, nervózní a v očekávání, jak vše dopadne.

Co musím ještě zmínit, tak to je rozhodně poslední kapitola, kde je pěkně napsané, co bylo dál v životě všech postav. Takové ukončení mě zaujalo.

Knížku velice ráda doporučím všem, co netouží po čtení o brutálních vraždách, ale chtějí si dopřát pohodové čtení s trochou napětí.

SimonaBro
04.12.2023 5 z 5

Přečteno jedním dechem.

Safrika
09.11.2023 4 z 5

Kniha se mi libila, cetla se dobre, ale na me uz to bylo az moc propojene a prekombinovane, takze to na me pusobilo tak nejak nerealne.

marwinmh
09.11.2023 2 z 5

Navzdory spousty kladných ohlasů na mě po obsahové stránce kniha velký dojem neudělala. Přehršel postav - převážně nesympatických, nedotažená jednání, motivy, těžko uvěřitelný příběh a nedostatečné závěrečné rozuzlení. Nejvíc mě zaujala obálka knihy, ta je povedená a skutečně zaujme na první pohled.

Tučňák492
04.11.2023 5 z 5

Moje první knížka od Jany Jánské, velice mě zaujala hned od první stránky. Četlo se to jedním dechem, napínavé až do konce.

katpas76
17.10.2023 3 z 5

Mnoho postav, mnoho společenských témat, mnoho úchylek a na mě mnoho náhod, které se v knize udály.
Oceňuji, že autorka celý příběh na konci srozumitelně rozpletla. Také že ho, a postavy v něm, ukočírovala, to je obdivuhodné. Pro mě byl totiž v některých fázích natolik zašmodrchaný, až jsem se ztrácela.
Styl psaní je čtivý a příběh je napínavý, takže pro milovníky thrillerů je to určitě dobrá volba.

recenzienika657
30.09.2023 4 z 5

#dokonaleprepojeni @janskajanna @mobaknihy

Na začiatku je smrť. Smrť mladej učiteľky Markéty, ktorú ani po čase nevedia vyšetrovatelia vysvetliť. Podozrivý je každý a zároveň nikto.

V slede udalostí sa nám príbeh odkrýva postupne a to z pohľadu viacerých postáv. Myslela som si, že sa stratím pri toľkých postavách a životoch, ale nestalo sa tak. Každá bola vykreslená charakterovo presne a vždy som čakala kam sa posunieme a čo odkryjeme.

Tí, čo zvyknete hádať vraha ako ja, si prídete na svoje. Ja som až do konca netušila až kým to autorka nevybalila na mňa naplno.

Okrem toho, že kapitoly sa menia postavami, sú zároveň krátke. Čítanie ide rýchlo a nenudila som sa.

Prijala by som väčšie napätie, trošku príbeh zauzlovať, ale to nič nemení na tom, že som sa bavila na plnej čiare a teším sa na ďaľšiu knihu Mrazivá náruč.

4/5

Ďakujem autorke za zaslenie knihy.

#recenzianika #knihy #knihomolka #knihomoli #tipnaknihu #tipnaknihu #tipnaknihu #book #booklover #laskakuknihám #laskakukniham #mamacita #mamacita #books #bookstagram #recenzienika #spolupracasnikou

MarkétaS.
14.09.2023 5 z 5

Knihu s názvem DOKONALÉ PROPOJENÍ jsem si vybrala jako "čteníčko" na dovolenou. Očekávala jsem řádky poklidného čtení, ale to byla veliká chyba, protože to tam čtenář nenajde. Písčitou pláž jsem skoro nevnímala, protože mě pohltily první řádky a bylo těžké se od knihy odpoutat.
Styl psaní byl svižný, lehce čtivý, srozumitelný a hlavně nepředvídatelný.
Oceňuji krátké kapitoly, kde autorka bravurně popsala rozmanité charaktery postav. Některým jsem fandila a jiné mě vytáčely.
V dějové linii jsem se ztratila 2 x. To mě donutilo ke zpětnému listování a pozornějšímu čtení. A POZOR...zjistíte, že osudy lidí jsou propojeny dokonale. :-)
Nic nebylo předem jasné a vraha jsem odhalila opravdu na posledních stránkách.
K této autorce se ráda vrátím. DOPORUČUJI.

Draza.V
09.09.2023 5 z 5

Kniha Dokonalé Propojení je autorčina prvotina a i přes to předčila moje očekávání.
Děj ubíhal svižně, kapitoly jsou akorát dlouhé a na konci vždy zaháčkují, takže jsem musela číst dál.
Každá postava měla odlišný charakter. Jedná mi byla velmi né sympatická až nepříjemná a k mému překvapení jsem k ní na konci cítila sympatie.
Mám ráda knihy toho typu. Připomíná mi to styl S. Lapeny a Agathy Christie v moderním pojetí.
Autorku si dávám do oblíbených.

Borufka_9
26.08.2023 5 z 5

Opravdu povedená kniha, četla jsem ji jako první a musím říct, že nad ní pořád přemýšlím. Líbilo se mi, že nebylo úplně všechno vysvětlené do detailu a zbyl tak prostor pro čtenářovu fantazii. Smekám před tím, jak autorka vše dokonale propojila :))