Zbyněk Frolík životopis

česká, 1953

Životopis

Ing. Zbyněk Frolík je zakladatel, jednatel a generální ředitel společnosti LINET spol. s r. o., která je absolutní špičkou na českém trhu a patří ke čtyřem největším výrobcům nemocničních a pečovatelských lůžek na světě. Produkty z firmy LINET se prodávají v 93 zemích světa na všech kontinentech.

Narodil se 26. 12. 1953 v Praze. Vystudoval Střední průmyslovou školu elektrotechnickou a ČVUT Praha, Fakultu elektrotechnickou, obor Technická kybernetika a elektronické počítače.

Byl vyhlášen nejlepším Manažerem roku 2009 a zároveň obdržel cenu vydavatelství Economia za schopnost úspěšně se vypořádat s hospodářskou krizí. Je vítězem soutěže Podnikatel roku 2003 v ČR a reprezentoval ČR na mezinárodní soutěži Světový podnikatel roku 2004 v Monte Carlu.

Přednáší na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně na Fakultě managementu a ekonomiky, na ČVUT – Fakultě elektrotechnické, Fakultě strojní a Fakultě biomedicínského inženýrství a na Vysoké škole ekonomické v Praze.

V roce 2005 založil Akademii produktivity a inovací a je předsedou správní rady obecně prospěšné společnosti Pracujme chytřeji. Je autorem a spoluautorem řady patentů a inovačních myšlenek, které po realizaci získaly prestižní ocenění za Vynikající design (2003, lůžko Eleganza), Česká hlava Industrie (2006, lůžko Image) a Inovace roku (2007, lůžko Latera). Od roku 2004 je členem Akademie světových podnikatelů (Ernst and Young, USA). V roce 2005 a 2006 pracoval v Radě vlády ČR pro rozvoj lidských zdrojů. Od roku 2007 je členem rady Exportní akademie ČR při CzechTrade a členem předsednictva Svazu průmyslu a dopravy České republiky. Od roku 2008 je členem předsednictva Rady vlády ČR pro vědu a výzkum, člen České rady pro export a investice, člen Vědecké rady fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT, člen poradního sboru společnosti pro inovace – Innovation Thursday, při předsednictví ČR v EU působil jako externí expert místopředsedy vlády ČR A. Vondry v oblasti „Konkurenceschopnost – inovace a vzdělanostní společnost“. (zdroj životopisu: http://www.neweurope.cz/show_text.php?id=prednasejici-zbynek)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Zbyněk Frolík - knihy

2006  90%Štíhlý a inovativní podnik

Žánry autora

Literatura naučná Ekonomie a obchod

Štítky z knih

management

Frolík je 0x v oblíbených.