Václav Filip životopis

česká, 1980

Životopis

JUDr. Václav Filip (*1980), advokát, vedoucí týmu práva informačních technologií a elektronických komunikací v advokátní kanceláři Deloitte Legal.
Je absolventem Právnické fakulty Univerzity Karlovy v Praze, kde získal rovněž titul Ph.D. Svoji profesní dráhu zahájil v přední české advokátní kanceláři, kde měl na starosti nemovitostní projekty. Od roku 2008 působil jako in-house counsel v telekomunikační skupině Telefónica, kde byl odpovědný za oblast práva elektronických komunikací, korporátního práva a M&A. V letech 2012-2014 poskytoval právní podporu mezinárodním jednotkám Telefónica pro globální roaming a nákup v Mnichově. V roce 2015 vedl největší de-meger akciové společnosti v České republice. V tomto roce získal ocenění Podnikový právník roku 2015.
Následně působil jako vedoucí právního úseku Českých Radiokomunikací, kde byl odpovědný za telekomunikační regulaci, vysílací smlouvy, právo informačních technologií, smluvní agendu, nemovitosti, sporovou agendu, ochranu osobních údajů a ochranné známky.
Pravidelně publikuje a je spoluautorem řady odborných publikací: Komentář k zákonu o obchodních korporacích, Compliance v podnikové praxi a Společnost s ručením omezeným. V Deloitte Legal se zaměřuje na právo informačních technologií a právo elektronických komunikací. (zdroj životopisu: https://www2.deloitte.com/cz/cs/profiles/vfilip.html)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.