Simona Hejdová životopis

česká

Životopis

Mgr. Simona Hejdová - advokát, patentový zástupce (ochranné známky a průmyslové vzory), evropský známkový a vzorový zástupce.
Bohaté zkušenosti v oblasti práva ochranných známek získala při působení na Úřadu průmyslového vlastnictví a stážích u Úřadu Evropské unie pro duševní vlastnictví (EUIPO). Kromě úspěšné registrace stovek ochranných známek a jiných průmyslových práv v tuzemsku i v zahraničí pravidelně hájí práva klientů k jejich duševnímu vlastnictví ve sporných řízeních před úřady i soudy. V několika soudních sporech se jí opakovaně podařilo pro klienta vymoci rekordní přiměřené zadostiučinění ve výši jeden milion korun. V případech, kdy je třeba uplatňovat či bránit práva klienta v zahraničí, spolupracuje rovněž se špičkovými zahraničními advokáty a patentovými zástupci. Spolupodílela se na budování známkové strategie významných domácích i zahraničních korporací. Svou expertízu v oblasti autorského a softwarového práva využívá při spolupráci s klienty z oblasti IT a veřejného sektoru (vědecké výzkumné organizace a univerzity). Nejraději připravuje smluvní dokumentaci na míru, a to od licenčních smluv k autorským dílům až po architekturu transferů technologií. Stála u zrodu jednoho z prvních funkčních spin-offů. Dále se věnuje přednáškové činnosti a je spoluautorkou komentáře k zákonu o ochranných známkách a autorskou několika odborných článků v oblasti průmyslového vlastnictví.

Specializace:
ochranné známky, autorské právo a software, nekalá soutěž, spory v oblasti duševního vlastnictví, internetové právo

Členství v profesních organizacích:
Česká advokátní komora, Komora patentových zástupců. European Communities Trademark Association (ECTA) (zdroj životopisu: https://inpartners.cz/simona-hejdova/)

Ocenění

Simona Hejdová - knihy

2017  0%Zákon o ochranných známkách: Komentář

Žánry autora

Právo

Štítky z knih

komentáře k zákonům

Hejdová je 0x v oblíbených.