Vlasta Karásková životopis

česká, 1947

Životopis

Doc. PhDr. Vlasta Karásková, CSc. (*12.8.1947 v Přerově) je učitelkou fyziky, zabývá se fyzikou a její didaktikou.

Vystudovala Pedagogickou fakultu UK v Praze; obor - fyzika, přírodopis, základy průmyslové výroby, školský management.

Učí od roku 1971 na základní škole, vyučovala i na obchodní akademii fyziku a na gymnáziu přírodopis. Je spoluautorkou projektu HEURÉKA, který v kurzech pomáhá učitelům rozvíjet experimentální a tvořivý přístup k výuce fyziky; spolupracuje s MFF UK Praha s katedrou didaktiky fyziky. Spolupracuje se společností pro talent a nadání (STaN).
Nyní vyučuje matematiku, fyziku a chemii na II.stupni, vede kroužek Debrujárů, kde rají netradiční pokusy a vyrábí fyzikální pomůcky. Je metodikem primární prevence a jejím úkolem je pomáhat kolegyním a rodičům řešit výchovné problémy dětí.
Absolvovala různé kurzy jako např. dvouleté kurzy Osobnostní a sociální výchovy a kurz MIŠ- minimalizace šikany; Kurz nápravy specifických úporuch učení, Kritického myšlení, kurz Koordinátorů školních vzdělávacích programů. Dlouhodobě se věnuje osobnostní a sociální výchově i psychologii a s tím souvisejícím poradenstvím rodičům, jejichž děti mají výchovné problémy.
Většinu volného času věnuje své rodině. Má ráda les a hory. Jako spoluautorka vydala sbírku fyzikálních úloh pro žáky základních škol a nižších gymnázií Fyzikální nápadník 1. (zdroj životopisu: http://m.mzsprerovnl.webnode.cz)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.