Walter Isaacson životopis

americká, 1952

Životopis

Walter Isaacson je americký novinář a spisovatel, narozen 20. května 1952 v New Orleans. V minulosti byl ředitelem CNN a editorem v časopisu Time.
Svou kariéru začal jako novinář v londýnských Sunday Times, ale už v roce 1978 začal pracovat ve věhlasném časopisu Time jako politický dopisovatel. V roce 1996 se stal editorem.
O pět let později se stal ředitelem prestižní zpravodajské televize CNN.
Je autorem životopisů Alberta Einsteina, amerického prezidenta Benjamina Franklina nebo ostříleného politika a diplomata Henryho Kissingera.
Knížkou, která mu v České republice otevřela dveře k všeobecné známosti je dlouhoočekávaný životopis Steva Jobse, který nedávno vyšel v českém překladu. Pracoval na něm od roku 2005 a jedná se o jedinou autobiografii, na které se Steve Jobs podílel, a je tak možné Waltera Isaacsona označit za Jobsova výhradního životopisce.
Walter Isaacson žije ve Washingtonu, D.C., kde je generálním ředitelem proslaveného amerického nezávislého think-tanku Aspen Institute, který připravuje v ČR svou pobočku. Aspen Institute se dlouhodobě věnuje podpoře politiky založené na hodnotách, myšlenkách a ideálech dobré společnosti („good society“), jež propaguje prostřednictvím seminářů a konferencí. (zdroj životopisu: http://neoluxor.cz)

Ocenění (1)

2018 - Český bestseller (Cena čtenářů) - kniha Leonardo da Vinci