Vaughn Roste životopis

kanadská

Životopis

Syn dvou pastorů Vaughn Roste vyrůstal na prériích biblického pásu v Albertě a v horách Britské Kolumbie. Chvíli také žil na mléčné farmě v Quebeku, kde si rychle uvědomil, že nemluví francouzsky zdaleka tak dobře, jak se ho kanadský vzdělávací systém snažil přesvědčit.
Téměř deset let práce, kdy každé léto žil ve stanu a sázel stromy, ho víc než dobře seznámilo s kanadskou divočinou a divokými zvířaty. Také mu to umožnilo vydat se každou zimu na výpravu a takto procestoval všechny kontinenty kromě Antarktidy. Jeho cesty, někdy v rámci státem či církví financovaných programů, ho zavedli přes Spojené státy a Evropu do Izraele, Kolumbie, Salvadoru, Austrálie a Toga – a všude tam se hrdě honosil svým odznakem s javorovým listem.
Po získání doktorátu z hudby na Louisianské státní univerzitě v současnosti vyučuje na univerzitě v Indianě. Tvrdí, že se ve Spojených státech nadále zdržuje v rámci vlasteneckého plánu průběžně v celém světě zvyšovat povědomí o Kanadě. Skutečnost je taková, že se mu nechce odhazovat sníh. (zdroj životopisu: Jací jsou? – Kanaďané)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.