William Nordhaus životopis

americká, 1941

Životopis

Jeden z předních amerických ekonomů. Narodil se v Novém Mexiku, studoval na univerzitě v Yale; titul Ph.D. v ekonomii získal na MIT. Nyní je profesorem ekonomie na univerzitě v Yale a členem Cowlesovy nadace pro ekonomický výzkum. Jeho vědecká práce v oboru ekonomie se týkala širokého okruhu témat včetně inflace, energetických problémů, technických změn, regulace, přírodních zdrojů a ochrany životního prostředí, vývoje zisků a produktivity. Zajímá se také o hospodářskou politiku.
V letech 1977 - 1979 byl členem Rady ekonomických poradců prezidenta Cartera a příležitostně píše pro New York Times a další noviny a časopisy. V období 1986 - 1988 byl rektorem univerzity v Yale; v této funkci sjednával pracovní smlouvy, byl investičním poradcem velké nadace, dohlížel na rozsáhlý investiční program a řídil velkou organizaci. Na univerzitě v Yale pravidelně přednáší kurz základů ekonomie.
Se svou rodinou žije v New Havenu ve státě Connecticut a sdílí s ní zájem o hudbu, turistiku a lyžování. (zdroj životopisu: převzato z knihy Ekonomie)

Ocenění (1)

2018 - Nobelova cena za ekonomii

William Nordhaus - knihy

1991  94%Ekonomie

Žánry autora

Literatura naučná Ekonomie a obchod

Štítky z knih

ekonomie makroekonomie mikroekonomie

Nordhaus je 1x v oblíbených.